Критиките към МВР демотивират полицаите, те работят усърдно!

МВР шефът настоя: Хванахме беглецът за два дни!
24 юни 2018 09:30,
64
Критиките към МВР демотивират полицаите, те работят усърдно!
Снимка: БТА

Критиките към работата на полицията в последните дни, след поредното бягство на затворник, демотивират служителите, които иначе работят усърдно. За това алармира министърът на вътрешните работи Валентин Радев вчера на брифинг след задържането на издирвания беглец, пише "Дарик".

Той увери, че хората трябва да бъдат спокойни след залавянето на избягалия затворник.

"Само за два дни, около 52 часа ни бяха необходими за издирването. Благодаря на всички, които участваха в операцията - служители на полицията, жандармерията, Специалния отряд за борба с тероризма, действали по разпореждане на професионалното ръководство и приложили способи, които доведоха до ефект. Бяхме критикувани, че използвахме много сили, но те бяха необходими", посочи МВР шефът.

Още по темата

"Критиките, които чувахме, демотивират състава, служителите са пресирани и под излишен натиск, когато работят усърдно. На практика, предприети и извършени са всички необходими действия, които невинаги може да бъдат оповестявани и обяснявани, но се вършат. Нека има критики, но по-внимателни, за да могат професионалистите да работят спокойно", апелира Радев.
 
"Операцията по издирването е в ход от момента на бягството. Вчера получихме по-конкретен сигнал, който конкретизира мястото, където е забелязан рецидивистът. Незабавно насочихме сили натам и бе организирана мащабна операция. Проверени бяха много места, в определен момент служебните кучета попаднаха на следа и колегите работиха цяла нощ", даде отчет за работата на униформените министърът.

Той поясни, че сигналът е бил даден вчера сутринта на тел. 112 от жител на с. Летница. Тогава натам са били изпратени спецсили, но беглецът е взел възрастна жена като заложник, в опит да се засрахова.Продължил е бягството си и след бързи действия на Специалния отряд за борба с тероризма, е задържан. Няма пострадали, обобщи Валентин Радев.

"В момента, в който е осъзнал, че е разпознат, беглецът панически обмислил тактики за спасяване - вижда жената, която живее в края на населеното място, но тя успява да даде знак с жестове на районния инспектор, че е застрашена и той е реагирал много адекватно. Опитал отново да избяга и след бързи тактически действия на Специалния отряд за борба с тероризма, беглецът е задържан. Спецотрядът не се използва само за обезвреждане и в случая работата им допринесе издирваният да не извърши друго престъпление", коментира още министърът.
 
Радев допълни, че сега предстои анализ на конкретните действия на заловения затворник. "На първоначален етап, преценяваме, че не е имал предварителен цялостен план. Колегите си свършиха работата професионално", потвърди и главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
8
 
! Отговори
Боко преди 5 години
До като Цв Цв е министър на МВР в сянка ще става още и още по зле. И за народа и за полицаите.
50
1
 
1
 
! Отговори
От военен полицай не преди 5 години
Кой каза че го е търсил? МВР търси престъпниците обявени за издирване само на хартия. Ако не се е обадил някой полицията си няма хабер как и къде да ги търси. Професионален смях.
49
0
 
0
 
! Отговори
мотивацията+мотивна преди 5 години
Петре, да не ти разпраам тоя минисър ако свирне на хилядите полицаи да грабнат оръжието и под строй да минат по главната на банкя-знаеш ли ка ще се мотивират да се поодбиаят на оня адрес, а?
48
1
 
7
 
! Отговори
ти си номер едно преди 5 години
Ако тиквата реши да сложи на твоето място учителка по пеене ,тя ще се справи по добре.По *** човек не е имало досега в това министерство.
47
2
 
9
 
! Отговори
"Голям успех&qu преди 5 години
че за два дни заловили по-случайност един избягал затворник,иначе щеше да бъде още по-ГОЛЯМ РЕЗИЛ,след случаят Пелов?!?!?!Синдикалният "лидер" Иван Борисов Павлов нали е точно от там,от с.Александрово,той участвал ли е в издирването на затворника,или в този момент е протестирал пред Министерството за по-висока заплата,която да получава ведно с пенсията си?!?!?!Нищо лично,само питам за един приятел?!?
46
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЧЕТЯЙКИ ВСИЧКИ КОМЕНТАРИИ ВИЖДАМЕ НОВАТА ОПОРНА ТОЧКА- СЕГА ВЕЧЕ НЯМА ПОЛИЦИЯ , А ДО СКОРО БЕШЕ ПОЛИЦЕЙЩИНА- МНОГО Е ОПАСНО ЛИДЕРИ В КЛИМАКТЕРИУМ ДА СЕ ВЗЕМАТ НА СЕРИОЗНО.
45
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
спре ли полицията да бие, спират да я уважават, къде не бие, САЩ, Русия, Гърция, Турция или може би Германия и Франция....почне ли тази структура да се обяснява за щяло и нещяло на *** и пульо, изтървана работа, файда йок казано на чист български :), айде плюйте сега...
44
5
 
