Трудно се сдава министерски пост, призна си Бисер Петков

И все пак вече си дал оставката на премиера и тя остава актуална
Обновена: 16 юни 2018 15:43 | 16 юни 2018 15:18, Камелия Цветанова
33
Трудно се сдава министерски пост, призна си Бисер Петков
Снимка: Булфото, архив

Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков сподели, че подал оставка в понеделник след разговор с премиера, защото смятал, че няма възможност да овладее разрастващия протест на майките на деца с увреждания. Това призна самият той в предаването "Седмицата" по Дарик.

Още по темата

На следващия ден премиерът му се обадил и му казал, че не приема оставката и той трябва да остане министър.

"Оказа се, че е трудно да се оттеглиш от министерския пост дори когато го искаш", сподели Петков, който остана в кабинета "Борисов 3".

"Подадох оставка в понеделник след разговор с премиера, на който присъстваше и финансовият министър, по разрастващия се протест на майки на деца с увреждания. Премиерът поиска обяснение защо след като за тази година средствата за политиката по интеграция на хората с увреждания в бюджета на министерството са нараснали с 80 млн. лв., има такъв протест и поиска от мен действия, с които да се реши проблемът. Споделих, че затова е необходим и допълнителен ресурс. Коментирахме, че за 2018-а бюджетът на министерството за тази политика е 268 милиона, а точният ми израз беше, че вероятно трябва да се удвои ", каза Петков.

Министърът посочи, че в пряк текст от премиера не му е искана оставката, но той преценил, че в тази ситуация е в невъзможност да овладее този протест и това била причината да подаде оставка.

"Оказа се, че е трудно да се оттеглиш от министерския пост дори когато го искаш", каза Петков.

Той сподели, че във вторник сутринта премиерът му се обадил и казал, че не приема оставката и Бисер Петков трябва да остане на работа и да се решат проблемите.

"Аз имах своето възражение, но вие разбирате, че една оставка, за да бъде приета, трябва да бъде приета от Народното събрание, а за да отиде в НС, трябва да бъде внесена от министър-председателя", каза Петков и допълни, че той е депозирал оставката си при премиера писмено и по думите му тя остава "актуална".

Протестът на родителите на деца с увреждания е срещу цялата система, каза министърът. По думите му те искат коренна промяна на системата, започвайки от медицинската оценка, преминавайки през правата, които се дават, органите, които правят оценка на потребностите, но концентрират своето искане в приемане на закон за личната помощ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
2
 
! Отговори
ДНК му е КПССесно преди 5 години
Човеко си жив мелес м/у Легнин и Торбачов, и е изваян до подобиети на 17 годишния Цъвтиянеф
27
3
 
4
 
! Отговори
Edin преди 5 години
До Докога г-н Петков ?В европейските държави има таван на пенсиите. Това е нормално. Не е нормално, че минималната пенсия в България е само 200 лв. Мисля, че е нормално тавана на пенсиите да е три пъти минималната пенсия. Тези, които искат да получават 1500 лева, да се борят минималната да стане 500 лв.
26
0
 
17
 
! Отговори
за Албания не знам преди 5 години
До О, божеНо в Румъния има 8 министри в кафеза,един учител започва с 1,800 евро заплата и закуските в Букурещ са до 1 лея!Останалото всеки да си го добави сам!
25
2
 
20
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
Трудно се пуска кокала....Щом един от периферните министри на Баце разсъждава така, и си го признава, какво ли му е на самия Баце? Треска го тресе, само като си го помисли, знае, че после трябва и той да се изнесе при милиардите и имотите си, за да не се превълне като Костов, след време, в един от най-мразените българи.Всъщност, кой направи повече злини за България, от алчност , продъжност и тъпотия? Баце +Костов-
24
0
 
