Предложението на Борисов към Брюксел: 4 точки срещу мигрантите!

"Не знам партия в парламента, която да е за приемане на мигранти", каза премиерът
Обновена: 22 юни 2018 16:32 | 22 юни 2018 13:15, Камелия Цветанова
143
Предложението на Борисов към Брюксел: 4 точки срещу мигрантите!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов, който е сред осмината европейски лидери, привикани на извънредна сбирка в Брюксел в неделя за миграцията от шефа на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, няма да подписва нищо на форума.

Той обаче ще предложи четири точки за справяне с проблема с мигрантите - незабавно спиране на потока от нелегални, гарантиранe на външните граници на ЕС, изнесени центрове за настаняване на бежанци извън границите на ЕС, а тези, които вече са в ЕС, да бъдат настанени в центрове от закрит тип.

Още по темата

Предложението си премиерът обяви пред депутатите, след като червената шефка Корнелия Нинова го упрекна, че отива на срещата без да е обявил позицията си и опозицията не била знаела дали е готов да приеме предложението за споразумение "пари срещу мигранти".

"Аз не знам да има партия в парламента, която да е казала: Ние сме за приемане на мигранти, да ни се плаща, така че тук позицията ни е национално отговорна и на всички е ясна", успокои той.

"От години на всички съвети аз съм държал една и съща позиция и съм предупреждавал колегите, че ще стигнем и до днес, те тогава не вярваха, хуманността на Европа е на първо място и т. н. И безспорно Европа е най – нормална в това отношение", коментира Борисов.

Той припомни, че е настоявал да се направят убежища центрове, но близо до териториите на конфликти, както и че винаги е защитавал незабавно да се затворят външните граници на ЕС.

"Да се инвестира в кораби, в граничари, Фронтекс ако трябва, но самата бежанска вълна, терминът "вълна", всички имаме опит с наводненията и знаем, че първо трябва да се спре вълната, а след това да се чисти, да се ремонтира, да се оказва помощ на бедстващите, същото е и сега в Европа , цели държави и партии се тресат от тази ситуация, в която сами се вкараха заради войните, ние не се бием в нито една война, а виждаме как в Сирия няма цяла сграда", коментира още Борисов.

Според него Арабската пролет се е превърнала в Европейска пролет, защото дипломацията се е провалила.

Премиерът се надява на срещата на НАТО, по време на която ще се видят очи в очи президентът на САЩ Доналд Тръмп и на Русия Владимир Путин, да се сложи край на агресията.

Според него мигрантите трябва да са на места, откъдето да се върнат след края на конфликта в родината си.

"Едва когато е гарантиран този процес и няма много мигранти трябва да разделим на две тези, които са дошли в Европа, за бягащите от войната трябва да се погрижим до момента, в който войната свърши и те бъдат върнати да си оправят домовете, другите са икономическите мигранти - те трябва да се връщат, ако никой не ги иска, България не ги иска и те трябва да бъдат върнати в страната, в която са родени без да се шуми мирно, така както направихме с афганистанците, които са мъже на по 26-27 години, никога не са работили, само около талибани са живели, преживели са и са чули само война, те освен за убийства и терор не са учили за друго, друго не знаят и такива хора, а и от друга религия, трудно биха се интегрирали, а и в Европа не се интегрират", каза премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре са му го написали на бате, а и той си се усеща и даже повече от някои други в ЕС.
73
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и ЗАЩО никой не поставя въпроса КАК ГИНКА ОТ ПАЗАРДЖИК е получила лиценз за ВЕИ - ФОТОВОЛТАИЧЕН ПАРК през 2015 година и коя Партия раздаваше лицензите на свои близки, познати, кумове и други родинини ???Този въпрос остава доста встрани, а хич не е маловажен - той обяснява много неща.
72
11
 