5
 
! Отговори
гого преди 5 години
до 47пак ти казвам като искаш парите на полицай стани такъв, а не давай акъл как и колко. Аз дали съм полицай може да разбереш по друг начин но не е това целта. Правиш се на актуален с изтъркани лесно смилаеми клишета.
43
6
 
3
 
! Отговори
Да преди 5 години
Реформа яка в МВР, ама кой ше я направи. Като грузинския президент.
42
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МВР не работи и няма подръжка от народа. МВР плаче за спешна реформа, пълен репотбор на всички полиции гранична, РПУ та и пр. ново психо, обща култура, физически качества, мотивация за работа, пригодност медицинска, професионален опит и качества за работа в МВР. МВР отчита един заловен затворник за голям успех до там я докараха и то вдигнати на крак спец отряда, жандармерия, хеликоптери, дронове и една бабичка да им каже. Смешно и жалко.
41
0
 
16
 
! Отговори
гражданин преди 5 години
Много ми е интересни изявленията на МВР Радев че благодарение на разпорежданията на професионалното ръководство участвалите в операцията са успели след три денонощия от бягствжото затворника е задържан азащо вече четвърти месец не е задържан съкилийника на Пелов .
40
6
 
8
 
! Отговори
До 39 гого преди 5 години
Знам много добре как си станал полицай. С връзките на вуйчо ти. Сега си се снишил повече от тревата, за да не ти се скара началника и да не би да те накажат,но даваш квалификации на нормалните хора. Мечтата на всеки селянин. Да се добере до полицията и да се пенсионира там. Като не ти стига заплатата се махни. Не реви само, че си нямал пари. Полицаите взимат добри заплати, но искат и заеми по 100 000 лева, без да мислят как да ги връщат.
39
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха, дай сега само да ги хвалим, защото галените дечица на държавата иначе се обиждали.
38
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След като работят усърдно, защо има толкова престъпления , нарушения и корупция в държавата? Изобщо не е усърдно ...По скоро Безцелно.
37
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МВР е огромна, тромава, неработеща структура. Усвояват се едни огромни суми пари и потъват в бездънна яма! Няма некорумпиран полицай! От и до! За какво ни е подобно нещо! Там трябва да се уволнят всички и да се почне набор на персонал според реални потребности с ясни критерии! Трябва да се явят на конкурс за всяка длъжност! Както за всяка друга длъжност! Разберете, в България всичко е частно, ние трябва да изискваме качество за услугите на МВР!
36
13
 
7
 
! Отговори
Иванов преди 5 години
Какво искате от министъра? Дори да е човек от професията , сега е политическа фигура. Ако има виновни това са полицейските началници. Това са хората които по определение са: обучени, квалифицирани, длъжни да организират, могат да организират, ръководят и КОНТРОЛИРАТ полицейската работа!! И правят ли го правилно всичко това? НЕ! Ако за нещо е виновен, е че не е уволнил некадърните.
35
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТОЗИ КЪРТИ НЕ СМЕ ИМАЛИ ПО ГОЛЯМА СМЕШКА ЗА ВЪТРЕШЕН МНИСТЪР,САМО КАТО ГО ВИДЯ И МИ СТАВА СМЕШНО.
34
4
 
19
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 5 години
"Критиките към работата на полицията в последните дни, след поредното бягство на затворник, демотивират служителите, които иначе работят усърдно". Най-вече скрити в храстите или подремвайки сладко на сянка. Е, има и такива, които работят, но за мафията, а не за народа.
33
19
 
9
 
! Отговори
гого преди 5 години
стига с тези привилегии, станете полицаи и на вас ще дават, ама не ви стиска, страхливци. И не са привилегии а компенсации .
32
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За всеки стана ясно, че Цвък изфабрикува това бягство, за да защити плебея си. Толкова скалъпена сценка, от учебника на Ергоган! МВР даже и по сценарии не можа да залови беглеца, та се наложи някаква лелка да се включва и да извика пантерите!