Борисов към БСП: Вот ли? Спомнете си бежанските бунтове!

Според премиера на Балканите се случват неща, различни от "барутен погреб"
Обновена: 21 юни 2018 19:46 | 21 юни 2018 18:29, Веселина Йорданова
149
Борисов към БСП: Вот ли? Спомнете си бежанските бунтове!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов не смята, че исканият от БСП вот на недоверие по темата за сигурността е основателен.

"Сега тези, които искат вот на недоверие, да си спомнят бежанските бунтове в Харманли и Любимец", заяви Борисов и добави: "Дойде ли БСП на власт - всички фондове спират, а сега България и Гърция имат повече пари от предишния програмен период".

Още по темата

"С кое сме вредни? Че докарахме повече пари от Европа, че сме отсекли мигрантската вълна единствени в Европа?", попита министър-председателят.

При откриването на Пловдивския икономически форум Борисов заяви, че на Балканите се случват неща, различни от старото твърдение, че са барутен погреб.

"България и Македония проявиха воля, Гърция и Македония проявиха воля, Хашим Тачи и Александър Вучич си стиснаха ръцете", каза Борисов. Според него нещата се случват благодарение на усилията, които се полагат от всички страни.

В тази връзка той коментира пътната инфраструктура, която по думите му е еднакво важна както за Гърция, за Румъния, за държавите от Западните Балкани. Като пример посочи транспортните връзки, по които за часове се стига от Пловдив до Солун; коридор 8, който свърза София - Скопие - Тирана, както и коридор 10 - от Истанбул през Пловдив и София до Любляна и Братислава.

Какво повече би желал бизнесът, подчерта Борисов и допълни - прекрасни места да се развиват цехове, да се разширяват производства - природа и енергийни ресурси.

Премиерът добави, че в неделя в Брюксел, където трябва да се вземе решение за спирането на мигрантската вълна, ще бъде много трудно и изрази съжаление, че колегите му не са приели неговото предложение от преди 4 години. Според него мигрантската вълна "мина и отнесе цели политически системи и политически партии".

Борисов бе категоричен, че спираме на 100% мигрантите към Европейския съюз, с изключение на тези, които бягат от войната, предаде БТА. Останалите се връщат в своите държави, да работят за възстановяването им, добави премиерът.

"Държавите на предната линия като България, Гърция, Италия, Испания трябва да се подкрепят, да се осигурят външните граници на ЕС и тогава да се мисли какво ще се прави с тези, които вече са в Европа", коментира Борисов.

Пловдивският икономически форум се провежда днес и утре в града и се организира от Делфийския икономически форум, Атина, Гърция, и от Център за либерални стратегии в София. Форумът ще коментира предизвикателствата пред България, региона и Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
41
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Евала баце само така те искаме да газиш Болшевиките
6
3
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може и милиарди да сте докарали от ЕС, ама те не стигат до народа.Може на Балканите много неща да се случват, ама доходите ни най- ниските в ЕС, народът едва оцелява, цените растат ежедневно, МРЗ 400лв, криза в здравеопазването, образованието, социалната политика е насочена против народа...
5
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно мие гледаики световното и други спортове по канала се питам тая умна държава защо ли направи осем канала с пари и осем филмови канала чии лие тоя умник за шест първенства в европа и няколко филма аман от платени крадци аман
4
3
 
43
 
! Отговори
истина е преди 5 години
Мислех ,че няма по голям *** от пастирката ,но много съм се лъгал !!!
3
9
 
52
 
! Отговори
anansar преди 5 години
До Офф ,да се омитаЗа съжаление пак ще се намерят милион и половина изверги, хора с отрицателен коефициент за интелигентност, престъпници и всякаква ***, които ще гласуват за него. И ще го върнат.
2
45
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
10 години номер 1Бойоко за червените е като слънчева светлина за вампири - като го видят и почват да съскат и да се гърчат
1
11
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Глупав самохвалко.