Борисов към БСП: Вот ли? Спомнете си бежанските бунтове!

Според премиера на Балканите се случват неща, различни от "барутен погреб"
Обновена: 21 юни 2018 19:46 | 21 юни 2018 18:29, Веселина Йорданова
149
Борисов към БСП: Вот ли? Спомнете си бежанските бунтове!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов не смята, че исканият от БСП вот на недоверие по темата за сигурността е основателен.

"Сега тези, които искат вот на недоверие, да си спомнят бежанските бунтове в Харманли и Любимец", заяви Борисов и добави: "Дойде ли БСП на власт - всички фондове спират, а сега България и Гърция имат повече пари от предишния програмен период".

Още по темата

"С кое сме вредни? Че докарахме повече пари от Европа, че сме отсекли мигрантската вълна единствени в Европа?", попита министър-председателят.

При откриването на Пловдивския икономически форум Борисов заяви, че на Балканите се случват неща, различни от старото твърдение, че са барутен погреб.

"България и Македония проявиха воля, Гърция и Македония проявиха воля, Хашим Тачи и Александър Вучич си стиснаха ръцете", каза Борисов. Според него нещата се случват благодарение на усилията, които се полагат от всички страни.

В тази връзка той коментира пътната инфраструктура, която по думите му е еднакво важна както за Гърция, за Румъния, за държавите от Западните Балкани. Като пример посочи транспортните връзки, по които за часове се стига от Пловдив до Солун; коридор 8, който свърза София - Скопие - Тирана, както и коридор 10 - от Истанбул през Пловдив и София до Любляна и Братислава.

Какво повече би желал бизнесът, подчерта Борисов и допълни - прекрасни места да се развиват цехове, да се разширяват производства - природа и енергийни ресурси.

Премиерът добави, че в неделя в Брюксел, където трябва да се вземе решение за спирането на мигрантската вълна, ще бъде много трудно и изрази съжаление, че колегите му не са приели неговото предложение от преди 4 години. Според него мигрантската вълна "мина и отнесе цели политически системи и политически партии".

Борисов бе категоричен, че спираме на 100% мигрантите към Европейския съюз, с изключение на тези, които бягат от войната, предаде БТА. Останалите се връщат в своите държави, да работят за възстановяването им, добави премиерът.

"Държавите на предната линия като България, Гърция, Италия, Испания трябва да се подкрепят, да се осигурят външните граници на ЕС и тогава да се мисли какво ще се прави с тези, които вече са в Европа", коментира Борисов.

Пловдивският икономически форум се провежда днес и утре в града и се организира от Делфийския икономически форум, Атина, Гърция, и от Център за либерални стратегии в София. Форумът ще коментира предизвикателствата пред България, региона и Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бунтове ли??? Помним платените протести срещу правителството на Ореха и помним една партия, която цяла година саботираше работата на парламента и не влизаше вътре!!!Помним и един човек, който крещеше, че банковата ни система е фалирала и това подготви ограбването на КТБ....и още, и още...
106
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А кой строи скандално скъпа ограда, която тълпите натрапници, преодоляваха без никакви усилия. И после се бил справил с тези арогантни нарушители на закона, та и ги регистрира, а не ги върна там откъдето идват, както би направил всеки политик, мислещ за страната си. И после другите били виновни. А сега де.
105
2
 
13
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Липсва му един каскет,и ще го дакара почти като Бай Тошо.Ех,почти...Всичко му е почти,само лакардиите не.
104
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Стефанов Ореха ли ? Остави 9 милиарда в резерва . Е, ошушкаха го !
103
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Помним ги .ак избяга ,като ..
102
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов ти сериозно ли ? последните 10 години си увлавлявал само ти, с икзключение на едно 11 месечно прекъсване на Орешарски срещу когото спретнахте платени протести. Докога ще се оправдаваш с БСП?
101
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 104Ма те тия за българи ли ги считаш?Аз не.Няколко олигарха се подиграват с държавата,а населението мре като при холокост или мизерства в провинцията.
100
2
 
15
 
! Отговори
Брадвата преди 5 години
Има позитиви - за по-*** и за мафиотските приятелчета.. но за обикновените *** - масов мор!
99
0
 
