Симеонов плаши с оставка, не срещал подкрепа в борбата с шума

Ангелкова саботира работата на правителството, смята вицепремиерът
Обновена: 22 юни 2018 08:29 | 18 юни 2018 20:53, Красимир Ангелов
70

Вицепремиерът Валери Симеонов заплаши, че може да напусне поста си, защото не получава подкрепа от правителството за закона за шума.

Още по темата
"Ако продължава това масово бойкотиране, какъв е смисълът човек да се мъчи нещо да направи", попита Симеонов.

Министърът на туризма Николина Ангелкова саботира работата на правителството с идеята националните курорти да бъдат извадени от Закона за ограничаване на шума, категоричен е вицепремиерът.

Междувременно законът, който регламентира шума, бе приет от ресорната комисия в Народното събрание с 13 гласа "за" и 1 "въздържал се". Предложените промени предвиждат между 23:00 часа и 8:00 да се пази пълна тишина. Шумът от плавателни средства също се забранява, а за нарушителите ще има тежки глоби.

Изключение се прави за обществени прояви, организирани от местната власт. Браншът подкрепя идеята големите туристически комплекси и малките курортни градчета да получат различен статут. Според бизнеса обаче, предложението музиката да спира в 23 часа в дискотеките е крайна.

Вижте още в репортажа на телевизия Bulgaria On Air
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
6
 
11
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Добър вечер селяни прости!Олигарха е ***!Премиера е ***!Министрите и зам.министрите са простаци!Лидерите на партиите са простаци!Селяни прости, вие сте валат!!!Агент Стю Алекзандър!ЦРУ!!!
1
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ангелкова ще си ходи