Нинова зове: Депутати без ваканция заради хората с увреждания!

Не можело те да лежат на плажа, а майките да протестират
Обновена: 20 юни 2018 00:22 | 19 юни 2018 20:40, Камелия Цветанова
22
Нинова зове: Депутати без ваканция заради хората с увреждания!
Снимка: БСП

Червената лидерка Корнелия Нинова е готова да се откаже от отпуската си през август и настоява това да направят и останали депутати.

Причината е, че според нея до края на юли правителството трябва да внесе  промени в Закона за социалната помощ и парламентът да не почива през лятото, докато законът не бъде приет.

Още по темата
Според нея не е човешко депутатите да лежат по плажовете, а майките на деца с увреждания да протестират по жълтите павета.

Нинова коментира, че противоречията се задълбочават както между различните НПО, които представляват хората с увреждания, така и между тях и правителството.

"Най-странно е, че финансовият министър не участва, когато се обсъжда финансовата рамка. Прозира като че ли една опасност той да се намеси накрая и да каже, че няма пари за тези неща. Усещането ни е, че се тупа топката. Ние редовно се срещаме с майките на деца с увреждания. Тяхната заявка е, че ще протестират до приемането на закона. Най-важната тема е Законът за социалните услуги. Припомням ви, че в плана за интеграция и в решението на правителството на Бойко Борисов е записано, че такъв закон ще има до края на 2016 г. Сега сме 2018 г., средата. Ето защо, настояваме до края на тази сесия месец юли да бъде внесен този закон“, каза лидерът на БСП.

Според нея Законът за социалните услуги и този за личната помощ трябва да предложат нов модел.

"Имаме и решението на Върховния административен съд, който обявява за противозаконно обвързването на размера на месечната добавка с гарантирания минимален доход и единственият начин, по който тези средства трябва да се обвързват, са индивидуалните потребности на хората с увреждания“, коментира Нинова.

Соцлидерката настоя още премиерът Бойко Борисов да се яви в парламента и да информира каква е позицията на страната за връщането на 44 282 мигранти обратно у нас, след като вътрешният министър на Германия настоява бежанците да се връщат в държавите, в които за пръв път са пресекли европейската граница.

"Какво означава това за нас, българското правителство съгласно ли е с тази позиция? Ако не е – какво ще предложи? Ако се приеме това решение на германския вътрешен министър, това означава, че тези хора трябва да се върнат тук“, каза Нинова.

Тя поясни, че официално мигрантите, преминали през България, са 44 282 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Te от БСП и да ходят и да не ходят в НС се тая.
17
1
 
0
 
! Отговори
todor преди 5 години
къде са лекарите ка де са миньорите къде сте народе Ей затова няма да се оправим!
16
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
240 безделници от какьв зор ще почиват един месец след като се разпусне нс щепочиват като са толкова изморени
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До пишештите по - долу вие не сте хора вие сте отреп5ки. От вашите коментари против идеята излиза, че вие сте за дебелите депутати да "ваканцуват" на плажа, закона да не бъде приет, а хората да си протестирата. А те искат само повече права и средства за децата си от бюджета, а така ще има по- малко за крадене от същите тези дебели депутати, каква мъка.
14
3
 
3
 
! Отговори
акуд преди 5 години
ти да видиш, селянин от крушувица със селски изблици на популизъм, що е то????
13
3
 
3
 
! Отговори
Гражданин преди 5 години
Абе,Нинова,стига си заливала хората с твоите закъснели с много години разсъждения !Къде беше твоята партия през всичките тези години,че нито повдигна въпроса,нито нап рави нещо за хората с увреждания?!Но сигурно не ти е известно,че именно твоята пар тия още като БКП /чийто приемник сте !!! / беше натикала болшинството от тези хора в глухи кътчета из страната,а грижите за тях бяха под минималното ?! Вместо да пищиш и дрънкаш "тенекии" направи нещо полезно за тези хора-например къде да работят !
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 14При Орешарски нямаше палатков лагер *** майки пред МС.При Орешарски имаше платени провокатори, които пиеха кафе.
11
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
то бива популизъм... при орешарски що не се отказахте от отпусите бееее?
10
12
 
11
 
! Отговори
мозъчен инвалит преди 5 години
само хора с мозъчни увреждания избират такива като Нинова!!!
9
6
 
8
 
! Отговори
да остави другите! преди 5 години
ми, да се откаже другарката, няма лошо! Само да не поиска после да бъде овъзмездена с отпускараски бонуси!
8
7
 
14
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 5 години
Не е човек тази другарка.
7
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До чукчеАми, когато те управляваха, нямаше палатков лагер на майките пред МС.
6
9
 
17
 
! Отговори
чукче преди 5 години
Лицемерието край няма!Защо когато управляваха не се сетиха да си премахнат тези летни благинки,а сега чак когато са в опозиция.Пред публиката с подобни искания наистина тези олекват още повече.
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей тези индивидуални потребности на хората с увреждания служителите ги преценяват според дохода на инвалида, а не според нуждите, произтичащи от заболяването. Така социалният министър ги подхвърля на преценката на социалните по места, която преценка изобщо не е обективна. Подхвърлят си топката. Подхлъзват хората по надолнището. От закона, който подготвят, ще последват много трудности и спънки за инвалидите.
4
6
 
19
 
! Отговори
k преди 5 години
Курне, раздай милионите заграбени от българските предприятия на тия хора и оттук нататък ще гласувам само за БСП и никой друг.
3
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ало др.КУРнелио недей *** ,че ме разплачеш *** ,моля те недей....ха,ха,хаааа
2
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
популизъм ! обаче за първи път да съм съгласна с еня. само дето не ми се вярва да стане ама дано
1
11
 
23
 
! Отговори
Пръц преди 5 години
Евтин популизъм от червена милионерка. Много загрижена. Само дето никой не й вярва, че е искрена...