Борисов за Балканите: Да не стане късно! Русия, САЩ, Китай чакат

България ще защитава компромисен вариант за миграцията в Европа
Обновена: 18 юни 2018 16:26 | 18 юни 2018 14:00,
138

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

12

"Ако сега не се помогне на Западните Балкани, после ще е късно. Големите геостратегически играчи само това чакат - Русия, Турция, САЩ и Китай".  Това обяви премиерът Бойко Борисов на Пленарната среща на Конференцията на комисиите по европейски въпроси на парламентите на ЕС.

Министър-председателят отчете, че всички държави от Западните Балкани не са готови и имат още дълъг път.

"Европейската им перспектива ще направи така, че да избегнем риска от войни, да задържим хората на Балканите", каза Борисов, цитиран от "Фокус" и допълни: "Десетилетия сме воювали помежду си в различни войни и съюзи. Стотици хиляди са загинали. Най-близката война беше тази в Косово, пак на Балканите".

Още по темата

"Хиляди в масови гробове, разрушения и милиарди от всички нас за възстановяване", каза още премиерът и припомни, че мостът в Мостар беше възстановен преди месец.

Българският премиер обясни, че София и Скопие са решили да дадат пример с подписването на Договора за приятелство.

"Много се радвам, че в София Ципрас и Заев обявиха, че ще намерят решения за името на Македония, така че да не се налага Гърция да я спира", каза още Борисов.

"Горд съм, че успяхме Тачи и Вучич да си подадат ръце в София. Нещо, което не искаха да направят в Скопие", допълни премиерът. Той отчете, че правителството е положило доста усилия и че има съществен напредък и оптимизъм.

Борисов коментира и миграционната вълна и обясни, че не вижда как тази от Близкия Изток ще бъде намалена.

"Войните продължават, заплахите стават все по-големи... Дипломацията ни в това отношение търпи доста критики", каза той. Борисов отчете, че обществата притискат държавите да бъдат крайни.

"На Европейския съвет ще защитавам компромисен вариант за миграцията - превенция, която включва затваряне на всички европейски граници", каза още премиерът.

Той обясни и как България се справя с миграционните потоци.

"Без много да приказваме, да се оплакваме, си създадохме надеждна охрана на българо-турската граница и не само на нея", Разказа Борисов. "От година и половина България има 0 миграционен натиск", заяви той и изтъкна, че България гарантира на 100% европейската външна граница.

"Границата ни с Турция, сухопътна и морска, е колкото тази с Гърция. България в пълния обем си е свършила задачите", коментира Бойко Борисов.

"Предлагаме компромисен вариант за миграцията, който ще защитавам на Европейския съвет - превенция, която включва затваряне на всички европейски граници", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
1
 
2
 
! Отговори
Оле преди 5 години
ЕС няма да се разпадне поради икономически причини. Просто големите страни като Германия се възползват от съюза,за да си пласират стоките без мита. В замяна дават по няколко милиарда на бедняци като нас да се заблуждаваме колко са благородни. Англичаните скоро ще разберат, че са допуснали огромна грешка от търговска гледна точка и след няколко години пак ще искат да се върнат. По вероятно е съюзът да се разпадне поради клинатични промени и недостиг на суровини след години.
107
0
 
2
 
! Отговори
42 преди 5 години
До110Само че Македония беше подкрепена пт САЩ за независимост, защото те желаеха разпада на Югославия, ако си забравил и там бяха разположили сили уж на ООН.
106
0
 
2
 
! Отговори
42 преди 5 години
До114Не са глупости. Самият неолиберален благодетел Сорос си признава, че ЕС се разпада, а Русия укрепва. Скоро четох интервю. Големият грях на ЕС, е че иска заличаване на нациите в Европа, а това вече е нетърпимо.
105
6
 
3
 
! Отговори
Я па ти... преди 5 години
До руски *** 113 Ти даваш ли си сметка какви глупости си написал? ЕС започнал да се разпада , Америка била фалирала , НАТО щял ...не знам кво си.Америка печатала долари ей така..Защо тогава няма инфлация на долара , а непрекъснато се засилва.Престани да пишеш простотии.Народа прогледна и не ти вярва.А шамар де!
104
5
 
