Предложението на Борисов към Брюксел: 4 точки срещу мигрантите!

"Не знам партия в парламента, която да е за приемане на мигранти", каза премиерът
Обновена: 22 юни 2018 16:32 | 22 юни 2018 13:15, Камелия Цветанова
143
Предложението на Борисов към Брюксел: 4 точки срещу мигрантите!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов, който е сред осмината европейски лидери, привикани на извънредна сбирка в Брюксел в неделя за миграцията от шефа на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, няма да подписва нищо на форума.

Той обаче ще предложи четири точки за справяне с проблема с мигрантите - незабавно спиране на потока от нелегални, гарантиранe на външните граници на ЕС, изнесени центрове за настаняване на бежанци извън границите на ЕС, а тези, които вече са в ЕС, да бъдат настанени в центрове от закрит тип.

Още по темата

Предложението си премиерът обяви пред депутатите, след като червената шефка Корнелия Нинова го упрекна, че отива на срещата без да е обявил позицията си и опозицията не била знаела дали е готов да приеме предложението за споразумение "пари срещу мигранти".

"Аз не знам да има партия в парламента, която да е казала: Ние сме за приемане на мигранти, да ни се плаща, така че тук позицията ни е национално отговорна и на всички е ясна", успокои той.

"От години на всички съвети аз съм държал една и съща позиция и съм предупреждавал колегите, че ще стигнем и до днес, те тогава не вярваха, хуманността на Европа е на първо място и т. н. И безспорно Европа е най – нормална в това отношение", коментира Борисов.

Той припомни, че е настоявал да се направят убежища центрове, но близо до териториите на конфликти, както и че винаги е защитавал незабавно да се затворят външните граници на ЕС.

"Да се инвестира в кораби, в граничари, Фронтекс ако трябва, но самата бежанска вълна, терминът "вълна", всички имаме опит с наводненията и знаем, че първо трябва да се спре вълната, а след това да се чисти, да се ремонтира, да се оказва помощ на бедстващите, същото е и сега в Европа , цели държави и партии се тресат от тази ситуация, в която сами се вкараха заради войните, ние не се бием в нито една война, а виждаме как в Сирия няма цяла сграда", коментира още Борисов.

Според него Арабската пролет се е превърнала в Европейска пролет, защото дипломацията се е провалила.

Премиерът се надява на срещата на НАТО, по време на която ще се видят очи в очи президентът на САЩ Доналд Тръмп и на Русия Владимир Путин, да се сложи край на агресията.

Според него мигрантите трябва да са на места, откъдето да се върнат след края на конфликта в родината си.

"Едва когато е гарантиран този процес и няма много мигранти трябва да разделим на две тези, които са дошли в Европа, за бягащите от войната трябва да се погрижим до момента, в който войната свърши и те бъдат върнати да си оправят домовете, другите са икономическите мигранти - те трябва да се връщат, ако никой не ги иска, България не ги иска и те трябва да бъдат върнати в страната, в която са родени без да се шуми мирно, така както направихме с афганистанците, които са мъже на по 26-27 години, никога не са работили, само около талибани са живели, преживели са и са чули само война, те освен за убийства и терор не са учили за друго, друго не знаят и такива хора, а и от друга религия, трудно биха се интегрирали, а и в Европа не се интегрират", каза премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БОРИСОВ СЕ ПРЕКЛОНИ ПРЕД БРАТСКИЯ РУСКИ НАРОД. БРАВО!
93
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво може да вбеси бати Бойко? Четете в тийнпроблем.
92
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
борисов *** им кажи на ония тик..вениц..и да връщат веднага всички мигранти със самолети откъдето са дошли ида затворят границите а не да се чудят на кой да а ги пробутат !!!!
91
6
 
2
 
! Отговори
до 96-98 преди 5 години
Как е в паралелната вселена?
90
14
 
13
 
! Отговори
До 52 преди 5 години
"...Така управляват вече 10 години..." Пак дебела лъжа!!!ГЕРБ управлява само 6.5 год. с прекъсвания, а БКП/БСП - 10 год.
89
9
 
13
 
! Отговори
До 57 преди 5 години
"Хората, които фалираха КТБ, стоят зад сделката с ЧЕЗ". Пак дебела лъжа!!! КТБ беше фалирана от БКП/БСП през 2014! Не можеш да заблудиш никого, защото беше скоро и сме свидетели на всичко!!! Баламите умряха. Може да приспиш с лъжи само червените бабички...
88
6
 
