Критиките към МВР демотивират полицаите, те работят усърдно!

МВР шефът настоя: Хванахме беглецът за два дни!
24 юни 2018 09:30,
64
Критиките към МВР демотивират полицаите, те работят усърдно!
Снимка: БТА

Критиките към работата на полицията в последните дни, след поредното бягство на затворник, демотивират служителите, които иначе работят усърдно. За това алармира министърът на вътрешните работи Валентин Радев вчера на брифинг след задържането на издирвания беглец, пише "Дарик".

Той увери, че хората трябва да бъдат спокойни след залавянето на избягалия затворник.

"Само за два дни, около 52 часа ни бяха необходими за издирването. Благодаря на всички, които участваха в операцията - служители на полицията, жандармерията, Специалния отряд за борба с тероризма, действали по разпореждане на професионалното ръководство и приложили способи, които доведоха до ефект. Бяхме критикувани, че използвахме много сили, но те бяха необходими", посочи МВР шефът.

Още по темата

"Критиките, които чувахме, демотивират състава, служителите са пресирани и под излишен натиск, когато работят усърдно. На практика, предприети и извършени са всички необходими действия, които невинаги може да бъдат оповестявани и обяснявани, но се вършат. Нека има критики, но по-внимателни, за да могат професионалистите да работят спокойно", апелира Радев.
 
"Операцията по издирването е в ход от момента на бягството. Вчера получихме по-конкретен сигнал, който конкретизира мястото, където е забелязан рецидивистът. Незабавно насочихме сили натам и бе организирана мащабна операция. Проверени бяха много места, в определен момент служебните кучета попаднаха на следа и колегите работиха цяла нощ", даде отчет за работата на униформените министърът.

Той поясни, че сигналът е бил даден вчера сутринта на тел. 112 от жител на с. Летница. Тогава натам са били изпратени спецсили, но беглецът е взел възрастна жена като заложник, в опит да се засрахова.Продължил е бягството си и след бързи действия на Специалния отряд за борба с тероризма, е задържан. Няма пострадали, обобщи Валентин Радев.

"В момента, в който е осъзнал, че е разпознат, беглецът панически обмислил тактики за спасяване - вижда жената, която живее в края на населеното място, но тя успява да даде знак с жестове на районния инспектор, че е застрашена и той е реагирал много адекватно. Опитал отново да избяга и след бързи тактически действия на Специалния отряд за борба с тероризма, беглецът е задържан. Спецотрядът не се използва само за обезвреждане и в случая работата им допринесе издирваният да не извърши друго престъпление", коментира още министърът.
 
Радев допълни, че сега предстои анализ на конкретните действия на заловения затворник. "На първоначален етап, преценяваме, че не е имал предварителен цялостен план. Колегите си свършиха работата професионално", потвърди и главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
25
 
! Отговори
Искам и аз така преди 5 години
Работливи ама ги мързи да слагат дори предпазните колани в патрулките,говорят по мобилните си телефони , карат без включени светлини ама работливи !!
10
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Присъствието на тази мъжка калинка във властта, изказванията му, логиката му, са предизвикателство за всеки, прочел повече от една книга.
9
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Полицаите работят много усърдно но на глобичките за било и не било , всичко останало като работа им е на късмет. Реформа иска МВР докато не е късно.
8
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Работят...мдаааааа - като си пуснеш брада и ставаш невидим за тия търтеи!
7
3
 
22
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 5 години
Закриване на МВР....На един редови полицай се падат 10 села или около 15000 души за това пък му се падат 2ма административни служители да му търсят кусур и да му обясняват как се работи ....
6
3
 
24
 
! Отговори
сега преди 5 години
Цирк МВР представлението продължава...
5
5
 
24
 
! Отговори
факт преди 5 години
Стига вече глупости,всички виждаме и знае ме че полицията не работи,неодобрението е огромно на народа му писна да плаща на една група търтей.
4
1
 
24
 
! Отговори
реалист преди 5 години
Полицаите са демотивират единствено от некадърния министър, който няма мотив да продължи да бъде такъв. Оставка!!!
3
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като са толкова работливи, ще си намерят работа и в частния сектор. Направо разтуряй седемдесет хилядната банда щатни тюфлеци и потомствени некадърници,струваща над два милиарда лева годишно.
2
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Работят, ама за кого?
1
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дрън-дрън... Работили били полицаите. За съжаление, няма как да повярваме, защото те са на улицата, сред нас и ние виждаме колко много "работят" . Както се казва - много работят, ама не им спори. Преди време една жена каза по телевизията - МВР е един голяяям почивен дом! Ходят на работа, отчитат присъствие, чакат си заплатите в края на месеца и това е - всички го виждаме вече 30 години.