Нинова срещу Борисов за мигрантите: Нов скандал в парламента!

Соцлидерката нападна премиера и той отиде в НС да й отвърне
Обновена: 22 юни 2018 16:46 | 22 юни 2018 12:23, Камелия Цветанова
115
Нинова срещу Борисов за мигрантите: Нов скандал в парламента!
Снимка: архив "Булфото"

И този петък не мина без скандал в парламента, в който соцлидерката Корнелия Нинова нападна премиера Бойко Борисов, а това го накара лично да отиде при депутатите.

Всичко започна с декларация на БСП, прочетена от червената шефка Корнелия Нинова, която се закани, че ако премиерът приеме да сключи споразумение пари срещу мигранти от други страни от ЕС, ще сезира всички евролидери и комисари от лявото политическо семейство.

След нея думата взе военният министър Красимир Каракачанов, който успокои, че до такова решение в никакъв случай няма да се стигне.

Последва изказване на лидера на "Атака" Волен Сидеров, който припомни, че националистите винаги са били за недопускането на нелегални мигранти и няколко пъти спомена Нинова в изказването си.

Още по темата

Това пък й даде основание да поиска думата за лично обяснение, на каквото обаче според националистите тя няма право в случая.

Последва размяна на реплики от депутати на Патриотите и БСП, събрани около парламентарната трибуна, на която стоеше Нинова без да може да се изкаже.

Накрая зам.-шефът на НС, който председателстваше заседанието, Явор Нотев, даде почивка от 10 минути, за да се успокоят страстите.

А иначе Нинова настоя, че България трябва да защити своите национални интереси и вместо пари за мигранти, да ги даде за връщането им там, откъдето са дошли.

"Нека се отнесем сериозно, защото ако днес мълчим, утре ще е късно за българските семейства, за децата ни, бъдещето на България, за нашите ценности", отсече тя.

Нинова упрекна премиера Бойко Борисов, който е сред осмината европейски лидери, привикани на извънредна сбирка в Брюксел в неделя за миграцията от шефа на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, че не е обявил позицията, с която отива на разговорите.

"Най-горещата тема в момента в Европа, която ще има последици и за България, е темата за мигрантите. Италия и Малта забраниха на хуманитарен кораб с 600 мигранти да се доближи до бреговете им, премиерът на Австрия обяви създаването на ос на желаещите вътрешна миграция, това породи противопоставяне в Германия на вътрешния министър и канцлера и доведе до вътрешна криза, дойде и нова изненада от вчера - Вишеградската четворка бойкотира среща на Юнкер, президентът на САЩ Доналд Тръмп коментира, че в цяла Европа направиха огромна грешка, приемайки толкова хора, които промениха културата й", изреди фактите соцлидерката.

Според нея идва въпросът какви са възможностите за решение на мигрантската криза и как ще бъде запазен националният интерес на България.

"Ще послуша ли Борисов Меркел за пореден път и дали ще приеме мигрантите - 50 000 такива минали за пръв път през нашата граница", настоя Нинова.

Каракачанов пък й обясни, че позицията на премиера е ясна - той няма да подписва споразумение, с което България да се наводнява с нелегални мигранти.

"Малко късно се сетихте да говорите за нелегалните, а аз много се радвам,че част от евролидерите разбраха, това което ние говорим отдава, че в България място за нелегални мигранти никой не е замислил и няма никакво намерение да приема пари от други европейски държави, за да настанява мигранти", обясни той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Курнело кво се пънеш за мигрантите ***? Твоя син не е ли мигрант в САЩ ***?
38
11
 
12
 
! Отговори
Отговор преди 5 години
До НЕУТРАЛЕН 18 Няма лошо да се пита , но и да се дават идеи ,които да са съвместими с здравия разум. А такива от БСП няма.
37
11
 