10
 
! Отговори
До 95 преди 5 години
"Тези които създадоха предоставки за миграция са същите, които сега искат пари за да спрем тази миграция." Пак лъжи!!!Европа ни дава пари да спираме бежанците и да ги устройваме по някакъв начин. А друг е въпросът, че ние не искаме бежанци!!!...
87
8
 
12
 
! Отговори
До 66 преди 5 години
"А вие от БСП какво сте построили?" И аз това се чудя!!!??? Всичко направено от тях е вече в руини и скапано и трябва да се прави наново. Помните ли какво учехме по география по времето на соца и какво повтаряше непрекъснато БКП? Преди 50 год. казваха, че всеки момент ще завършат и ще затворят пръстена от магистрали Тракия-Хемус-Черно море. А ние трябваше да пляскаме и да им вярваме, въпреки, че виждахме, че нищо не правят!!! Е, сега Бате Бойко прави втория пръстен, паралелен на техния.
86
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-добре всички да се върнат по домовете си !Тези икономическите от Африка нямат място тук. Сирийците да си ходят, войната свърши !Защо с парите на данъкоплатците да се финансират фронтекс, военни кораби и изобщо военно промишления комплекс? Тези които създадоха предоставки за миграция са същите, които сега искат пари за да спрем тази миграция. Едни и същи хора дърпат конците и на бежанците и на тези които уж опитват да ги спрат, и всичко функционира за да смачка нормалния европеец !!
85
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 88"Балканския лидер Бойко Борисов го търсят навсякъде по света".---То и вестник "Стършел" навремето се търсеше много, хората искаха и да се смеят.А, иначе, казва се "Бай *** Балканският лидер Боко Банкянски". Коригирай се. :)
84
8
 
9
 
! Отговори
yyyyyy преди 5 години
продължава никой не казва че те иначе нямат нищо против бежанците да са в БГ, на тях не им пука че ние ще сме гето, траят си за Дъблин защото той касае само нас, но ние дума не обелваме да се махне, този пр'естъпник че иска да се махне Дъблин, не иска да затвори бг-турска граница, прие пост.208 което раздава къщите ни на бежанци, а най-истинския ни Президент Радев още като дойде със служебното правителство веднага го махна и какво направи Борисов 3? Ами върна го, макар пак да ги ръсеше като сега големи лъжи. Нито ще изнесат гетата извън ЕС, нито тоя ще се мръдне за държавата ни, м'утрата е н
83
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предлагам за русофилите лагер от затворен тип Гулаг или изселване в империята на злото !
82
9
 
7
 
! Отговори
Психиатър преди 5 години
До Риторичен ?Ела при нас на 4-ти за ризницата си.
81
20
 
16
 
! Отговори
Риторичен ? преди 5 години
А, защо внасят руски бежанци (вече 400 000) срещу заплащане ?
80
27
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Балканския лидер Бойко Борисов го търсят навсякъде по света а *** никой не търси никъде по света сами си правете изводите кой е важният лидер за България и народа ни това е показателно
79
21
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми, защо вие от БСП не сте си ремонтирали дясната лента на Тракия? Защо винаги ГЕРБ трябва да ви вършат работата?
78
6
 
9
 
! Отговори
до 84 преди 5 години
Извинявай но ти това сериозно ли ?
77
19
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕВРОПЕЙСКАТА ПОЛИТИКА НА ДЪРЖАВНИКА БОРИСОВ РАЗЧЕКВА ЗЛОБАТА НА РАЗБЕСУВАНИТЕ ПРОДАЖНИ ЧЕРВЕРАСТИ АНТИБЪЛГАРИ
76
22
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо тогава вашата партия БСП винаги е в съюз с ДПС. Например, ГЕРБ никога не са били в коалиция с ДПС?
75
9
 
17
 
! Отговори
червен, ма не трол преди 5 години
До Анонимен 65Тролче герберокафяво, КТБ фалира при правителство подкрепено от ДПС /таен съюзник на шайката ГРоБ, непосредтвено преди предателството на т у р с к а т а партия, която начело с наМестан напусна коалицята. И глухите и слепите знаят за тайните договрки на Боко с наМестан, който го наместваше на пожарния генерал по комапанимента на маанета и на чашка турско кафе в Хаскьой. Така че, лъжецът си ти, *** герберокафяво.