Предложението на Борисов към Брюксел: 4 точки срещу мигрантите!

"Не знам партия в парламента, която да е за приемане на мигранти", каза премиерът
Обновена: 22 юни 2018 16:32 | 22 юни 2018 13:15, Камелия Цветанова
143
Предложението на Борисов към Брюксел: 4 точки срещу мигрантите!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов, който е сред осмината европейски лидери, привикани на извънредна сбирка в Брюксел в неделя за миграцията от шефа на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, няма да подписва нищо на форума.

Той обаче ще предложи четири точки за справяне с проблема с мигрантите - незабавно спиране на потока от нелегални, гарантиранe на външните граници на ЕС, изнесени центрове за настаняване на бежанци извън границите на ЕС, а тези, които вече са в ЕС, да бъдат настанени в центрове от закрит тип.

Още по темата

Предложението си премиерът обяви пред депутатите, след като червената шефка Корнелия Нинова го упрекна, че отива на срещата без да е обявил позицията си и опозицията не била знаела дали е готов да приеме предложението за споразумение "пари срещу мигранти".

"Аз не знам да има партия в парламента, която да е казала: Ние сме за приемане на мигранти, да ни се плаща, така че тук позицията ни е национално отговорна и на всички е ясна", успокои той.

"От години на всички съвети аз съм държал една и съща позиция и съм предупреждавал колегите, че ще стигнем и до днес, те тогава не вярваха, хуманността на Европа е на първо място и т. н. И безспорно Европа е най – нормална в това отношение", коментира Борисов.

Той припомни, че е настоявал да се направят убежища центрове, но близо до териториите на конфликти, както и че винаги е защитавал незабавно да се затворят външните граници на ЕС.

"Да се инвестира в кораби, в граничари, Фронтекс ако трябва, но самата бежанска вълна, терминът "вълна", всички имаме опит с наводненията и знаем, че първо трябва да се спре вълната, а след това да се чисти, да се ремонтира, да се оказва помощ на бедстващите, същото е и сега в Европа , цели държави и партии се тресат от тази ситуация, в която сами се вкараха заради войните, ние не се бием в нито една война, а виждаме как в Сирия няма цяла сграда", коментира още Борисов.

Според него Арабската пролет се е превърнала в Европейска пролет, защото дипломацията се е провалила.

Премиерът се надява на срещата на НАТО, по време на която ще се видят очи в очи президентът на САЩ Доналд Тръмп и на Русия Владимир Путин, да се сложи край на агресията.

Според него мигрантите трябва да са на места, откъдето да се върнат след края на конфликта в родината си.

"Едва когато е гарантиран този процес и няма много мигранти трябва да разделим на две тези, които са дошли в Европа, за бягащите от войната трябва да се погрижим до момента, в който войната свърши и те бъдат върнати да си оправят домовете, другите са икономическите мигранти - те трябва да се връщат, ако никой не ги иска, България не ги иска и те трябва да бъдат върнати в страната, в която са родени без да се шуми мирно, така както направихме с афганистанците, които са мъже на по 26-27 години, никога не са работили, само около талибани са живели, преживели са и са чули само война, те освен за убийства и терор не са учили за друго, друго не знаят и такива хора, а и от друга религия, трудно биха се интегрирали, а и в Европа не се интегрират", каза премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И да ги върнат, тези няма да останат в мизерията у нас. Отново ще хукнат на запад или ще си замимат. Тук виреят само дебелокожи българи с завишен праг на мазохизъм.
113
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ами ако пък започнат да се нареждат на опашка пред КПП с арабските си и африкански паспорти тогава какво правим?каква е разликата дали е с паспорт или не.кой ще го хранилекува.издържа?майка ми с 200 лв пенсия и стаж 40г?или аз на 6 дневна раб.седмица с 650 лв брутна заплата?
112
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ще ни ги върнат и тогава?
111
7
 
