Борисов: Хванахте ли го? Валентин Радев: Гоним го!

МВР шефът сравни справянето си с работата с изневярата
Обновена: 22 юни 2018 16:08 | 22 юни 2018 15:37, Камелия Цветанова
45
Борисов: Хванахте ли го? Валентин Радев: Гоним го!
Снимка: Bulfoto, архив

"Хванахте ли го?" – "Гоним го". Тези реплики са си разменили в парламента премиерът Бойко Борисов и МВР шефът Валентин Радев за избягалия от работа затворник Борис Иванов.

Радев призна за пропуски по случая, като според него вероятно те са в оценката на ръководството на затвора, когато са му променили мерките.

Осъденият за блудство Борис Ангелов Иванов избяга вчера от външен обект. Той излежаваше присъдата си в общежитие към Ловешкия затвор.

"За жалост, това е пропуск. Ето, признавам една слабост, която сме установили още по случая с Владимир Пелов", допълни Радев от парламентарната трибуна.

Той уточни, че при подобни случаи на "отклонение" всички затворници са залавяни. От изказването на Радев стана ясно също, че служителят на фирмата за контрол върху лишените от свобода не е присъствал на обекта, откъдето е избягал затворникът.

Въпреки всичко Валентин Радев смята, че има подкрепата на премиера за работата си. "В едно семейство за изневярата последен разбира този на кого му изневеряват, аз последен ще разбера дали се спарявам или не, но си мисля, че се справям, защото слушам премиера и председателя на вътрешната комисия в НС Цветан Цветанов и усещам техните знаци", коментира той.

Радев отказа сам да си прави оценка, защото тя трябвало да дойде от този, който го назначава – от премиера. "Той вижда какво правим и с политическия състав, и с професионалното ръководството, стараем се максимално, правим промени, аз казах, че не съм революционер, но има промени", каза той.

МВР шефът обяви, че е готов за дебатите по вота на недоверие, внесен от БСП за провал в сферата на сигурността и ще изложи аргументите си.

"Ако ви кажа, че няма проблем със сигурността, няма да е вярно, но според мен ние стоим сега по-добре, отколкото вчера или онзи ден", похвали се той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
45
 
! Отговори
pipo преди 5 години
..."но си мисля, че се справям, защото слушам премиера и председателя на вътрешната комисия в НС Цветан Цветанов и усещам техните знаци, коментира той." Ти си там, защото слушкаш! Бъчварова беше там, защото слушка! Всички в това МВР сте послушковци и половина, затова сте на това дередже. А дереджето е: "гола вода"!
12
2
 
45
 
! Отговори
сега преди 5 години
Цялата система на МВР и полицията е атрофирала и не работи,всичко е проядено от корупция,престъпления,мързел,безконтролност,некадърност,какво то поискаха им се даде а те пак не работят е до кога така,на народа му писна да плаща на тези търтей.
11
3
 
46
 
! Отговори
Andreshko преди 5 години
След като вътрешния министър и министърът на правосъдието не си подават оставките,оставка на целия кабинет,заради корупция и вътрешна сигурност. Ето за това БСП ви иска вот на недоверие,защото сте смешници. Започнахте масово да пущате престъпниците нали сте им колеги...
10
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледали сме по филмите как се пазят затворниците, когато работят навън: двама- трима шерифи с тъмни очила и ръце на пушките, а ония маат с мотиките.
9
2
 
31
 
! Отговори
те преди 5 години
Има резултат от вота за недоверие полицията в цялата страна започна имитация на работа и правят операции.
8
1
 
32
 
! Отговори
факт преди 5 години
До ОруелС оставка на 2-3 нищо няма да се оправи,трябва тотална реформа и бързи съкращения в полицията,там са гнилите ябълки.
7
4
 
32
 
! Отговори
истината преди 5 години
Б Б към министъра пуснете чистачките да го хванат!а аз пак ще вдигна заплатите на полицаите за да мързелувате и народа да ви плюе.....
6
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За макариттее ще го хванете , като отиде в някоя землянка в гората ще го хванете. Не е трябвало да го и спускат, сега пада тиквата от Власт заради този пореден случай.
5
1
 
28
 
! Отговори
защо преди 5 години
На видеото се вижда че бягат двама,защо полицията крие другия?
4
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ние ги хващаме, те ги пускат не е актулано!Ние ги хващаме, ние ги пускаме!
3
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Големите телевизионни експерти, които бяха много наясно с първия избягал и даваха акъл на полицията, сега не искат да помогнат и да дадат акъл на полицията за втория избягал. Нека питат миленчо, слави, господари и техните скъпи редовни посетители и клиенти на екрана. Нека те помогнат за втория избягал, или да замълчат гузно.
2
6
 
35
 
! Отговори
Оруел преди 5 години
ОСТАВКА!
1
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТОЗИ Е ТАКАВА СМЕШКА😃😃😃