Вотът – внесен! БСП захапа властта за сектор "Сигурност"

Елена Йончева: Всички страдаме от некадърното управление!
Обновена: 20 юни 2018 16:51 | 20 юни 2018 12:07, Камелия Цветанова
70

Снимка: Олег Попов

БСП спази обещанието си и внесе вот на недоверие срещу правителството.

Всички ние страдаме от това некадърно управление, то е опасно и вредно за България, отсече червената депутатка Елена Йончева, след като съпартийците й депозираха вота, подписан от 80 народни избраници.

Това е вторият вот, който внася опозиционната партия към кабинета "Борисов 3". Първият беше за ширещата се корупция в държавата и очаквано не успя да събори МС.

Още по темата

Този път БСП иска правителството да подаде оставка заради несправяне със ситуацията в сектор "Сигурност".

Конкретните аргументи, заради които левицата иска оставката на кабинета "Борисов 3", са бягството на затворниците от Централния софийски затвор, битовата престъпност в Угърчин, страхът на хората от престъпници в Ботевград, както и авиокатастрофата с военния хеликоптер.

"Мотивите си черпим от Конституцията, където пише, че Министерският съвет е длъжен да осигури обществения ред и националната сигурност, очевидно е за всеки, че това правителство не се справя със своето основно задължение и поради тази причина то е вредно за всеки български гражданин, то е опасно и трябва да си ходи", отсече Йончева.

Опозицията е категорична, че правителството и в частност МВР са се провалили напълно при осигуряването на националната сигурност.

"Дали сме десетки примери за това, но е очевидно за всеки, че доверието на хората в полицията е спаднало драстично и хората не вярват на МВР и заради това не съобщават за извършени престъпления, а битовата престъпност скача, увеличава се броят и на неразкритите убийства", продължи с критиките Йончева.

Според нея няма в света и правителството, което да не е в състояние да се справи с ало измамниците, а в България този вид престъпление отбелязва бум.

"Само за миналата година с 5 милиона лева са се увеличили сумите, които са дали ужилените хора", допълни тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
за да има прокопсия връжи комунист за шия
60
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПОВЕЧЕ УВРЕЖДАНИЯ НА БСП - ПОВЕЧЕ МИР В СТРАНАТА.
59
2
 
4
 
! Отговори
Хан Крум преди 5 години
....Вотът внесен! БСП захапа властта за "онази работа" а властта каза, че и е през "онази работа" от заапването на кърлежа и си премести "онази работа" от единия крачол та във другия приканвайки всички червени другарки да я захапят за "онази работа"Корнелата скочи и каза, че първа ще захапе Боко за "онази работа" - пардон - за сигурноста.
58
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен Айде поредния с глупостите си. Добре, че е Борисов да му натресете всички простотии на света. Пак казвам досега на власт бяха само кресльовци и крадци без нищо реално зад гърба си. Просто е страшно нагло да даваш оценки за нещо, в което ти тотално си се провалил. И дано вече въпросът с миналото да си остане там. Стига се крещя, стига се вика по този въпрос. Не ми кряскайте, дайте идея как да се защитят националните интереси, как по - точно? Нали сте умни?
57
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не очаквах Елена Йончева да е толкова отмъстителна и да се захване с тая гмеж. Да не говорим за БСП -то , то пък колко кадърно управлява или за ДПС - то, което от всяка ситуация гледа да крънка за себе си и никога за България. Писна ми от тези политически провалени хора, които упорито драпат за власт. Правителството на Борисов може и да си има слабости, но прави нещо, а тези тези не могат да понесат факта, че вече не могат да крадат. Пожелавам неуспех на вота. Дано!
56
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Една и съща песен вече 30 години за жалост.
55
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аман от псевдо комунисти, патриоти и демократи.
54
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БЯХА ФАЛИРАЛИ 18 БАНКИ И ИНФЛАЦИЙКА НАД 242%- НИКОЙ НЕ МОЖЕ КАТО ТЯХ ТАКА ВИСОКОСПЕЦИАЛИЗИРАНО И ВСЕОТДАЙНО.
53
1
 
