Борисов-Нетаняху: Съвместно производство в отбраната

"Израел никога няма да забрави геройството на българския народ"
13 юни 2018 12:30, Елка Василева
70

Снимка: Олег Попов / Dnes.bg

Виж други галерии »

С израелския министър-председател Бенямин Нетаняху днес ще обсъдим възможността за съвместно производство в областта на отбраната. Това заяви българският министър-председател Бойко Борисов по време на съвместно изявление с израелския му колега Бенямин Нетаняху, цитиран от правителствената пресслужба.

За мен Израел е изключително важен фактор за сигурността и стабилността в Близкия изток, изтъкна още българският премиер.

В своето изказване премиерът Борисов отбеляза, че отношенията между Европейския съюз и Държавата Израел невинаги са били на нужната висота, като изрази надежда, че мирните споразумения, в които Държавата Израел е страна,  ще се подпишат.

"Бенямин Нетаняху е глобален лидер, който умее да води умерена и балансирана политика. България може да се похвали с успешно сътрудничество с Държавата Израел в сферата на сигурността, медицината, новите технологии и др.", обясни Борисов.

Той сподели, че обмяната на добри практики между двете страни е особено успешна в сектор „Сигурност“ и като пример българският премиер изтъкна съвместните учения на български и израелски пилоти.

Министър-председателят Бойко Борисов бе категоричен, че в днешно време на България и на българския народ им се налага да взимат много тежки решения, но историята помни едно такова решение, което би могло да се определи като подвиг.

"Със спасяването на българските евреи от депортация нашата страна се е опълчила на една страшна машина, каквато по онова време е била фашистка Германия", подчерта премиерът.

Той благодари на израелския министър-председател Бенямин Нетаняху за думите му, че Израел никога няма да забрави геройството на българския народ.

"Ние винаги ще бъдем признателни на България, чиито граждани са лягали на релсите, за да предотвратят депортацията на българските евреи. Оценяваме високо вашите усилия за борбата с антисемитизма, радикалния ислям и тероризма", заяви министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху.

Израелският премиер изтъкна, че неговата страна през годините винаги е усещала подкрепата на България в международните отношения. По думите на Бенямин Нетаняху наличието на активен политически диалог между него и министър-председателя Бойко Борисов се отразява благоприятно и върху взаимоотношенията между двете страни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ще си купим стари израелски Ф16 вместо грипен, е за това е
61
11
 
2
 
! Отговори
ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ преди 5 години
да жевее БОЙКО БОРИСОВ!
60
2
 
8
 
! Отговори
Болгар преди 5 години
Да се знае! Евреите ционисти убиват България! Какво сториха евреите на България? Малко е полето да се опише. Като се почне от евреите ашкенази унищожили Стара Велика България, до падането ни под турско робство, венецианските банкери евреи спонсорират Отоманската империя. Еврейката Сара предава Велико Търново. Евреина Иречек и фалшивата история учена идосега. Продължаваме с еврейския комунизъм унищожил цвета на нацията ни и откъснал Македония и еврейския капитализъм изгонил 3 млн. българи от тук.
59
1
 
2
 
! Отговори
Сашо преди 5 години
Из София се носи мълвата,че Босисов е незаконен син на Т.Живков и майка му май е еврейка.Съдейки по очебийната прилика между бай Тошо и Тиквата и гледайки каква про еврейска и про ционистка политика води нашия ,май ще излезе вярно този слух за произхода на Тиквунии.
58
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВЗЕМЕТЕ И НАЛОЖЕТЕ ДО СНИМКА НА ТОДОР ЖИВКОВ СУРАТА НА БОЙКО БЕХАР И ЩЕ ВИДИТЕ ,ЧЕ БИБИТКО И БАЙ ТОШО СА КАТО ДВЕ КАПКИ ВОДА .КОЛКО ПОВЕЧЕ ОДЪРТЯВА БАНКЯНСКИЯ ЕВРЕЙСКИ *** ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ЗАМЯЗВА НА ТАТО И ЗАТОВА СМЯТАМ,Ч1Е МАЙ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ВЯРНО ,ЧЕ ТИКВАТА Е НЕЗАКОННО К***ЛЕ НА БАЙ ТОШО
57
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ХИТЛЕР КАЗА - КОЛКОТО ЖИВИ ЕВРЕИ СА ОСТАНАЛИ ПО СВЕТА ТОЛКОВА ПЪТИ ЩЕ МЕ ПСУВАТЕ..
56
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
всичката крадлива *** г.рберастка трябва да се измете както и останалите техни партньори
55
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А газ от Израел кога ?
54
0
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
без "Мосю Гилотин",или поне "Въжето",управия НЯМА да има по нашите земи!!!!!!!Положението ни е УЖАСНО,но така ви дресираха,че освен за "МОЛове",за друго да не мислите..."Нови 500 години"?...
53
2
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До Sharkдоколкото си спомням те отдавна го направиха.-Свалиха българската "плоча" от "Алеята на спасителите на юдейския "народ"...
52
0
 
12
 
! Отговори
47 преди 5 години
Продадоха Балкан на Гад навремето,сега гласят летището.
51
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тиквата пак ходи да се целува с мъже. А какво ли се случва на срещите при закрити врати, леле мале не ми се мисли.
50
3
 
3
 
! Отговори
лижещия преди 5 години
До До мажещияАко станем прецедентска република,може и да ни оправи.
49
0
 
18
 
! Отговори
Тато из Правец преди 5 години
хаджи Бойко,на грък да не работиш и евреин да не ти плаща ! Това запомни от мен !
48
17
 
3
 
! Отговори
До мажещия преди 5 години
Ама нали Румбата гимнастика си е тука!Той ще оправи всичко!Нали е от въздухарските сили!
47
4
 
21
 
! Отговори
Лъже и маже преди 5 години
Бойко, ПАК избяга от България. Двама пилоти умряха заради тебе и шайката ти, ти се скри. Страхливец! Чакай от Натаняху трохи, има да чакаш. Май ти не чакаш, само заради бягството си си там. Лъжец и страхливец си, не си мъж.
46
3
 
17
 
! Отговори
Shark преди 5 години
"Израел никога няма да забрави геройството на българския народ" - естествено, и при първия удобен повод ще ни прецакат, и здраво ще ни го зачукат.
45
2
 
14
 
! Отговори
:)) преди 5 години
Ах Нетаняху колко си хитричък!? Колко си манипулативен, аха! С баданарката по егото на ББ и надувай балона, надувайте момчета! :)) Нетаняху е отличен матипулатор, но в този случай реалистите питат какво иска Нетаняху от България? Интерес материален какъв гони?
44
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоз Нетеняху дето беше редом до Путин на парада на Червения площад ли е?
43
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българите май са забравили "Зееви Груп" на Гад Зееви.То даже името му на български език подсказва, ахахахах!Май не си спомнят аферата с авиокомпания Балкан.