Обещания от МВР: До края на мандата – офис техника за полицаите!

Валентин Радев обещава по-добри условия за служителите на МВР
71
Обещания от МВР: До края на мандата – офис техника за полицаите!
Снимка: Булфото, архив

До края на мандата на кабинета "Борисов 3" МВР шефът Валентин Радев обещава да осигури на полицаите нужната за работата им офис техника и адекватна среда, отговарящи на високите очаквания за резултати от труда им.

А иначе той признава, че заради недостига на средства за текущи разходи през последните 15 години има проблем с липсата на техника и неподходящите условия на труд в някои от структурите на силовото ведомство.

Още по темата

През 2017 – 2018 г. настъпи обрат в този процес и благодарение на усилията на правителството и на ръководството на МВР не просто започна обновяване на компютрите и на офис техниката, подобряване на битовите условия и на работната среда, но и стартира мащабна електронизация на всички процеси и услуги, похвали се Радев в писмен отговор на депутатски въпрос.

През 2016 г. са проведени обществени поръчки на компютърни конфигурации за над 400 000 лева.

През миналата те са били в пъти повече и МВР е похарчило 3,5 милиона лева, като 2,6 милиона от тях по европейски програми.

През тази година по бюджета на МВР са приведени 270 000 лева за доставка на компютърни конфигурации.

Допълнително има целево финансиране на стойност 244 700 лв. за КАТ София, Пловдив, Бургас и Варна.

Предприети са действия и за осигуряване на средства по фонд "Вътрешна сигурност" за купуване на компютри и офис техника на областните дирекции на външната граница на ЕС – около 5 400 000 лв., обяснява Радев.

От фонда ще бъдат похарчени и над 2 милиона лева за нова ИТ оборудване и периферни устройства за Гранична полиция.

За граничарите има и още 4,4 милиона лева по споразумението по Механизма за спешно подпомагане.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
4
 
! Отговори
Петър плет плете преди 5 години
Министъра е побългарен вариант на добрия войник Швейк - визуално и интелектуално, само, че оригиналния Швейк е в пъти по -умен.
67
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
- Експертите казват, че народа живее по добре при управлението на ГЕРБ!- Но народа не е съгласен?- Да, но народа не е експерт!
66
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На полицията офис техника не им трябва дайте им заплати, заплати и пак заплати. Нали се за това стачкуват. За, разкриваемост мълчат, за рейтинга който имат също.
65
1
 
11
 
! Отговори
www преди 5 години
НЕ ОБЕЩАВАЙ НИЩО - ПОДАЙ ОСТАВКА И СЕ МАХАЙ...
64
1
 
6
 
! Отговори
Смях преди 5 години
Надяват се на офис техника, хахахахах. Малеее тази държава става все по зле и вече взе да се чувства яко. Почти нищо неработи, всеки гледа да задигне кай каквото и откъдето може. До 10-на години предвиждам БГ да стане по зле от Сомалия.Кат още ли не може да си събере 60% от глобите? Хахаха отговор неискам.Хайде че отивам на плаж в Маями.
63
3
 
4
 
! Отговори
И да не забравиш, преди 5 години
калинке нещастна, да поръчащ поне 5 вида по дебелина лаптопи, че милицонерите имат да подпират шкафчета, маси, разни етажерки, пък там дебелината на подлагане е различна! Милиционерите, така и така, няма да ползват техниката по предназначение, що'т не им отърва...пазят си контигента престъпници, с идеята, че ако няма престъпници, няма да има и милиционери.
62
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обещания, обещания ГЕРБ са царе на обещанията, но не и в спазването им.За три мандата се наслушахме на обещания а ние сме все така най бедната държава в ЕС.Дори и това което е направено, е с лошо изпълнение защото парите са окрадени, пресен пример Софийското метро което се превърна в плувен басейн.Не ви ли омръзна безродниците от ГЕРБ и БСП да ви съдират кожите, и да ви държат на прага на оцеляването и вие пак да ги избирате.Не го разбирам това.
61
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да разбирам ли, че в момента МВР няма наличните средства, за да си върши работата?
60
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тунеядци и ***! Милиард и половина годишно и разбита държава-БЕЗСРАМНИЦИ!
59
1
 
10
 
! Отговори
Думи без покритие преди 5 години
Ще има, ама друг път. До края на мандата нищо не значи. Трябва сега да се даде. Реформи се правят бързо. бавно се замазват. Затова досега ГЕРБ не е напраило нито една реформа. Както и БСП
58
1
 
12
 
! Отговори
Хепиенд преди 5 години
Хубу ***, кога ще работят?
57
2
 
9
 
! Отговори
Горан преди 5 години
Вярно,офис техниката ще лови бандитите!Радев ти в ред ли си бе?
56
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като се напече положението - нещичко обещават. Униформи, чорапки, сега химикалки и компютри .... Така ли се бори престъпност? Изобщо разбирате ли за какъв провал става дума?
55
2
 
10
 
! Отговори
SS преди 5 години
да де, ама тази "офис техника" хич не ни устройва - нас ни интересува да няма прстъпност, или да се намали рязко.Това може да стане само с акъл, оръжие и работа/труд - друг начин няма. А МВР като ликвидира крими-контингентите, тогава може да се захване с просветителскo-oбучителна дейност и презентацийки с това, което искат и наричат "офис техника" - безсмислено скъпи бързи лаптопи, 3D монитори, мултимедийни проектори и екрани.Полицаите трябва непрекъснато да обикалят навън, а не да се навират
54
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми нямам думи-то не бяха 100 вида камери,вдигания на заплати,обещания,специални дрегери и т.н.А бандюгите си бягат от панделите,стрелят се едни други,други си размахват пищовите по пътищата,абе-див изток!И този продължава да обещава"..и още ще има,ша ви дадем и атомна подводница на всяко РПУ,и на всяка старшинка-по един танк!"Ей,министърЪ,той ще люпи цял ден семки и в подводницата,щот е на"бойно дежурство"!?!?!?!?!?!?
53
1
 
1
 
! Отговори
Чоко преди 5 години
До мачеТи си мното *** бе *** .Ти можеш ри да броиш или си поредният *** .МВР е 47000 .
52
0
 
8
 
! Отговори
OO преди 5 години
След тези обещания прозират много бъдещи крАжби и злоупотреба с бюджетни средства ми се чина ..... полцаите вместо козунак ще хапнат сух кумат ..... а я ич ?
51
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БГBulgarskite instituzii imat kapaziteta da upravliavat ot Sofia do Burgas, sirech iujna BG.Ostanalata chast ot stranata triabva de se spravia sama.
50
0
 
1
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Като казваш 270 000 лв тази година, що си мисля че това са 90 конфигурации по 3000 лв всяка :)))
49
0
 
0
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Като казваш 270 000 лв тази година, що си мисля че това са 90 конфигурации по 3000 лв всяка :)))