24
 
! Отговори
Непозната преди 5 години
Как един журналист не се сети да го попита защо е командировал в Ню Йорк двете си служителки в този момент, когато те са много по-необходими тук.
23
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мръсни гадове еий от ден на ден си мисля че само един като Пиночет би ни управил ей тия всичките да ги изкара на стадиона и картечаря си знае работата
22
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 19Те са ЕДНИ и СЪЩИ, мой човек!Справка - БИОГРАФИИТЕ!
21
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредният добре разигран фарс, за да затворят очите на нещастните хорица с увреждания!
20
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой ли ще ни сложат след смъртта на Бойко и Доган ? Слави и Карадъя ..... народа до тогава ще е готов за такива про.стаци.
19
0
 
20
 
! Отговори
Докога г-н Петков ? преди 5 години
Господин Петков, защо наложихте изкуствено създадения таван на пенсиите? Това е грабеж спрямо тези , които редовно внасяха своите реални пенсионни вноски. От друга страна как очаквате настоящите работещи да си плащат реалните пенсионни вноски при положение, че няма да получат съответстващите си определени им от държавата пенсии. Така изкуствено се създава "сива" икономика. Къде е справедливостта за тези, които десетки години плащаха реалните си пенсионни вноски? Няма я! Докога само едни и същи пенсионери ще бъдат наказвани и ощетявани ? Рано или късно от Европа ще потърсят сметка за това!
18
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много крадете бе!Много!То бива анархия бива..ама!Вие фашистите сте по-лоши и от комунистите!
17
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Трудно се сдава министерски пост, призна си Бисер Петков " Казало ме .котелото следващото заповедите на един откровен кому ,няга преоблечен като демократ .
16
0
 
19
 
! Отговори
Шушана преди 5 години
Всичко добре, ама откъде я извади тая пyтчинa усмиФчица на снимката бе, Биска?! Приличаш на *** в нови ***!
15
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой се отказва от хранилката.
14
0
 
19
 
! Отговори
Патриотъ преди 5 години
Този беше службогонец и натегач още навремето, като дойде в Студентския Град от Михайловград и се издържаше с буркани свинско и дамаджана с вино, която пълнеше като си ходеше веднъж месечно. Тъкмо завършваше ВИИ Карл Маркс, демокрацията дойде и наш Бисер от специалист по Планиране на Социалистическата Икономика набързо стана асистент по Икономика и Управление на Търговията в набързо преименувания на УНСС институт. Студенти и колеги го помнят като мижитурка, подмазвач, службогонец! И те така!
13
2
 
25
 
! Отговори
О, боже преди 5 години
Равносметката след 10 години ГЕРБ е, че вече не може да се сравн яваме с Румъния, а с Албания. Това е стабилността на Бойко. Колкото и да се тупа в гърдите няма визия за следващите 20 години как да се отлепим от дъното. Толкова се оля, че спря и да обещава.
12
1
 
25
 
! Отговори
Fck преди 5 години
С тая усмивка и с парички в джобчето всеки ще си кютка на тоя пост. Ама Народа е зле ,ако се вдигне и подпали столчетата дето сте седнали там 250 папурчета. Тамън лакирани столове как горят мммм. Ех ,ех мечти мечти. Българино докога ще спиш!
11
1
 
18
 
! Отговори
UfO преди 5 години
Накеатко... като си седи и си мълчи народа - всеки се натиска да е министър. Далаверите си вървят, заплатата си върви и всичко е точно. Но когато се окаже, че трябва да свършиш нещо съществено за тези хора - тогава вече е друго...
10
1
 
10
 
! Отговори
Zdravna bg bankkart преди 5 години
Vsichko e vazmojno. No ne vseki moje da go napravi. Za radost ima mnogo drugi biseri po sveta...
9
2
 
24
 
! Отговори
ISTINATA преди 5 години
Министъра взема 100 000 евро месечно , ако се задържи на Поста 1 година има пожизнена Пенсия в Размер от 10 000 евро . Това е в България - за това са ниски Пенсиите и Заплатите - заради тези Крадци и ЗМ.