11
 
! Отговори
заклет геребаст преди 5 години
До Анонимен 70И тази страна, демек Б у л г а р и с т а н, сме извън Шенген, значи може и тук да ги настаним, поне 44 хиляди, че да се радва мадам Шмъркел и мюсю Макарано, че и нашите тайни съюзнци с фе со ве те.
71
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Тракия си е истинско предизвикателство да караш в дясната лента, ако човека на дясната седалка държи кафе ще се олее целия, все едно си на офроуд писта
70
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Евала баце гомем си балканския лъв у Европата и да бациш Меркел както си знаеш а *** нигде не я дирят освен Таско за сливата за ракия че водата му е отровна
69
22
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБЕРИ настъпват, черверасти реват
68
15
 
27
 
! Отговори
Жалка история преди 5 години
Боко отива с 4 точки, но лошото е, че ще се върне с 44 000 диви африканци, които Меркел ще му даде. Всички, които са подкрепяли ГЕРБ трябва да са доволни. Мутрата е на път да напълни България с излямски терористи.
67
10
 
22
 
! Отговори
до 65 преди 5 години
Тиквата от 2009 до 2013 сибра парите от всички държавни сметки именно в КТБ за да може да ги открадне заедно с бизнес-ортаците си и другира в краденето - Прасилян и Цветелина и да обвинят Цветан Василев.Ако Цветан Василев се върне в България и се разприказва, много герберастки крадци ще плачат силно, но няма да му позволят да се върне.В момента, в който стъпи на българска територия ще го застрелят.Така както убиха неудобните Мишо Бирата и Ало Ваньо.Знаеха повече отколкото трябва за схемите.
66
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само това ли успяхте да построите за 26 години Казанлък- Калофер 29 км отсечка цялата в дупки и кръпки в момента?
65
12
 
17
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
Треска го тресе нашия...Знае,че ръси ПРОСТО ИЗРАЗИ и се надява "осемдесетте процента" да изквичат "Ахъ,колко а умян бориссоф!"..Знае,но няма друг избор...Но останалите 20 процента са наясно с девиза му:-"Каквото кажат големите началничи"..А пък "големите началници" знаят,че брътвежите му не струват колкото и пр_ъднята на ма_гарето,но им е удобен и ще го държат докато той самия се оа_ка до гуша....Боже,опази България ВЪПРЕКИ ВСИЧКО!!!
64
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пазете се от биткойн мафията - блокчейн, криптокапути мафия
63
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БРЕКЗИТ И СЛЕД БРЕКЗИТА ЧЕРВЕИ, ТОВА Е ТОЛКОЗ ПРОСТО И ЛОГИЧНО
62
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пътя от Казанлък до Калофер е строен от БСП преди повече от 10 години и до ден днешен не е мръднал и е по-гладък от магистралите на Тиквoний които само след една година вече са целите на дупки и на вълни
61
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А вие от БСП какво сте построили?
60
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КТБ фалира при управлението на БСП през 2014 г., не лъжи червен ***!
59
10
 
5
 
! Отговори
мак преди 5 години
До АнонименЩе вземем парите на глупаците европейски, ще приемем гости, а през това време западна Европа така ще затвори границите че пиле няма да прехвръкне, и тогава?
58
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
AZ MISLYA,CE AKO SE OBYASNI NA NARODA,TOI SHTE PRIEME EMIGRANTITE KATO SVOI BRATYA.
57
0
 
6
 
! Отговори
БАЙ ХОЙ преди 5 години
ЗАШО ТЪРГОВИЯТА Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ , А ЛЪЖАТА Е ЗАКОННА??? Няма нито един политик осъден или поне свален за откровени лъжи (предизборни обещания които после е отказал да изпълни) , с честният търговец ( обещал и платил за няколко гласа ) е престъпник !!!
56
2
 
12
 
! Отговори
от ЕЦ преди 5 години
До Б 22ти, драги, си безспорен г.л.у.п.а.к. Това беше така, но не можеше да продължи дълго... на г.л.у.п.а.ц.и.т.е да им е евтино. Не става.В ЕС много хора билетчето за прекрасния им транспорт ги боли толкова, колкото и теб преди за 6/те стотинки. Дано си ме разбрал.
55
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
оставка