Нинова срещу Борисов за мигрантите: Нов скандал в парламента!

Соцлидерката нападна премиера и той отиде в НС да й отвърне
Обновена: 22 юни 2018 16:46 | 22 юни 2018 12:23, Камелия Цветанова
115
Нинова срещу Борисов за мигрантите: Нов скандал в парламента!
Снимка: архив "Булфото"

И този петък не мина без скандал в парламента, в който соцлидерката Корнелия Нинова нападна премиера Бойко Борисов, а това го накара лично да отиде при депутатите.

Всичко започна с декларация на БСП, прочетена от червената шефка Корнелия Нинова, която се закани, че ако премиерът приеме да сключи споразумение пари срещу мигранти от други страни от ЕС, ще сезира всички евролидери и комисари от лявото политическо семейство.

След нея думата взе военният министър Красимир Каракачанов, който успокои, че до такова решение в никакъв случай няма да се стигне.

Последва изказване на лидера на "Атака" Волен Сидеров, който припомни, че националистите винаги са били за недопускането на нелегални мигранти и няколко пъти спомена Нинова в изказването си.

Още по темата

Това пък й даде основание да поиска думата за лично обяснение, на каквото обаче според националистите тя няма право в случая.

Последва размяна на реплики от депутати на Патриотите и БСП, събрани около парламентарната трибуна, на която стоеше Нинова без да може да се изкаже.

Накрая зам.-шефът на НС, който председателстваше заседанието, Явор Нотев, даде почивка от 10 минути, за да се успокоят страстите.

А иначе Нинова настоя, че България трябва да защити своите национални интереси и вместо пари за мигранти, да ги даде за връщането им там, откъдето са дошли.

"Нека се отнесем сериозно, защото ако днес мълчим, утре ще е късно за българските семейства, за децата ни, бъдещето на България, за нашите ценности", отсече тя.

Нинова упрекна премиера Бойко Борисов, който е сред осмината европейски лидери, привикани на извънредна сбирка в Брюксел в неделя за миграцията от шефа на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, че не е обявил позицията, с която отива на разговорите.

"Най-горещата тема в момента в Европа, която ще има последици и за България, е темата за мигрантите. Италия и Малта забраниха на хуманитарен кораб с 600 мигранти да се доближи до бреговете им, премиерът на Австрия обяви създаването на ос на желаещите вътрешна миграция, това породи противопоставяне в Германия на вътрешния министър и канцлера и доведе до вътрешна криза, дойде и нова изненада от вчера - Вишеградската четворка бойкотира среща на Юнкер, президентът на САЩ Доналд Тръмп коментира, че в цяла Европа направиха огромна грешка, приемайки толкова хора, които промениха културата й", изреди фактите соцлидерката.

Според нея идва въпросът какви са възможностите за решение на мигрантската криза и как ще бъде запазен националният интерес на България.

"Ще послуша ли Борисов Меркел за пореден път и дали ще приеме мигрантите - 50 000 такива минали за пръв път през нашата граница", настоя Нинова.

Каракачанов пък й обясни, че позицията на премиера е ясна - той няма да подписва споразумение, с което България да се наводнява с нелегални мигранти.

"Малко късно се сетихте да говорите за нелегалните, а аз много се радвам,че част от евролидерите разбраха, това което ние говорим отдава, че в България място за нелегални мигранти никой не е замислил и няма никакво намерение да приема пари от други европейски държави, за да настанява мигранти", обясни той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
6
 
10
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Въпроса за европейската политика по отношение на емигрантите е сериозен и много ни засяга, така че мислете преди да давате мнение, неуважаеми герберски т'ролове.И да оплюете (за пореден път) позицията на БСП и лично Корнелия Нинова, това няма да ни помогне, ако от Германия ни върнат всички емигранти, които са отишли там през България.
78
5
 
6
 
! Отговори
naco преди 5 години
ПАК ПРИПОМНЯМЕ: Другарите Борисов и Нинова са толкова НУЖНИ на България,колкото МРАКА и СУШАТА за всяко живо същество!!!
77
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Надявам се разума да надделее в българските политици по този въпрос. Все пак ако етноса в бг се смени ще ги сменят и тях...
76
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сидеров е предател .
75
18
 
12
 
! Отговори
мунчо преди 5 години
тая изцяло фиряся не е добре със здравето а и власта за нея е сладко нещо нали подмени сдс с бкп само за да е на власт комунист няма наяждане
74
7
 
30
 
! Отговори
Оруел преди 5 години
Гледам световното по немската телевизия по обектни парични свързано с БНТ :) и гледам често немските новини в паузите на мачовете. Готвят ни да ни стоварят хиляди нелегални и да ни правят лагери, като не се допускат да мърдат от България. Австрия, Италия и Вишегрдската бойкотират срещата в неделя, нашия е първи там. Правете си сметка какво ни готвят. Меркел е притисната до стената в Германия!
73
1
 
