Борисов към депутати и превозвачи: ДАИ в КАТ, ако се разберете!

Премиерска идея: Камионите и рейсовете - в камара, но отделно
16
Борисов към депутати и превозвачи: ДАИ в КАТ, ако се разберете!
Снимка: БТА

ДАИ не може да контролира ефективно транспорта, видя се през годините. При никое правителство. Това каза премиерът Бойко Борисов след среща с превозвачи, най-вече от автобусния бранш.

Сутринта те изкараха автобуси на протест пред храм-паметника "Александър Невски", но по-късно го отмениха след разговор с премиера в Министерския съвет.

Още по темата

На срещата Борисов е разпоредил на един от вносителите на проектозакона за Българска автомобилна камара да го изтегли.

По повод предложението ДАИ (не стана ясно дали има предвид Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация") да отиде в КАТ, Борисов заяви - седнете, изговорете го, наложете го, защото и за тях ще е добре. Думите му бяха към депутатите, както и към представителите на бранша, съобщи "24 часа".

"Така че изтегляте законопроекта, сядате в спокойна обстановка всички заинтересовани страни и го довеждате дотам секторът да бъде успокоен, дисциплиниран", поръча Борисов. Той поиска на 100% ефективен контрол и без никаква лобистка линия, "по която да ни упрекват".

Част от бранша скочи срещу законопроекта, който прехвърля част от правомощията на "Автомобилна администрация" на камарата, която ще бъде създадена.

Той предложи, ако все пак се реши да се създаде камара, в нея "да бъдат разделени камионите от рейсовете".

По-късно стана ясно, че браншови организации готвят мащабен национален контрапротест на 4 юли с искане законът за Българска автомобилна камара да се върне за разглеждане от Народното събрание. Това обявиха ръководителите на Съюза на международните превозвачи (СМП), Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт (БАСАТ) и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).

Председателят на БАСАТ Илиян Филипов заяви, че срещу камарата са против "няколко сдружения с малка членска маса".

Подробности четете в Investor.bg


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
2
 
! Отговори
Константин преди 8 месеца
Ама нали той не дава да се контролират превозвачите, които му плащат, чрез министър московски. Сега ще закрива ДАИ, а там си е назначил негови хора, пак. Например ивкони, колко катастрофи направиха, ама се забравят случаите и какво се случи с тази фирма, никакви санкции.
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Умен бранш, щом от негово име се говори за ,,камиони" и ,,рейсове" Разбирачи! Вместо да се сложи ред в ДАИ, да се вкара в МВР както през 1968г. По тази логика в МВР да се вкарат и данъчното и Търговския регистър и т.н. Имитация на дейност, извършвана без полза от некомпетентни хора.
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ей тва е Борисов дава шанс на разбирачите да излязат с решения. Който много разбира сега да казва кое как да стане за да работи или можете да си плюете по него ако го смята някой за полезно
11
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Илианчо бил за камарата. Та нали с негова шейна министъра си уби детето. Сега лятото може с някоя негова яхта, оня да си удави и жената, и почва на чисто. Че и в затвора не влиза. И няма никакви конфликти на интереси, така да знаете.
10
2
 
5
 
! Отговори
Име преди 8 месеца
борисов, този път нема да вземете завоя. обещавам ти!
9
2
 
4
 
! Отговори
bzzzzz преди 8 месеца
Предполагам за парите да се разберат?
8
1
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 8 месеца
Тиквата пак прехвърля топката на другите.."Ако са разберете"...

..И каквото и да последва тоя,който е отговорен за всичко случващо се в държавата,пак ще се окаже "Вода ненапита"...

..-"Ами тия ни са разбраха!..А яз им казах:-Разбирети са!"...
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Пак за парно и ток ли дума Тиквата ?
6
1
 
11
 
! Отговори
6 ап = ? ТИРа преди 8 месеца
Защо Цветанов е елиминиран когато Борисов дискутира важните за Цветанов закон и превозвачи? да не би да е заменил 6 апартамента за некой друг по-така ТИР, а?
5
2
 
6
 
! Отговори
Работническо дело преди 8 месеца
в момента сте свидетели на бой между две герберастки лобита :) Тиквата удари малката тиква (цветанът на мисълта). Дали ще последва отговор, мммм ?
4
1
 
11
 
! Отговори
Аз преди 8 месеца
Не се научи ейййййй ,безхаберник нагъл !
3
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Как става тази работа! Внасят някакъв закон, предложение и каквото там друго и се почват протести. Чака се да се събере енерция от протестите и ето ти бай бойко идва на бял кон, месията, спасителя и казва, че няма да я бъде. Ще го оттеглим, не съм спал, плакал съм, кръвно и всякакви други болки. За доброто на нацията, да има спокойствие бла, бла, бла.
2
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Жената на Томислав Дончев с много силно включване във Фейсбук. Какво да се прави-простее женицата...
1
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
boko вечният любимец на народа, само му липсва една бюлетина на изборите, а за да бъде по демократично имаме избор както в турция!!!!!!!