Борисов доволен: Всички лидери от ЕС ни поздравиха!

България няма да приеме обратно мигрантите, преминали през страната
Обновена: 24 юни 2018 20:24 | 24 юни 2018 20:10, Красимир Ангелов
163
Борисов доволен: Всички лидери от ЕС ни поздравиха!
Снимка: МС

Всички лидери от ЕС поздравиха България за активната й и успешна работа по време на председателството на Съвета на ЕС по темата миграция, заяви министър-председателят Бойко Борисов в Брюксел, където участва в работна среща по въпросите на миграцията и предоставяне на убежище, свикана от Европейската комисия.

Правителствените и държавните ръководители подкрепят позицията на България по въпроса с решаването на миграционния натиск в Европа. Френският президент Еманюел Макрон определи позицията ни като добра, подредена и технически издържана, съобщават от правителствената информационна служба.

Още по темата
"Така построена като конструкция, темата миграция може да бъде решена за съвсем кратко време. Ако всяка една от страните с външна граница направи като България по темата, въпросът ще бъде решен", допълни Борисов.

Той допълни, че финансирането на страните на първа линия трябва да продължи, за да се гарантира, че бежанската вълна ще спре. Българският премиер посочи още, че е необходимо да има гъвкави споразумения за изнесените центрове за мигранти извън територията на Европа. "В тези центрове трябва да има освен медицинска, и юридическа помощ, за да се прекрати това масово тръгване от Африка, Азия и други места", уточни Борисов.

Той заяви категорично, че България няма да приеме обратно мигрантите, преминали през страната досега, за да стигнат до Западна Европа. Той направи това пояснение в отговор на въпрос на български журналисти в Брюксел.

Борисов съобщи, че държавните и правителствените ръководители на 16-те страни, участвали в днешната среща, са поискали от председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер да се прецени какви бюджетни средства може да бъдат пренасочени за охраната на външните граници.

По думите на премиера, едва когато границите бъдат изцяло охраняеми и има система за разполагане по тях на граничари от ЕС, eдва ттогава страните в Общността могат да носят солидарна отговорност за миграцията. "За това говори Ангела Меркел, а не сега да ни върнат 60 хиляди - естествено, че няма да се съгласим", посочи Борисов.

Първо, преди да ми ги върнат, трябва да се съгласят да направим затвори и да ги държим в затворите, добави той по повод вече пристигналите в ЕС мигранти. Премиерът допълни, че досега мигранти, пристигнали в България, са били залавяни по 30-40 пъти на външните граници, защото не желаят да останат у нас.

Да бъдем честни - Гърция, Италия и България, пропускахме мигрантите и те отидоха в Германия. Не си спазихме ангажиментите като външни граници, иначе нямаше да минат, поясни Борисов. По неговите думи така страните от Западна Европа са били наводнени с мигранти, затова сега поставят въпроса да върнат част от тях.

"Ние имахме позиция, че не бива да сме една от няколкото държави, в които да се дават огромни пари без ясни резултати", заяви още министър-председателят по отношение на обвинението на председателя на БСП Корнелия Нинова, че "е действал унизително за българския парламент" за т.нар. експериментални молекули за онкоболните.

"Аз й казах, че ще говоря с Цветанов  да се свика председателски съвет, да слушат какво ще предложат – аз съм "ЗА". Това, което казва, че съм тъпкал парламентарната демокрация, е лъжа. Виждам по телевизиите пресконференция на БСП и гледам – тя ми се е обаждала, разпореждала ми, аз съм мислил, бил съм колеблив", коментира още той.