12
 
! Отговори
Ферди Тайфур преди 5 години
Отива Барис ефенди,при Меркел ханъм,удря парафа и в Дунавския вилает пристигат 50-до 80 Хил. амуджи. Естествено,ще захлеби яката Барис ефенди,а за тия амуджи по 1000-1500 лева месечно, другото в джеба. Абдалите да работят за по 200 до 350 евра месечно.Така се прави достлук,аджамий!?! И за партията пари,ще има(да си купят и другите избори),и в офшоркатите ,ще има,и за в Банкя ще има.Абе положението е :Аз,печеля,а вие пак го духате,под вода.
110
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя докато не унищожи България няма да миряса! Анатема!
109
12
 
14
 
! Отговори
До 88 преди 5 години
"Балканския лидер Бойко Борисов го търсят навсякъде по света а *** никой не търси никъде по света сами си правете изводите кой е важният лидер за България и народа ни това е показателно". Ама кой по света изобщо е чувал за Корнелия Нинова???Естествено, че единствено Путин...
108
6
 
13
 
! Отговори
До 111 преди 5 години
"Само дето 75 % от българите живеят с 350 евро заплата!!!" Ха, изненада!!! БКП/БСП бяха 10 г. на власт след 1990 г. и вече увеличиха доходите на хората.Мин.заплата стана 2000 лв., мин. пенсия - 1000 лв., мин. помощ за хора с увреждания - 1000 лв.Доволни сме и пак ще гласуваме за тази любима социална партия, за да ги увеличи още!!! Каквото можаха да направят през това време, го направиха.Благодарни сме на БКП/БСП!!! Пак ще си гласуваме за тях!!!
107
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БОКО НЕ ЧЕТЕ ЛИ ГЕРМАНСКАТА ПРЕСА?Казват, или Меркел ще върне в България поне 50000 мигранти (толкова сме регистрирали.) ИЛИ БАВАРСКИЯТ ПРЕМИЕР ИЗЛИЗА ОТ КОАЛИЦИЯТА И ОТИВАТ НА ИЗБОРИ.
106
12
 
17
 
! Отговори
extremist преди 5 години
ТИКВА ТИ ДОЧЕТЕ ЛИ ВИНЕТУ ????
105
16
 
17
 
! Отговори
Киро преди 5 години
Браво на Бойко. БСП са онанисти.
104
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
дойдат ли тук регистрираните.дори изчаквайки да ги върнат ни туризъм ни земеделие.ни здравеопазване ще остане
103
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
хуманноста в Европа била на първо място....Ами добре де ама ако се изсипят тука милиони африканци и араби, заради климатични промени или иканомически причини. Какво ще стане с Европа, или по точно, какво ще остане от Европа това мислите ли го?
102
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко оправи България, после Западните Балкани....................да се готви цяла Европа!!!Само дето 75 % от българите живеят с 350 евро заплата!!!
101
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сирийците ще се оправят по-бързо след войната от евроатлантическа България с "гении" като ГЕРБ-ерите!!!
100
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов се прекланя пред турци, германция и руснаци.
99
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 102БОРИСОВ СЕ ПРЕКЛАНЯ ПРЕД ТУРСКИЯ И РУСКИЯ НАРОД.Вие *** предатели се прекланяте пред чужди държави и им ближете подметките, льольовци германофилски.
98
11
 
20
 
! Отговори
хюго бос преди 5 години
Едно говори тук, а там- друго. Лъжец. Нима границите бяха отворени досега, че говори за затваряне? ***. Докато нямаме право да отблъскваме ислямските оркоподобни, не може и дума д астава за "затваряне" на границите. Защото и сега са затворени- хващаме ги и остават у нас завинаги. Това иска и този ***- да продължаваме да с епълним.
97
16
 
11
 
! Отговори
До 102 преди 5 години
"БОРИСОВ СЕ ПРЕКЛОНИ ПРЕД БРАТСКИЯ РУСКИ НАРОД. БРАВО!" Борисов се прекланя само пред българския народ!!!Вие, червените предатели, се прекланяте пред чужди държави и им ближете подметките. Льольовци русофили!
96
8
 
14
 
! Отговори
baikobaev преди 5 години
Г-н премиер ,Вие ни уверявахте,че границата ни е непреодолима.Откъде се появиха тези 50 хиляди,които са я преминали?
95
9
 
10
 
! Отговори
www преди 5 години
ТОЗИ ПЪК ПРЕДЛАГА ТОВА КОЕТО МУ ЗАПОВЯДАТ ОТ БРЮКСЕЛ...