1
 
! Отговори
Kamen most преди 5 години
V bg literatura i v bg istoria e palno s migranti, bg medii prelivat ot migrantski pikantni istoriiki v rbg...s nalioti...bez nalioti....razpolojeni, nerazpolojeni...s markuchi, bez markuchi, s kucheta, bez kucheta, s kone, bez kone...hvarkovati cheti, plavasti chetnici, celia bg carski dvor i voinstvoto mu sa germanskoruski migranti...po sveta...i to sa samodivi migrantski istoriii, svet da ti se zavie...
98
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко, по добре ти си спомни народните бунтове, когато си подаде оставката на нас***а мишка.
97
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е място на МПто ни, да смята вотовета за основателни или не, а да може да опрадае доверието на народа си. Тогава, ако ще и 100 вота а има, няма да е проблем, ама май се очертава поредна "загуба" за кабинета му.
96
12
 
10
 
! Отговори
До 104 преди 5 години
И кое ви дава повод за вяра,че БСП ще направи нещо повече..... ??Аз не защитавам яростно ГЕРБ,но всеки може да направи справка за двамата милиардери и десетките милионери гравитиращи около БСП !НЕ ЗНАМ КЪДЕ Е РЕШЕНИЕТО НА УРАВНЕНИЕТО,НО МИ СЕ СТРУВА,ЧЕ ДОКАТО ЕС НЕ СЕ РАЗВИЕ ДО НИВО ОБЩ ПАРЛАМЕНТ,КОНСТИТУЦИЯ,ЗАКОНИ,СЪД,АДМИНИСТРАТИВНИ АСПЕКТИ И Т.Н. ,БЪЛГАРИЯ ЩЕ СИ БЪДЕ ВИНАГИ ОРИСАНА НА ТЕКУЩОТО СТАТУКВО !С две думи,семето ни е сбъркано и ,докато българи управляват България ще сме си все так
95
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"ГЕРБ поне дава позитиви насреща като инфраструктура,та даже и в социалната политика" За социалната политика няма какво да се коментира, то се вижда на площада.От десет години сме в ВС, усвоихме милиради по европрограми плюс 16 милиарда които за три години изчезнаха безследно. Потрошиха се милиарди за спортни зали по селата, за трибуна безстадион в Драгоман, по програмата за селските райони потрошиха половин милиард за т. нар. '"къщи за (отбрани) гости". Успяха да северозападнат и част от Б-я
94
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези , които бягат от войната не им е мястототук . Войната се поддържа от сащ и те да си гиприемат . Знаем много добре какво става в Сириявъпреки информационното затъмнение наложеноот герб . Затова герб трябва да носи отговорност .
93
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не вот , а редовни вотове ! Прищяло мусе на този селяндyр да управлява безконтролнои да твори всякакви простотии . Ще работина максимум и под строг контрол . Ако не му изнася ще бъде уволнен . Нещата стоят толкова просто . Като се тегли чертата негативите за България от управлението на герб са по-големи от позитивите .
92
5
 
27
 
! Отговори
Георги преди 5 години
Срам ме е да чета какво говори тоя. Бях от заблудените, които в началото го припознаха. Смятах че е мъж, във всеки аспект. Дам...сгреших. На България й трябва нещо ново, трябва ни термидорианец. Само да правим нови бардаци със стари к....и, нищо няма да излезе.
91
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тея пък все вот ....Гладни за грабежи ...Т,ъпанари ..Дайте алтернатива поне бе,стига се излагахте...В годините на прехода бяхте на власт.И ??? Единият път окрадохте и фалирахте държавата -факт (хиперинфлация 97,валутен борд,министър Чичибаба изнесе зърното ) Другият път се коалирахте с ДПС ...То ясно,че всеки консумира властта ,но пък като вас така нагло да грабите,извинявайте,но ГЕРБ поне дава позитиви насреща като инфраструктура,та даже и в социалната политика.
90
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До учи форин шпрахенМного интелигентно. Браво - ето това сте вие !!!
89
10
 
31
 
! Отговори
Манолски преди 5 години
То хора не останаха в България, а тукашните оскотяха и се превърнаха с маргинали и потенциални престъпници, корупцията властва навсякъде, неколцина олигарси безчинстват за сметка на злощастния народ. Вън мутрата !
88
10
 
22
 
! Отговори
Стефанов преди 5 години
До Оф 91 -"Простотия, повтаряща едни и същи фрази. А живота си върви, герберите си пълнят гушите и наглеят." Колега, ами бесепарите какво направиха? Виденов, Луканов, Станишев, Орешарски?