Нощ пред Съветската армия: Волен vs. хитлеристката атака над Русия

Атака отбеляза часа и деня на агресията срещу Москва
22 юни 2018 15:00,
321

Снимка: Атака

В 4 часа тази сутрин Волен Сидеров и съпартийците му от "Атака" поднесоха венци пред Паметника на Съветската армия. Така партията отбеляза часа и деня на хитлеристката агресия срещу Русия, съобщиха от пресцентъра на националистите.

"За първи път в България се почита паметта на руските воини, загинали във Втората световна война, в деня и часа, когато започва нападението на Хитлеристка Германия срещу Русия", информираха от "Атака".

Освен националистите, часът и денят беше отбелязан и от представители на обществени организации, Съюзът на ветераните в България и директорът на Руския културно-информационен център у нас.

Още по темата

"Когато говорим за тази дата, трябва да кажем задължително, че през цялото време тази военна агресия на Хитлер беше подготвена, финансирана и насочвана от Запада", каза Сидеров. Той уточни, че най-големият спонсор на Третия райх бил англосаксонският Запад.

"Англия, Франция и САЩ правиха всичко възможно Германия да се милитаризира. Английски и германски фирми участваха в германски химически и военни концерни, без които милитаризирането на Германия беше невъзможно", каза още лидерът на "Атака".

Той обясни, че Запада си "затваряше очите" за всички нарушения на Хитлер по международните договори. През 1938 г. същият Запад подарил на Хитлер две суверенни държави - Чехословакия и Австрия. Дори, когато уж започнал война с него, същият Запад не водел истински военни действия срещу Германия.

"Всичко това беше с цел да се насочи Хитлеристка Германия към Русия и тя да бъде унищожена, само че Русия устоя", каза Сидеров.

"Русия защити не само Отечеството си, но спаси и Европа от тъмните сили на хитлеризма. Време е също така да се признае ролята на Сталин като държавник и главнокомандващ за тази победа", обобщи той.

Освен венци пред паметника на Съветската армия, Сидеров и колегите му от "Атака" изписаха с цветя "Помним". 

"Вечна памет на всички войници и офицери, загинали за свободата на Русия и Европа", заключи Сидеров.

Директорът на Руския културно-информационен център у нас Павел Журавльов благодари за отбелязването на тази дата.

"Радваме се, че в България има хора, които все още помнят тези страници на историята", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


321
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
246
1
 
2
 
! Отговори
Кан крум преди 5 години
Ей българи престанете да се кланяте на чужди поробители и работете за БЪЛГАРИЯ аколи не никой неви задържа тук хващайте си парцалите и вън *** трън и подобни размитат за вас смешници съветската армия на била освободила от кого бе от болните ви мозаци може би нещем ни комунисти ни псевдо патриоти финансирани от москва.
245
2
 
3
 
! Отговори
Атака ли преди 5 години
Какво означава тази дума в днешно време? Само с това ли вече могат да се похвалят? Каквото сам си го направи човек, друг никой не може да му го направи. Сидеров буйства и лудува, докато се занимаваше с кокошкарски дела, а сега ще търси пиари, защото го няма никъде в управлението в най- скоро бъдеще. Така е- да имаш доверието на немалко хора, и да ги предадеш без да ти мигне окото.
244
4
 
4
 
! Отговори
nNn преди 5 години
Не ви ли е срам, да говорите български с мекане без грам да се постараете да го научите, да пишете във форумите ни с руски словоред, да живеете и да чуствате българска любов при положение,. че внесохте азиатските си порядки, можехме и 10 млн да станем през соца след като границите бяха затворени и българи трябваше да стрелят срещу други българи за да ги държат в съветският ви рай.Айде обяснявайте на чукчите колко сте велики, тук вече ви знаем колко струвате и колко може да се разчита на вас!
243
5
 
1
 
! Отговори
Хитлер преди 5 години
Хитлер е *** лично на Сталин дирника .да живее Турция х.... За Бг
242
6
 
2
 
! Отговори
Русофил трол преди 5 години
По добре копейки ,отколкото американските хартийки
241
2
 
3
 
! Отговори
Дреме ми преди 5 години
Дреми ми и за рашките и за краварите
240
2
 
5
 
! Отговори
Рублогонци преди 5 години
Волене, свободно! Можеш да си вървиш, заработи си юдините сребърници. Сега върви да плювнеш на гроба на Захари Стоянов, задето беше писал: Царуванието на нагайката, монголското иго, татарщината и крепостното право може би да са едни от най-силните фактори, които са направили от руските държавни мъже зверове и ***. Плюй, патриоте!
239
3
 
3
 
! Отговори
Рускиня преди 5 години
Поправка - 150 Хил. Краснодар дейци били убити в концлагери от поляци
238
10
 
4
 
! Отговори
Рускиня преди 5 години
Всеки чете от история,каквото му изнася. Тези дето вайкат за Полша помнят ли,как Полша заедно с Германия нападнали и поделили Чехия?или фактът е срамен и пропускате го? Тези дето врякат за Катин,помнят ли ,че преди това Полша избива 150 Хил. Краснодар дейци и Сталин само наказва екзекуторите. Или и това не ви изнася. А относно руска окупация - напомня че стигнахте 9 млн. От таз окупация.срещу домати получавахте петрол от окупанти. Малцинства бяха грамотни и работили.
237
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За България СССР е окупатор и поробител. Да славиш окупатора си прескача обикновеното национално предателство и отива към чиста шизофрения.
236
6
 
18
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
От доста време съм установил, че Волен и Атака са абсолютни болшевики.
235
24
 
14
 
! Отговори
Гражданска позиция преди 5 години
Браво! Чест им прави на атакистите, че отбелязват тази дата, паметта трябва да е жива, и истината за задкулисието на т.нар. "запад" да се казва на висок глас! П.П.: Питам се, "А къде са псевдо-русофилите от БСП, дето се пъчат на ливадата пред яз."Копринка" всяко лето"??? Страх ги е да не разгневят американския посланик навярно, и се гушат онемели на "Позитано"..... ;)
234
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не разбирам къде е патриотичното в случая!
233
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е не разбирам защо плачете на чужди гробове! Какво общо имат тези факти с нас,днес?
232
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако не бяха "англосаксонтските" държави с техните доставки на оръжие, техника и храни, 42 ра година Хитлер щеше да си пие кафето на Червения пощад. А ако се бяха съюзили "англосаксите" с Хитлер?!
231
12
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Войната почва 1939 г. когато съюзниците Хитлер и Сталин окупират Полша.
230
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
нещо има ,което е невярно . Няма как Германия да навлезе в СССР като нямат ОБЩА ГРАНИЦА?..?Затова е една манипулация
229
18
 
36
 
! Отговори
факт преди 5 години
ако не бяха руските окупатори България щеше да е на три морета и нямаше да граничи сама със себе си както е в момента !!!! Нямаше да има македонска измислена държава и нация...Нямаше да са избити хиляди българи за да им се заграбят имотите.
228
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бандера никога не е бил с Хитлер.Лежал е в нацистки концлагер.Убиват го агенти на Сталин в чужбина след войната.
227
6
 
27
 
! Отговори
????? преди 5 години
Тоя по-рано беше твърдо на антируска позиция сега е на проруска,утре може да е на марсианска вълна. По-добре да идват психиатрите.