По темата за исканията на майките на деца с увреждания, Борисов посочи, че в най-кратък срок чака от министрите решение по въпроса и правителството ще направи всичко необходимо за тях след като види разчетите и финансовите възможности на държавата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Погалили го били!Галят този, на когото го вкарват.
105
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еъ, ся тихомълком ще почнат да ги изселват
104
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А поздравиха ли ви за малтретирането на майките с деца с увреждания или ви поръчаха още по-голям садизъм спрамо заспалия народ, който не излезе да ги подкрепи?
103
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Психично болните хора не осъзнават какво говорят.
102
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да бъдем честни - Гърция, Италия и България, пропускахме мигрантите и те отидоха в Германия. Не си спазихме ангажиментите като външни граници, иначе нямаше да минат, поясни Борисов. По неговите думи така страните от Западна Европа са били наводнени с мигранти, затова сега поставят въпроса да върнат част от тях.Па накрая , го били похвалили .Тоя въобще осъззнава ли какво говори.
101
15
 
19
 
! Отговори
До 106 преди 5 години
"Погалиха го като псе и се радва" А вашата Корни, освен Путин, никой не иска да я гали. Даже никой не знае коя е тази...
100
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Такива поздрави никоя друга 'територия' не е получавала.
99
8
 
20
 
! Отговори
pfyyyyyy преди 5 години
този направи БГ в гето и е доволен от това, ама стадото къде да схване, дори ще го награди с още 10г власт.
98
7
 
25
 
! Отговори
джеки преди 5 години
да поздравиха ни щото сме многоудобен обслужващ персонал
97
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи да,се стягаме да приемаме мумии и "Алла я в бар"
96
0
 
8
 
! Отговори
4584 преди 5 години
По долу" топ сикрет" писал за пристигнали със самолетни билети във Виена! .Те са обаче единици,които имат и виза.После може да са правили постъпки да останат,но не е същото ,както 500 -те бежанци от скорошните лодки придружавани Фронтекс.Нито виза,нито документи.Накрая Испания ги прие от немай къде!И пак са в лагери!
95
25
 
15
 
! Отговори
Браво на Борисов преди 5 години
Браво!!!
94
1
 
17
 
! Отговори
До 96 преди 5 години
Като виждам колко си компетентен, ще ти препоръчам да се върнеш в отделенията и да понаучиш граматиката. Пък после може и да се изказваш.Аман от неграмотни всезнайковци!!! Много дразнят. С такива България няма да се оправи...тоа сайт - пише се "този сайт"идват с самолет без никакви лотки а Борисов тругнал за Бежанците да говори -пише се "идват със самолет без никакви лодки, а Борисов тръгнал за Бежанците да говори"
93
0
 
21
 
! Отговори
ФТГ преди 5 години
Предложението на Борисов е правилно,но франсето пак намекна за европейски ценности с френското си лицемерие,да не ги връщаме,е и докога ще се приемат,цяла Африка ли ?Маркел има ултиматум , решението не е окончателно или Макрон иска нещо което никой не иска!По скоро да се противопостави на Източна Европа,защото той е Франция," голямата " работа с гетата от бившите колонии ценност ли е?Границите да се затворят,а тези с острови и морски граници, границата да е в морето по далече от брега
92
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Погалиха го като псе и се радва
91
11
 
26
 
! Отговори
Rand преди 5 години
Стана за смях за Македония и Гърция, като не го поканиха за името, от това по-голямо "признание" здраве му кажи. Аз го признах, тиква му приляга!
90
9
 
23
 
! Отговори
1234 преди 5 години
Това е политик...вместо да гледаш държава и народ ( то е опасна дума за такива като него, предпочита граждани или общество), гледаш някой да те похвали ( дори и с ирония да е). Докъде се докарахме да ги избираме такива...
89
9
 
26
 
! Отговори
Саркофаг скоро преди 5 години
Тоз Бойко застанал едно важно и пак скръстил ръце. Да го увиват като мумия да му поръчват саркофаг. И един мавзолей и за Цветанов да са заедно за вечни времена.
88
17
 
31
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 5 години
БОКО ПАК НЕ Е РАЗБРАЛ, ПО-СКОРО ВСИЧКИ ЛИДЕРИ В ЕС НИ СЕ ПРИСМЯХА !!!
87
27
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво господин Борисов!