Предложението на Борисов към Брюксел: 4 точки срещу мигрантите!

"Не знам партия в парламента, която да е за приемане на мигранти", каза премиерът
Обновена: 22 юни 2018 16:32 | 22 юни 2018 13:15, Камелия Цветанова
143
Предложението на Борисов към Брюксел: 4 точки срещу мигрантите!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов, който е сред осмината европейски лидери, привикани на извънредна сбирка в Брюксел в неделя за миграцията от шефа на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, няма да подписва нищо на форума.

Той обаче ще предложи четири точки за справяне с проблема с мигрантите - незабавно спиране на потока от нелегални, гарантиранe на външните граници на ЕС, изнесени центрове за настаняване на бежанци извън границите на ЕС, а тези, които вече са в ЕС, да бъдат настанени в центрове от закрит тип.

Още по темата

Предложението си премиерът обяви пред депутатите, след като червената шефка Корнелия Нинова го упрекна, че отива на срещата без да е обявил позицията си и опозицията не била знаела дали е готов да приеме предложението за споразумение "пари срещу мигранти".

"Аз не знам да има партия в парламента, която да е казала: Ние сме за приемане на мигранти, да ни се плаща, така че тук позицията ни е национално отговорна и на всички е ясна", успокои той.

"От години на всички съвети аз съм държал една и съща позиция и съм предупреждавал колегите, че ще стигнем и до днес, те тогава не вярваха, хуманността на Европа е на първо място и т. н. И безспорно Европа е най – нормална в това отношение", коментира Борисов.

Той припомни, че е настоявал да се направят убежища центрове, но близо до териториите на конфликти, както и че винаги е защитавал незабавно да се затворят външните граници на ЕС.

"Да се инвестира в кораби, в граничари, Фронтекс ако трябва, но самата бежанска вълна, терминът "вълна", всички имаме опит с наводненията и знаем, че първо трябва да се спре вълната, а след това да се чисти, да се ремонтира, да се оказва помощ на бедстващите, същото е и сега в Европа , цели държави и партии се тресат от тази ситуация, в която сами се вкараха заради войните, ние не се бием в нито една война, а виждаме как в Сирия няма цяла сграда", коментира още Борисов.

Според него Арабската пролет се е превърнала в Европейска пролет, защото дипломацията се е провалила.

Премиерът се надява на срещата на НАТО, по време на която ще се видят очи в очи президентът на САЩ Доналд Тръмп и на Русия Владимир Путин, да се сложи край на агресията.

Според него мигрантите трябва да са на места, откъдето да се върнат след края на конфликта в родината си.

"Едва когато е гарантиран този процес и няма много мигранти трябва да разделим на две тези, които са дошли в Европа, за бягащите от войната трябва да се погрижим до момента, в който войната свърши и те бъдат върнати да си оправят домовете, другите са икономическите мигранти - те трябва да се връщат, ако никой не ги иска, България не ги иска и те трябва да бъдат върнати в страната, в която са родени без да се шуми мирно, така както направихме с афганистанците, които са мъже на по 26-27 години, никога не са работили, само около талибани са живели, преживели са и са чули само война, те освен за убийства и терор не са учили за друго, друго не знаят и такива хора, а и от друга религия, трудно биха се интегрирали, а и в Европа не се интегрират", каза премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
6
 
7
 
! Отговори
Makedon преди 5 години
Kako taka be .... ne sakate MIGRANTI.. ami site tie se doktori, inzeleri profesori...... abe ajde
53
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще вземем парите, а те пак ще избягат при тях. Защо да не вземем парите на глупаците европейски? Ще разпределят хора като крепостни селяни. Те искаха от България да не си затваря границата, да приема всички бежанци през границата, да ги събира и гледа. Не трябва да слушаме маллоумниците европейски, които създават проблемите.
52
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората, които фалираха КТБ, стоят зад сделката с ЧЕЗАко случайно някой не знае имената им :1. Бойко Методиев Борисов2. Делян Славчев Пеевски3. Цветелина Бориславова Карагьозова4. Сотир Стефанов ЦацаровЧестита нова цена на тока от 1 юли - 38% нагоре.Гинка Теменужкова Геберастова трябва да се храни.И тоя над нея - дето е истинският купувач на ЧЕЗ.
51
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ох! Стига с тая БСП!Геберите вече я и сънуват! Колкото и да са били тези с куфарчетата, сигурен съм, че и в ГЕРБ има такива. Като повтаряте непрекъснато едно и също - това дразни!А Борисов искам да го питам как смята да се справи с първата точка. Още не се е чуло за държава, която да успее да спре нелегалните емигранти.
50
11
 
