ОмбудсМая залага поста си: Подкрепете законопроектите ми!

Политическите ми цели не са краткосрочни, отсече тя
14
ОмбудсМая залага поста си: Подкрепете законопроектите ми!
Снимка: БТА

Омбудсманът  Мая Манолова заложи поста си срещу подкрепата на депутатите на подготвения от нея законопроект за личната помощ, за закона за частния фалит и за свръхправомощията на банките.

"Проблемът на всички, които са срещу палатковия лагер и решаването на проблемите на майките беше съпроводено с укори в амбиции", отсече тя в парламента, където дойде да почерпи с череши бившите си колеги депутати.

"Аз нямам краткосрочни политически цели", настоя Манолова.

Още по темата

Така че тя е готова да си тръгне от поста предсрочно за успокоение на всички, които според нея са разтревожени от високия й обществен рейтинг.

Повод за заявеното намерение на Манолова е фактът, че Националният съвет за интеграция на хора с увреждания отхвърли законопроекта за личната помощ.

Той не получи подкрепа от национално представените организации на хората с увреждания, финансовото министерство, синдикатите и бизнеса.

Причината е, че според тях законът не защитава интересите на всички хора с увреждания.

"Ако аз съм им проблемът, те нямат проблем, искам да решат проблемите на хората с увреждания, така че всички да са доволни", настоя Манолова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
Мая пчеличка преди 5 години
Помните ли предишния омбудсман?Направете коректно сравнеие!?Тя не спира да работи за вас, докато си гледате мача;)!
11
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АКО ОНЯ ЮДА ОТ БАНКЯ И ИЗМЕКЯРИТЕ-МИНИСТРИ СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА КАТО МАЯ МАНОЛОВА,ВСИЧКИ ЩЕ СА ДОВОЛНИ.МАЯ ИМ Е ТРЪН В ОЧИТЕ,ЗАЩОТО ИМА ЗНАНИЯ И ПОЗНАНИЯ,С ДВЕ ДУМИ ИМА МОЗЪК,ЗА РАЗЛИКА ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ.МАЯ,ДЕРЗАЙТЕ!НИЕ СМЕ С ВАС!
10
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
нищо не е свършила за хората....а да безплатни детск.градини за ромите....за българите абс.нищо
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПРАВИ ПАРТИЯ срещу глухите олигарси за народните страдания.
8
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Типично по български, да оплюят някой който прави нещо умно и полезно и успешно работи! Неее, тук не могат да си позволят да го подкрепят, да го похвалят, по-скоро ще го дръпнат надолу в казана...
7
17
 
5
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 5 години
По умението си да имитира дейност Манолова задминава дори банкянския геополитк. От направеното от нея полза - никаква, виж вреди колкото си искаш - например блокирането на регистрацията на фирми миналата година и саботажа на земеделските стопани това лято, все благодарение на законодателните й идеи.
6
7
 
6
 
! Отговори
Поли преди 5 години
Това с подаването на оставки някаква мода ли стана, че всеки се състезава на тая тема?!Може да го въведът като спортна дисциплина подаване, приемане на оставка и после пак връщане.
5
20
 
9
 
! Отговори
Трандафор Босев преди 5 години
Тази нещо си е повярвала, че е някакъв фактор! ББ и пуска някакви фъндъци и тя се е развихрила, като една майка-орлица! В действителност, след всяка нейна намеса, "решените" проблеми се задълбочават и усложняват. Положението стана "Помоощ, омбудсмана ме защитава!"
4
2
 
7
 
! Отговори
Илия Репата преди 5 години
"Писмо на запорожките казаци до турския султан"
3
14
 
11
 
! Отговори
УжасТ преди 5 години
Толкова съм ужасен от переспективата да си подаде оставката, че даже не мога да си го преместя в другия крачол! Само мощно ще го разтръскам в знак на съпричастие!
2
11
 
21
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
До мвр да вземе меркиПомисли за себе си ! Само сериозно умствено увреден индивид, може да подкрепя разрушителната за държавата и народа политика на ГЕРБ!
1
24
 
8
 
! Отговори
мвр да вземе мерки преди 5 години
в контекст с искания вот на недоверие, по повод на сигурността в страната - полицията да вземе мерки по премахване на безредиците и провокациите на т.н.р. "...майки"! а на Омбудсмана да бъде потърсена гражданска отговорност!