3
 
! Отговори
A преди 5 години
До АнонименВерно ли..бре?
52
10
 
6
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Гербераските кратуни получили заповед от стоте апартамента и се активирали....
51
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ББ КАЗА ЗА МИЛИОНИТЕ ЗА ХОРАРИ, ЗАЩОТО АЗ ПЪК КАЗАХ, ЧЕ ГЕРБ КРАДАТ, ХЕКИМЯН ВИЕ ИМАТЕ ЛИ ДОКАЗАТЕЛСТВА, ЧЕ ГЕРБ КРАДАТ, ОБЩЕСТВЕНА ТАЙНА Е ЧЕ ГЕРБ КРАДАТ- ТОВА Е ДОКАЗАТЕЛСТВОТО НА ТЕТКАТА, ЧЕРВЕНИТЕ НИКОГА НЕ ЛЪЖАТ, ТЕ ВИНАГИ ИЗРИЧАТ НЕИСТИНИ И СГОТВЯТ ДОБРЕ НАРОДА СИ, В ТАКИВА ТРАПОВЕ ЗА МИЛИАРДИ ГО ПОТАПЯТ, ЧЕ СЛЕД ТЯХ С ГОДИНИ НЕ МОЖЕМ ДА СЕ ОПРАВИМ. ЧЕРВЕНИТЕ МИЛИОНЕРИ ДА СЛЯЗАТ ОТ РОЛС РОЙС И ТОГАВА МОЖЕ НЯКОЙ ДА ИМ ПОВЕРВА.
50
6
 
15
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Глад и лабут за ***! Да не помиришат еврофонд и обществена поръчка! Умират от мъка гладните ***!
49
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чудесно!А кога ще бъде изнесен вота?
48
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Леваци тръгнали разбираш ли с гол амфаз таралежи да мачкат а айде пробвайте се но да знаете че ще създадем нова Демократична Партия и тая болшевишка партия отива завинаги в Историята
47
9
 
20
 
! Отговори
м преди 5 години
Червените са брутални ***, няма да се посвенят да използват, куци, кьорави, сакати, инвалиди за да се доберат до властта, това са най гнусните лицемери във вселената. Те ще ви обещаят всичко което искате, само и само да се домогнат. Дойдат ли на власт тук ще настъпи погром в това не се съмнявайте.
46
11
 
19
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Тия смешници никой не ги бръсне за слива и като няма какво да правят внасят вотове. Верват си ... :)
45
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето затова можехте да искате вотове и можехте ДА СЕ РЕВАНЩИРАТЕ ПРЕД ХОРАТА В ПИРИНСКО за минали ваши действия!Вместо това вие БСП/ЕДРИ КАПИТАЛИСТИ/заедно с ГЕРБ и "патриотите"направихте СЪЩОТО както вашите предци през 1946 година,те имаха възможност да се поправят но сега няма да имате тая възможност!Затова трябва да ви се ....случи случка!Тръгнали за "телефонни измамници"да искат вот!Явно го правите за спорта ,не с цел сваляне на правителството!СМЕШНИЦИ.
44
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Втората тема Е БЕЗУМНАТА И НЕНУЖНА ЗАРАДИ САМАТА СЕБЕ СИ ПОЛИТИКА НА БЮДЖЕТНИ ИЗЛИШЪЦИ КОЕТО Е САМО ЕДИНСТВЕНО ЗА ТУПАНЕ В ГЪРДИТЕ!Тая политика при 25% дълг от БВП Е ВЕЧЕ ПАГУБНА ЗА БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА,ТОВА Е БУКВАЛНО СТАБИЛНОСТ НА ЗАСТОЯ!При икономическия ръст в западна Европа от 2,3% ние тука би трябвало да имаме 5,6% НО НЯМАМЕ!ЗАЩОТО ИМА БЮДЖЕТНИ ИЗЛИШЪЦИ А НЯМА ИНВЕСТИЦИИ,ЗАЩОТО СЕ ПОДТИСКАТ ДОХОДИТЕ,НЕ МОГАТ ДА СЕ ПРИВЛЕКЪТ РАБОТНИЦИ,НЕ СЕ ВДИГА РЯЗКО ПОТРЕБЛЕНИЕТО И СТОИМ НА МЯСТО!
43
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вие преименуваните комунисти можехте СЕГА ВЕДНАГА ПО ДВЕ ТЕМИ НАЙ-МАЛКО да искате вот и да има ако не друго поне ОТРЕЗВЯВАЩО ДЕЙСТВИЕ КЪМ УПРАВЛЯВАЩИТЕ!Едната тема е договорът сега внимавайте МЕЖДУ БЮРМ И ГЪРЦИЯ,след изказванията на гръцкия външен министър и ПОЗДРАВЛЕНИЯТА НА БОКО И ЗАХАРИЕВИЦА за договорът можехте ДИРЕКТНО ДА ГИ ОБВИНИТЕ ЧЕ ПРЕДАВАТ БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИСТОРИЯ, КУЛТУРА И НАСЛЕДСТВО!Но няма да го направите и мълчите като бити г..ове защото и вие ги подкрепихте!Второто е......
42
3
 
8
 
! Отговори
бсп към герб преди 5 години
Нека се редуваме,не да се ревнуваме.....Опозиция,ама друг път.Ако бяха истинска опозиция щяха отдавна да напуснат събранието и да предизвикат парламентарна криза.Толкова за "опозицията".