Борисов към БСП: Вот ли? Спомнете си бежанските бунтове!

Според премиера на Балканите се случват неща, различни от "барутен погреб"
Обновена: 21 юни 2018 19:46 | 21 юни 2018 18:29, Веселина Йорданова
149
Борисов към БСП: Вот ли? Спомнете си бежанските бунтове!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов не смята, че исканият от БСП вот на недоверие по темата за сигурността е основателен.

"Сега тези, които искат вот на недоверие, да си спомнят бежанските бунтове в Харманли и Любимец", заяви Борисов и добави: "Дойде ли БСП на власт - всички фондове спират, а сега България и Гърция имат повече пари от предишния програмен период".

Още по темата

"С кое сме вредни? Че докарахме повече пари от Европа, че сме отсекли мигрантската вълна единствени в Европа?", попита министър-председателят.

При откриването на Пловдивския икономически форум Борисов заяви, че на Балканите се случват неща, различни от старото твърдение, че са барутен погреб.

"България и Македония проявиха воля, Гърция и Македония проявиха воля, Хашим Тачи и Александър Вучич си стиснаха ръцете", каза Борисов. Според него нещата се случват благодарение на усилията, които се полагат от всички страни.

В тази връзка той коментира пътната инфраструктура, която по думите му е еднакво важна както за Гърция, за Румъния, за държавите от Западните Балкани. Като пример посочи транспортните връзки, по които за часове се стига от Пловдив до Солун; коридор 8, който свърза София - Скопие - Тирана, както и коридор 10 - от Истанбул през Пловдив и София до Любляна и Братислава.

Какво повече би желал бизнесът, подчерта Борисов и допълни - прекрасни места да се развиват цехове, да се разширяват производства - природа и енергийни ресурси.

Премиерът добави, че в неделя в Брюксел, където трябва да се вземе решение за спирането на мигрантската вълна, ще бъде много трудно и изрази съжаление, че колегите му не са приели неговото предложение от преди 4 години. Според него мигрантската вълна "мина и отнесе цели политически системи и политически партии".

Борисов бе категоричен, че спираме на 100% мигрантите към Европейския съюз, с изключение на тези, които бягат от войната, предаде БТА. Останалите се връщат в своите държави, да работят за възстановяването им, добави премиерът.

"Държавите на предната линия като България, Гърция, Италия, Испания трябва да се подкрепят, да се осигурят външните граници на ЕС и тогава да се мисли какво ще се прави с тези, които вече са в Европа", коментира Борисов.

Пловдивският икономически форум се провежда днес и утре в града и се организира от Делфийския икономически форум, Атина, Гърция, и от Център за либерални стратегии в София. Форумът ще коментира предизвикателствата пред България, региона и Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** пъна ,стисналипси били ръцете сърбина и косовара и нашия вече се има за политик от световна класа ,помирител,обединител ....да ама тоя до като гледа само прегръдките ,гърците с договора за името си постигнаха целите и завряха макетата в *** ... а ния тука комисии ще правим и ще гледаме отново и отново как нагло ни се подиграват и ни крадат историята ,като за благодарност ще ги бутаме за НАТО и ЕС та след това да ни излеят нова порция л...а на главата!!
66
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз си ги спомням бунтовете, но си спомням и други работи. Как сланинестия *** с всичките си килограми и телеса се завря в миша дупка!
65
6
 
45
 
! Отговори
Стига лъжи преди 5 години
Спомнете си КТБ, Суджука,Кумгейт с Делян Добрев ,Мишо бирата,Ало Ваньо и т.н
64
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лидерът на румънската управляваща партия бе осъден на 3,5 г. затвор. Кога ще прочетем това за български управляващ лидер ?!!!
63
7
 
31
 
! Отговори
учи форин шпрахен преди 5 години
Когато една тиква е неNормална в нея няма нищо ноRмалноТиквите се делят на1. ПроSташка Тиква2. ПроSтатуска Тиква и3. ПроSто Тиква
62
8
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Виновни сте че хората изнемогват а вие гробари постоянно вдигате данъци ,цени и такси
61
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бежанските бунтове са следствие на това, че Герб ги допусна до нашата граница под диктовката на бабата Меркел и Борисов изпълнява повелите на Ердоган, Меркел и Мей ...На тези даже се дават по над 1000 лв. месечно, плюс подслон и храна...А за българските болни и инвалиди - нищо!
60
3
 
32
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 5 години
Кви бунтове бе ***...Натоварват се на самолета и айдеее кой от където е дошъл ....
59
2
 
28
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
На Бехар след като му духнаха свещичките в ИЗраел, пусн в действие Страхомета - бежанците, еврофондовете... Само, не каза, че и Сл;ънцето няма да изгрее, ако той не е на власт;)))
58
3
 
36
 
! Отговори
ШМАТКА преди 5 години
Айде, стига с тоя, бееее! Престанете да ни навирате тоя гардероб в очите.Сега има мачове и нема кой да му чете простотиите! Бегайте!
57
29
 
5
 
! Отговори
13 преди 5 години
До АнонименPO DOBAR - NIAMA!!! NIAMA - NIKOI!!!
56
40
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП не клати правителството,клати го Москва чрез БСП И ДПС.На този етап ГЕРБСП си бачкат и Москва си е доволна
55
13
 
34
 
! Отговори
Костадин Паскалев преди 5 години
ББ могат да го сменят само външни сили! За съжаление.
54
24
 
7
 
! Отговори
терминал 2 преди 5 години
Аз аха да се излъжа да приведа парите в БГ и да се замисля за старини в БГ.Явно народа още не е дораснал за такава стъпка.Като разпуснат БСП и тогава може да се помисли по въпроса.
53
30
 
10
 
! Отговори
така си е преди 5 години
БСП не иска да сваля правителството. Само го клати.Нека си спомним фиаското на Орешарски.Това определено не го искат.Ама ако не правят протести хората ще ги забравят на следващите избори.Борба за хляб както обикновено.Иначе *** е млада и поле какво ще прави?
52
7
 
45
 
! Отговори
- преди 5 години
Наесен - сбогом завинаги!
51
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
прав е бокич ама ние като сме *** народ и не се бунтуваме той ни представя че живеем добре.А бежанците само един месец разбраха какъв сиропуч управлява България!
50
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така правят превратите и цветните революции от Запада. Спират фондовете, започват хибридна война чрез медиите си, чрез техните НПО-та. Плащат за протестуиращи, за бели рояли и за сеир на техните медии. Правят си сами шоу за телевизиите си. Правителството се сменя и всичко изчезва на следващия ден.
49
0
 
33
 
! Отговори
МИЧО преди 5 години
Па то комунизъма си е и сега за 20% от населението.Субсидии,благи чиновнически служби,обществени поръчки,екскурзии на корем и тлъсти спестовни книжки.Представям си да се съкратят 2/3 от чиновниците,какъв вой ще настане.Споко.Докато са еректорат,това няма да стане.Но ако случайно се обърне палачинката....не ми се мисли!
48
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чичо взимай си децата и директно отивай в Сев. Корея, там всичко ще ти е нагласено, айде бегай.