Партията на Надежда Нейнски се разпусна: Времето вече не е наше!

В дясно няма емблеми, дух и лидери, обяви "Синьо единство"
Обновена: 18 юни 2018 17:12 | 18 юни 2018 15:30,
135
Партията на Надежда Нейнски се разпусна: Времето вече не е наше!
Снимка: Facebook

Партия "Синьо единство", която създаде бившата лидерка на СДС Надежда Нейнски, се разпуска. Това обявиха от формацията след Втората национална конференция, провела се вчера.

Мотивите на сините на Нейнски са липсата на възможност за обединение на десните. "Синьо единство" призова и останалите десни партии да се разпуснат.

"Призоваваме партиите от традиционната десница да ни последват, защото времето отдавна вече не е наше. Не е и тяхно. Времето просто е друго и продължаването на разделението носи тежката отговорност на пропуснатите възможности за създаване на работеща алтернатива за България", обясниха от формацията.

От "Синьо единство" отчитат, че са положили огромни усилия, но не успели да убедят нито една политическа партия от традиционната десница да загърби тяснопартийното си его, да се разпусне, или да се влее в единна дясна партия.

"Затова се разпускаме ние - за да покажем, че няма нищо страшно в това и да провокираме останалите партии също да го направят", се казва още в позицията на формацията.

"Синьо единство" отправят критики към останалите десни формации, че лидерите им не са се отказали от "смешната привилегия да се наричат "председател на нищото" и да разчистят пространството за създаването на силна и модерна дясна партия".

"За това време чухме какви ли не аргументи защо това няма да стане: защото СДС е марка и емблема, защото ДСБ е пазител на духа, защото Да, България е с нова енергия, защото "структурите ще ни разкъсат", защото "няма аз да съм лидерът, който ще загроби партията", защото "сега сме на крачка от властта, не е моментът", защото "ще загубим субсидията" и т.н. И нито веднъж никой не се осмели да изрече истината – че няма нито емблеми, нито дух, нито енергия, нито субсидия, нито структури, нито лидери. Не остана и грам доверие както помежду им, така и сред избирателите", пишат още от "Синьо единство".

Те допълват, че са останали само "шепа объркани хора", които се борят единствено за постове.

Партията критикува и "псевдоновата десница", която се срамува да се нарече такава.

"Лута се в безполовата идентичност "няма ляво, няма дясно", неспособна е да излъчи друго смислено послание, освен "всички сме срещу мафията" и бори олигархията с творческо- самодейни акции по улици и мостове, изживявайки себе си като нещо средно между политически кръжок и затворена група в социалните мрежи", пишат от "Синьо единство".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До П.ПетровДругарю петрофффф, на СДС тежат следните грехове:1. НЕ отвориха досиетата, а можеха.2. НЕ направиха лустрация, а трябваше.3. УНИЩОЖИХА селското стопанство за цели 15-20 години.4. ВМЕСТО да работят за силна България, се занимаваха да разкостват държавата.5. И да, напътуваха се аз света за наша сметка. И сега са поне посланик (пример - Едвин Сугарев).Уважение към тях?Как пък не. Дребни душици, които не знаеха как да се държат. А сега са "видните" управленци..Малшанс, да го..
76
5
 
21
 
! Отговори
До 70 преди 5 години
"Да. Сега е време за разследване на на цялата след десетоноемврийска група политици, които се радват на пълни индулгенции, които не съществуват в нито една държава, напълно недосегаеми са, нито един не е пипнат, мафия са и т.н. прочее баналности. В затвора!" ДА! Крайно време е да се разследва комунистическата мафия. Кой какво е заграбил, всички червени милионери и милиардери, мутрите, огромните сметки изнесени в офшорки. Напълно недосегаеми и ненаказани. Писна ни!!! Да се започне от Нинова!
75
5
 
30
 
! Отговори
(-_-) преди 5 години
Ей такива бездарни недоразумения като тая объркаха пътя на България. Пък и нагли на всичкото отгоре!
74
4
 
18
 
! Отговори
до 78 преди 5 години
Държавата затъваше ежедневно,а на Костов банкова сметка растеше с 10 процента на минута!
73
5
 