9
 
! Отговори
Доц. д-р Чоко Боков преди 5 години
мутра, какво стана, бе, нали зад тях беше ятаганът, пред тях, тлъстият ти дирник, сега за 102-ри път обърна палачинката. как има малоумици да му вярват и една сричка на тоя, не е ясно
49
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тежко увреденият ни премиер иска цялата милионна българска нация да му се махне от главата, за да си управлява спокойно
48
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като му заповядат на Борисов, ще приеме мигранти и песен ще пее.По избор - може и "Батальонът се стрява за последен път..."
47
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко, което са построили ГЕРБ след 3, най-много след 6 месеца се ремонтира отново.При всеки следващ ремонт се крадат, пардон усвояват половината от парите на предходния.Ремонтите се правят винаги от една и същи фирми, които се отчитат на Фандъкова.Тя пък отчита парите на Борисов.Всички контролни органи са техни и схемата няма къде да се пробие.Така управляват вече 10 години, през които са откраднали общо около 64 милиарда.
46
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един герберастки крадец умрял и отишъл в Ада.Там дяволите си пекли картофи на открит огън и решили да ползват да го повъртят над него.Сложили го на шиш и започнали да го въртят над огъня.Дошъл обаче Сатаната и казал - Абе какво правите бе, този е изпечен герберастки крадец, въртете го по-бързо.Защото като го въртите бавно, той краде от картофите.
45
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Одеве на каква гледка се натъкнах - гpoзeн черен *** си хванал бялa хубава българка за приятелка и се държат за ръчичка.. направо щях да се издpaйфaм
44
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Намерете и прочетете предизборните обещания на нюйоркчанката Росица Димитрова, огледало на ГЕРБ и цялата им политика!Безкраен низ от лъжи.
43
8
 
18
 
! Отговори
Любопитен преди 5 години
Статията ли е хаотична или самото изказване на Борисов????
42
5
 
13
 
! Отговори
Брюксел до Боко преди 5 години
Точката е точно ЕДНА - или прибираш азиатските мигранти или ти връщаме българските такива дето се мотаят по улиците ни като хамали мазачи и чистачки.
41
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Протести тресат България. Мафията ГЕРБ+ОП няма наяждане
40
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ние държава в ЕС ли сме или протекторат в Четвъртия райх? България премиер ли има или гаулайтер на фюрера Меркел?
39
8
 
15
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Суджуците са лакоми за всякакви пари-били те еврофондове,заеми или обикновени подкупи.Без проблем биха продали България.Единственото,от което се страхуват е,че могат да паднат трайно от власт.Това е което ги спира да направят прекалено големи поразии.Значи трябва да бъдат системно притискани,докато не се отървем от тях.С "бежанците" не е по-различно от другото.
38
6
 
18
 
! Отговори
Коце кмета преди 5 години
Тиквата отива да подпише каквото му кажат, за да го потупат по рамото. На меркелица и подпалиха таковата, и сега тя търси де да изнесе проблема - най-добре да го даде на послушната Тиква. Ще ни наводни с измeт, само за да го похвалят. Той и за пари не го прави, открадна милиарди вече.
37
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Арабската пролет се превърна в Европейска зима.
36
8
 
12
 
! Отговори
БКП/БСП ли??? преди 5 години
Мафиотите, мутрите и чалгата се пръкнаха от БКП/БСП след 1990. То не бяха рекети и убийства при тяхното управление. Разграбиха България с червени куфарчета, разбиха и разграбиха предприятията, здравната каса, пенсионния фонд, изнесоха парите в офшорки... Сега са с хотели по морето и страната, станаха рентиери и работодатели... Милионери - Р.Овч.; К.Нинова (г-жа Лъжа); Г.Гергов-предс.БСП/Пловдив; Гуцанов-Медузата-предс.БСП/Варна; Бриго Аспарухов; Манджуков; Гущеров; агент Гоце; В.Лечева и др...
35
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Четирите опорни точки на Бойко!А можеше да пет!