7
 
! Отговори
руски трол преди 5 години
До уважаемия американски *** ЗозоНАТО вече се е полуразпаднал. Окончателното разпадане ще стане на първи януари 2025 година.ЕС ВЕЧЕ ЗАПОЧНА ДА СЕ РАЗПАДА. БРЕКЗИТ ЩЕ СТАНЕ ОКОЛО ПЪРВИ МАРТ 2019 ГОДИНА. За фалшива компенсация на Англия ще се приеме в ЕС Черна гора. САЩ отдавна са фалирали, но се държат като престъпник с револвер в каубойски бар, не искат да си плащат сметките, печатат фалшиви долари без покритие и така с револвер карат света да им приема книжните долари.
103
19
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Искам за пореден път да попитам всички путинисти и *** от форума: Кога аджеба последно ще се разпадат ЕС и НАТО, ще фалира САЩ и други подобни глупости? Аман от евтина руска пропаганда!!!
102
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен до 110 преди 5 години
А ти за какво се продаваш бе джендар за тоалетната хартия долар ли? Заради такива *** като теб, които се продадоха на американците за жълти стотинки нямаме, икономика, здравеопазване, образование и армия.
101
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЧЕТЯЙКИ КОМЕНТАРИИТЕ ОТКРИВАМ ЧЕ РУСОФИЛИТЕ СА СТАНАЛИ МАКЕДОНОФИЛИ! ЗНАЧИ РУСОФИЛИТЕ СЕ ИЗПОЛЗВАТ ДА РАЗДУХВАТ БАЛКАНСКИ МЕЖДУОСОБИЦИ, УТРЕ СЪЩИТЕ ТИЯ ЩЕ ТВЪРДЯТ ЧЕ БЛАГОЕВГРАД Е ИСКОННО МАКЕДОНСКИ, ТЪЙ КАКТО УКРАЙНА Е ИСКОННО РУСКА- ВИЕ НЕ СТЕ БЪЛГАРИ, РУСОФИЛИТЕ СЕ ПРОДАВАТ ЗА КОПЕЙКИ И СА ЕВТИНО ПЛАТЕНИ ***. ГНУС И ОТВРАЩЕНИЕ.
100
9
 
24
 
! Отговори
БОЦКО , преди 5 години
ЗАЩО НЕ ИЗПЪЛНЯВАШ РЕШЕНИЕТО НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ И НЕ ПОДАВАШ МОЛБИ ЗА ВЛИЗАНЕ В ЕВРОЗОНАТА БЕ ПИЧ??ДА ВЪВЕДЕМ ЕВРОТО, че да констатираме как МИЛИОН И ПОЛОВИНА пенсионери живеят със 100 ? пенсия при минимална пенсия в ЕС от 700 ?, да видим защо цените на стоките от първа необходимост у нас са с пъти по високи от европейските, защо хората в ЕС получават заплати ДЕСЕТКИ ПЪТИ ПО ВИСОКИ от нашите!!!!ТВОЯТА ЦЕЛ БОЦКО Е ДА ИЗГОНИШ И ПОСЛЕДНИЯ БЪЛГАРИН ОТ ТАЗИ ДЪРЖАВА!!
99
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен - Докато има ид иоти дето се радвате на...че на не сме ид иоти, дето се радвате на лелката с поклащащата си глава и нейната компания!
98
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Паталогичният лъжец пак баламосва .Нито Тачи ,нито Вучич са си подавали ръка.Пак не си е пил хапчетата .
97
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен Докато има ид иоти дето се радвате на Тулума и еднополовите бракове ще изпускаме ,де !
96
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БЕЗ ПОКАНАКаква покана! България не спори за името Македония и България не е арбитър! Някой имаше ли поканен?!
95
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ленин... п ед о филският капитализъм ....с гей парадите и наркотиците ....
94
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен - То изпуснахме и българщината в Македония де..Ми, да не сте я изпускали, де!
93
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен97 То изпуснахме и българщината в Македония де .Видими резултати !
92
2
 
26
 
! Отговори
БЕЗ ПОКАНА преди 5 години
СТРАННО Е, ЧЕ БЪЛГАРСКОТО ЕВРОПРЕДСЕДАТЕЛСТВО В ЛИЦЕТО НА БОРИСОВ ВЪОБЩЕ НЕ БЕШЕ ПОКАНЕНО ДА ПРИСЪСТВА НА ПОДПИСВАНЕТО НА ПРОЧУТИЯ ДОГОВОР.ПРИ ТОВА СЕ КАЗА, ЧЕ ГЛАВНИТЕ ЗАСЛУГИ БИЛИ НА ПРЕДСТАВИТЕЛЯ НА ООН.
91
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Борисооов! - Когато и да изчезнеш,ВСЕ ЩЕ Е КЪСНО.Следователно, няма защо да се бърза! Нека да минат още 2-3 мандата, докато го направим Президент!
90
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
докато наши т.ъ.п.а.ц.и се надпреварват да оплюват инициативите на Борисов, гърците бързо се усетиха и вече започнаха да се представят като радетели за развитието на Западните балкани! Каза се: "Донякъде и заради България"...Благодарение на множество такива антиумници изпуснахме българското бяло сирене, българския кашкавал, българското кисело мляко, изглежда и ракията. Дерзайте "бойци" на бйе-сйе-пйе-ту!
89
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
нещастен лаладжия