Валери Симеонов против оставката на Росица Димитрова

Зам.-социалната министърка била професионалист в ресора си
Обновена: 20 юни 2018 14:05 | 20 юни 2018 13:30, Веселина Йорданова
44
Валери Симеонов против оставката на Росица Димитрова
Снимка: Bulfoto, архив

Вицепремиерът Валери Симеонов се възпротиви остро на приетата оставка на зам.-социалния министър Росица Димитрова.

По-рано днес премиерът Бойко Борисов одобри тя да напусне поста заради обществената чувствителност към скъпото й пътуване до Ню Йорк, което e струвало 8300 лв.

"Категорично заявявам, че това е един много добър професионалист. Тя е в моя ресор, това не е съгласувано с мен", заяви Симеонов, според когото в администрацията много трудно се създават професионалисти, за да бъдат "харчени по такъв лесен начин за абсолютно безумни обвинения".

Симеонов настоя, че пътуването с бизнес класа се наложило, защото е било в последния момент. За сметка на това пък Димитрова пренощувала в общежитието на посолството, но това никой не се сетил да попита.

Вицепремиерът изразил несъгласие и пред премиера Бойко Борисов и настоява оставката на Димитрова да не бъде приемана, защото по този начин се саботирала работата на министерството. Зам.-министърът е от квотата на ГЕРБ в правителството.

"Майките (на деца с увреждания – бел. ред.) не им е работа да гледат кой с какъв билет пътува", каза още Симеонов в коментара си, като допълни, че пътуването е било в интерес на хората с увреждания.

Той обясни, че първоначално не е било предвидено на форума в Ню Йорк да присъства никой, след това обаче се наложило да се изпрати зам.-министър, защото "на такова ниво трябва да се отиде и България да бъде представена".

На въпрос докъде е готов да стигне в настояването си, Симеонов отговори: "Ето докъде съм стигнал – до първия етаж на Министерския съвет. От втория съм на първия, а след това може другаде да бъда, вижте какво е хубаво времето вънка".

Вицепремиерът се ядоса и на въпросите на журналистите за цената на пътуването и попита защо не са се интересували как е платил 18 хил. лв. за вертолета, с който е завел репортери да огледат граничната ограда. "Или той е богат, нали, кучета го яли", каза Симеонов.

Според него не е важна цената на билета, а каква работа се върши. Вицепремиерът заяви и че за него въпросът с премахването на заведения в Слънчев бряг не е приключил, след като ресорни министерства обявиха, че те са законни. По думите му това са огромни сгради, които са построени без строителни разрешения и други документи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
3
 
! Отговори
Асен преди 5 години
Защо, ако човек мисли трябва да го проклинате? Толкова ли е трудно и вие да помислите?Нима знаете какви милиони се крадат по министерствата? Нима, ако ви пратят някъде служебно вие си купувате билетите и вие определяте на каква цена ще бъдат купени? Не ви ли е ясно, че Росица Димитрова я разкарват по друга причина?
36
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Било ли важно да присъства?!Тя да не е ходила на селски сбор? Отишла е на конференция на ООН. България е подписала Конвенция:Article 40 of the Convention states that "The States Parties shall meet regularly in a Conference of the States Parties to consider any matter concerning the implementation of this Convention" held at the United Nations Headquarters, New York. Дали ще е Росица, Пенка, Иван все едно. Вероятно е имало натиск за представители на ниво. Кой е следващият номиниран за изгонване?
35
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
дайте всички форуми където се иска оставката на този *** симеонов
34
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както може без нея , можем и без теб Варел !
33
1
 
9
 
! Отговори
"Народе???" преди 5 години
Народе, ТВОИТЕ пари са ПРОФЕСИОНАЛНО ПОХАРЧЕНИ, как може да искате оставката на такъв професионалист /по безотговорност/???
32
0
 
15
 
! Отговори
мив преди 5 години
***, по-***, най-***, симеонов
31
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Госпожата Голям професионалист по красиво говорене, докато инвалидите в Бг мизерстват и едва оцеляват. Сега Валери ще я похвали, още някой ще я похвали и- хоп! госпожата я върнали на поста и. Това театро го гледаме вече 4-5 години.
30
0
 
21
 
! Отговори
Наздраве преди 5 години
Този другар с дръпнатите очи ми се струва доста кафяв.Както казват старите хора:кръвта айран не става.
29
1
 
17
 
! Отговори
Делян преди 5 години
Тая се помисли по важна от другарката Масларова дето издои милиони от социалното...все пак мъжът е виден другар комунист...милиционер...един от шефовете на вис2...а тая коя е
28
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То не ще приказки! Има вот! Бойко ще ги плющи както му е изгодно, защото пишман патриотете сами настояваха да се подпише споразумение за 4 г. подгъзуване! С 2 думи - нарай ни подред както искаш, ще го издържим!
27
0
 
26
 
! Отговори
мин.съвет преди 5 години
от къде ги намирате такива ценни кадри като този симеонов по цяла вечер пази неговите дилъри по морето и имитира работа имаше и един от ямбол който влизаше с оръжие в парланента????е.б.ти и държавата и управлението.то затова останаха само пенсионери и ученици в бг....
26
2
 
26
 
! Отговори
Токту преди 5 години
Валери Симеонов би трябвало да знае, че солидарността е най характерният белег на демокрацията. Не може в страна, в която бедността е чудовищен проблем, зам. министърка да харчи хиляди левове за билет. Хората имат абсолютното право да реагират, а този човекомразец как влезе в парламента не зная.
25
0
 
14
 
! Отговори
Пабло Ескобар преди 5 години
Валерка, на мен ми прилича на лав стори таз ситуация ;)))
24
0
 
17
 
! Отговори
пери преди 5 години
Всъщност премиерът прие оставката днеска. Утре може да я върне на работа, не е сигурно. Да почакаме.
23
1
 
20
 
! Отговори
слънчака преди 5 години
я го послушайте тоз вальо със сините бърни.а майките с клетите деца да млъкнат.когато имаше избори всички за тях гласувахте и то с двете ръце.оставете го да си продава белия прах по морето че сега му е сезона ще го ядосате много.
22
1
 
15
 
! Отговори
жж преди 5 години
Валери кой го пита? Премиерът-слънце прие оставката на тая нагла зам.министърка. Валери де се тика?
21
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За разликата в класа на билета да доплащат от собствения джоб! Та ако искат да пътуват с лукс и с персонален самолет - ама за негова сметка. А за тези, които пътуват с евтин превоз половината от икономия добавете към заплата. Няма ли разписан правилник или наредба за тези неща? Да се радваме , че големия капацитет не е пътувала със совалка ли що ли?!
20
1
 
26
 
! Отговори
Lolo преди 5 години
Ама, че наглост от страна на Симеонов
19
0
 
26
 
! Отговори
Обективно преди 5 години
Поредната недеакватна реакция на вицепремиер който кара на стари години втори пуберитет
18
0
 
21
 
! Отговори
Гого преди 5 години
Не разбрах каква е професията ѝ? Ако е голяма професионалистка. ще я вземат в чужбина. Вероятно с. милионен. трансфер.