16
 
! Отговори
До 43 преди 5 години
"Айде и болшевишката ГЕРБ, съсипала, циганизирала и разграбила България".Мафиотите, мутрите и чалгата се пръкнаха от БКП/БСП след 1990. То не бяха рекети и убийства при тяхното управление. Разграбиха държавата с червените куфарчета, разбиха и ограбиха предприятията, разграбиха здравната каса и пенсионния фонд, изнесоха парите в офшорки и т.н. Сега са милионери с хотели по морето и из цялата страна, станаха рентиери и работодатели... Комунистите научиха народа да не работи и да краде.
72
3
 
27
 
! Отговори
не син преди 5 години
Една от редките добри новини! Ясно беше, че рано или късно бандите сини нагаждачи ще се разбягат, когато плячката свърши!
71
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
при Костов пенсията ми растеше с 10% на год,
70
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
при Костов пенсията ми растеше с 10% на год,
69
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
при Костов пенсията ми растеше с 10% на год,
68
2
 
12
 
! Отговори
saki преди 5 години
В България е опасно да си голям бизнесмен и да не си парламентарно представен. Тогава ти взимат бизнеса или те рекетират. Така ,че тази няма да се спре. Ще се закачи ,към друг или ще спонсорира друга партия.
67
13
 
8
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
СДС за 28-те години "преход" бяха на власт 6 години(последно 2002-ра), две от които в коалиция с ДПС. Като се погледнат графиките за БВП и покупателна способност през годините, ясно се вижда кога България е вървяла в правилната посока.Вярно е, СДС в зародиш беше инфилтрирано от агенти на ДС, много други активисти на сините имаха ентусиазъм, но не и компетентност, повечето дисиденти си бяха комунисти.ПИТАМ: СДС ли са причината за сегашното ни мизерно съществуване на дъното?КАКВО ПРЕДЛАГАТЕ?
66
3
 
24
 
! Отговори
Ала-Бала преди 5 години
Бяхме 1 000 000 млади, изпълнени с вяра. Закопаха ни алчни хора. Колкото до Хубавото Наде - остана само като спомен иначе и до сега е политичеки и главно дипломатически неграмотна! Спомням си случая с медицинските сестри в Либия. Не се отличава от сегашната външна министърка!
65
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
OH,BOGE POMOGNI MI -KAK LI SHTE GIVEYA BEZ TOVA ,,SINIO EDINSTVO"
64
0
 
12
 
! Отговори
dmx преди 5 години
Да. Сега е време за разследване на на цялата след десетоноемврийска група политици, които се радват на пълни индулгенции, които не съществуват в нито една държава, напълно недосегаеми са, нито един не е пипнат, мафия са и т.н. прочее баналности. В затвора!
63
0
 
6
 
! Отговори
безпартиен преди 5 години
Който взел-взел!Кото се уредил-уредил!Слагаме точка и кой от където си е!Единственият въпрос към тези политици е:"КОЙ НИ ГИ ПРЕДЛОЖИ ЗА ИЗБИРАНЕ И ПО КАКВИ КРИТЕРИИ?"Не вярвам някой да знае конкретни имена а дори и да знае-ще си затрае!
62
1
 
13
 
! Отговори
Andreshko преди 5 години
Това ли е посланието,което иска да чуе височайшия ти господар посланик Неинска или Михайлова? Разбрахте най-после,че времето не е ваше,а на ДС което ви смачка не,че и вие не сте от червената мафия,която вилнее в момента,но другите ти сини бивши другари не могат да се докопат до някой пост като тебе.
61
2
 
6
 
! Отговори
закриване преди 5 години
Поставя се начало на едно ново народополезно дело!!!!!!
60
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората разбират, че ги лъжат, но трудно разбират кой ги лъже, кога ги лъже и защо ги лъже. И в такъв случай нищо не са разбрали. Лъжците стават все по нагли, защото "докато истината си обуе обувките, лъжата е обиколила света" . Лъжата владее този лъжовен свят.
59
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БългаринБДП-ДПС-СДС - ДС .-БОЙКО
58
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-после Надка да каже и да направи нещо смислено.