2
 
! Отговори
Kirkovo, Krushevec преди 5 години
Sichkite ministri i dupetati u parlamenta, popovete sa migranti, 100 procenta sa migranti v bg parlament, monastirite. iaaa barje koi dupetat otkade e, da si otiva u seloto i mahlata. po skype da praviat bg parlament za po-ikonomichno. spirame parite za jilista, hrana, obleklo, komandirovachni, transport na tea hepten zdravo uvredeni bg mnogobroini partizani. Stanali debeli kat praseta, a koi, kak da gi kolim?! vij decata v Kongo, Eritrea, Afganistan, Etiopia kolko sa slabichki, koja i kosti...
72
9
 
28
 
! Отговори
k преди 5 години
До Колевопитвал ли си се някога да минеш по коридора за шенгенци на някое от летищата в ЕС - ще те арестуват !!!преминаването на държавната граница незаконно е тежко престъпление, което се наказва сурово !от къде на къде аз ще храня и приютявам африканска, арабска и идуска из:мет, която нахлува незаконно в Родината ми !!!????РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЕС И НАТО !НАРОДЕН СЪД за евреите които ни завлякоха в ЕС и ни продадоха на НАТО !!!
71
22
 
20
 
! Отговори
Колев преди 5 години
Хем краде, хем лъже---това е Нинова! Не заслужава внимание!
70
20
 
23
 
! Отговори
До 70 преди 5 години
Защото е к,*** подмолна и двулична, и манипулира осиротелите от към мозък пенсионери...
69
18
 
29
 
! Отговори
НИНОВА ДА КАЖЕ преди 5 години
КАК НАПРАВИ ПЪРВИЯ СИ МИЛИОН, ЗАЩО ПРАТИ СИНА СИ ДА УЧИ САЩ И КАК МУ КУПИ КЪЩА ТАМ!!!
68
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Aй,пак мигрантите.Абе на всеки е ясно,че дори и те бягат от тука,просто използват Бг за протоколно и фактическо преминаване към цивилизования европейски свят,към,който неграморните безд***рници в България не искат да проумеят,че е правилната посока за развитие!Каква ти Русия,тя само за нас се е затревожила или пък защо Лукойл не е държавно,а токът на енерго про поевтеня ли като вече е българско?Не може само да се плюе,без дс се предлага реалистична алтернатива.Нинова се бори за кокала,нищо друо
67
19
 
17
 
! Отговори
Как Сийка преди 5 години
Права е другаркята Нинова - не може премиерът да ходи из Авропата и да ги приказва без,значи,да се допитал до нейната милост !Я,президенто,преди да тръгне за нейде си най-напред иска разрешение от Нинова,тя му дава инструкция за какво,по колко и пред кого да го казва...И ей,на,има ли критики към него ?! Няма-а-а! Защото я слушка и я зачита като лидер на умираща партия,а Бат Бойко си кара колата бойко без да се допит ,ва? А-а-а,не ста ва тя тъй,ки -все пак Нинова се мисли за...дама,нищо,че лае.
66
12
 
26
 
! Отговори
ввв преди 5 години
Денят в който Борисов приеме мигрантите требва да му е последния ден акто премиер.А той мазник , ще му предложат пари и ще клекне.Тука всички парле ву франсе.Мон шери и българския транспортен бизнес умре.
65
16
 
12
 
! Отговори
ве преди 5 години
До АнонименГръмни се бе гербераст скапан айде марш
64
6
 
17
 
! Отговори
ПАТРИОТАРЧЕ преди 5 години
НИ СМЕ ЗАД БОКО--ДРЪЖ СЕ ШЕФЕ И ДАВАЙ ОЩЕ КИНТИ --ОГЛАДНЯХМЕ...
63
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другарката Нинова разчита, че хората забравятХората забравиха как българските социалисти гласуваха в европарламента за неограничено приемани на всякакви хора от всякакви страни само и само да кажат, че бягат от глад, насилие, суша, чичо си, стирнка си и т.н.Ако не бяха техните гласови сега нямаше да има проблеми да се връщат нелегалните мигранти.
62
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нинова да върне забраненият Техноимпекс експорт на българите и тогава да се изказва!
61
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 61Само един въпрос: Цветелина Бориславова от кои е?
60
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонименче от гербавата олигархия по-алчна и ненаситна ламя няма, --------------------Ей *** - знаеш ли колко ЧЕРВЕНИ КУФАРЧЕТА В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ГОДИНИ заминаха зад граница, а ? Тогава човек не можеше границата да мине. Говори ми ти - ламите са сред вас, заровете си по-дълбото главата в пясъка. Нещастници такива