7
 
! Отговори
Трак преди 5 години
А навлеците дошли с Аспаруховата орда преди 13 века и регистрирали се за първи път тука кога ще изгоним?
36
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
дали ще приеме мигрантите - 50 000 такива минали за пръв път през нашата граница", настоя Нинова.кви 50 хиляди ***, 350 хиляди са ушaнките заселили се в България. Тях трябва да изгоним и да заприличаме на нормална европейска страна.
35
4
 
14
 
! Отговори
Съвет преди 5 години
Нинова , съгласен съм. На защо поставяш въпроса към Правителството , а не към лидера на ПЕС Станишев Там ще има далеч по голяма възможност да се въздейство на Европа. Ама Станишев те видя колко струваш и сега не смееш да са обърнеш към него.
34
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А македонците, северните ще гоним ли също?
33
3
 
5
 
! Отговори
до 31 преди 5 години
Всеки човек, който вярва в това, трябва НЕЗАБАВНО да потърси професионална психиатрична помощ.------------------А всеки , който не го вярва - вече е закъснял за такава!
32
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Активист на БКПСиня тиква виждали ли сте ? Вижте го-посинял е от злоба Може ли да си толкова, ама толкова елементарен бе
31
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Проблем е деда ти Сорос,който дава пари да се зазелват африканци,афганистанци и прочие."Всеки човек, който вярва в това, трябва НЕЗАБАВНО да потърси професионална психиатрична помощ.
30
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българският парламент е като кеча. Всички са врагове на ринга и след мача си пият "рикията" заедно, а вие им вярват, че защитават вашите интереси ? Тези емигранти са бъдещият им електорат, защото на едната партия избирателите ще имигрират до 10 години, а на другата ще измрат за същия срок, така че имат нужда от свежа кръв !
29
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
2018 година. Още ни плашат с мигрантите...Утре очаквам и някой депутат да ни сплаши с кубинската ракетна криза.
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До въпросЩом знаеш за такава, сигурно си я обличал - ще се сетиш. Споко. Може пак да си я облечеш.
27
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е толкова важно кой го казва,а какво казва.Но някои седят на депутатските скамейки с розови очила и мислят за поредната командировка.
26
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименЯ не ми говори за преди 2 години защото ти си късопаметен - а преди 60 години бе.ПЪРВОИЗТОЧНИКА ЗА БЕДИТЕ НИ Е ТЯЯЯЯЯЯ И ПРЕДЦИТЕ Й
25
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До кво се туткаНе са ти проблема сирийците.Те са цивилизацията на изтока.Проблем е деда ти Сорос,който дава пари да се зазелват африканци,афганистанци и прочие.И Израел най-вече.
24
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНали хората ще забравят, че я има иначе.
23
5
 
11
 
! Отговори
888888888888888888 преди 5 години
"Нека се отнесем сериозно, защото ако днес мълчим, утре ще е късно за българските семейства, за децата ни, бъдещето на България, за нашите ценности", отсече тя.Е, не се коси де - твоето АМЕРИКАНЧЕ вече се е устроило с крадените пари. Какъв ти е проблема, червена бабке ?
22
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имаме над мимион мигранти от векове. И никой в Европа не е успял да ги интегрира. Дори и сега ни ги връщат французите с автобуси. Ако ще си разпределяме мигранти еврпейските държави, нека и тия са бройката за разпределение. И не може да им се дава повече, от на пенсионетите по селата. Това ще е справедливо. Ако искат от нас солидарност, да ни плащат като на техните си граждани, а не като на маймуни - само за храна!!!
21
10
 
14
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Странно разминаване - колегите и евродепутати в Брюксел ( социалисти ) са за приемането на още милиони мигранти .. а тя - по-върла националистка и от Орбан!Това за тези, които не знаят - що е "опортюнизъм" е добър пример!Усетила народните настроения - *** иска "да яхне вълната". А иначе - ще гледам когато 45 000 афганистанци ги докарат у нас - кой ще ги варди - да не избягат!
20
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тя рибата в морето тия сложили тигана. Абе чакайте да видите дали изобщо някой мигрант ще дойде тука па тогава спорете