Земеделци искат вън от БСП, ще станат ли независими?

Ръководството на столетницата очаквало да напуснат НС
38
Земеделци искат вън от БСП, ще станат ли независими?
Снимка: архив, БулФото

Земеделците Спас Панчев и Димитър Георгиев са поискали да напуснат ПГ на СП за България" и да станат независими народни представители.

Ръководството на БСП обаче настоява те да депозират своите оставки като депутати, съобщи "Фокус".

Това се случило по време на съвместно заседание на Изпълнителното бюро на БСП, коалиционния съвет на "БСП за България" и ръководството на парламентарната група.

На него е било обсъдено какво ще се случи с двамата народни представители, след като партията им - "Земеделски съюз Александър Стамболийски", обяви тези дни, че ще напусне Коалиция "БСП за България".

Решението за напускането е било взето по време на проведения 44-ти редовен конгрес на партията, на който Спас Панчев бе преизбран за председател.

Според Панчев то е продиктувано от желанието формацията да се яви самостоятелно на местните избори и от пренебрежителното отношение на БСП към по-малките партньори.

"Продължава едно такова отношение на голямата партия в коалицията, като че ли другите партии са длъжни само да гласуват и няма място те да участват по друг начин", заяви той вчера пред БНР.

Окончателното решение за бъдещето на двамата депутати трябва да се вземе от заседанието на цялата парламентарна група, което ще се проведе тази вечер.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
5
 
! Отговори
До 25 преди 5 години
"Този на снимката беше Директор на "Техно-импекс", когато Нинова му го открадна "под носа" и го уволни от работа. Враждата м/у тях продължава и в коалицията, която е сбор от подобни червени приватизатори в БСП- за България!" Ами като са във вражда, от какъв зор се коалират??? Загадки, загадки в БКП/БСП...
34
5
 
8
 
! Отговори
До 27 преди 5 години
"Гербаджиите унищожиха България,сега ще се опитат да разбият и БСП,защото тя е единствения силен конкурент на тях,просто нямам думи,такава подлост и гадост!" Е, доказва се, че ГЕРБ са велики и могат да огреят целия свят!!!Добре се развиват нещата в БКП/БСП. Оказва се, че и там има осъзнати хора, които могат да мислят и имат глави на раменете си. Браво, другари!!!Другите са машинки за гласуване за фелдфебел Корни, в тази авторитарна партия. Може би и те ще се осъзнаят, ама да не е късно.
33
6
 
4
 
! Отговори
Тошко Петков преди 5 години
Пак ли за пари става дума. Домириса ло им е до власт ???
32
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами има и трето решение - да гласуват по съвест, а не по нареждане на К.Нинова. Явно хората не искат да правят повече компромиси с морала си.Морално ли е да останат в парламента? Да морално е, защото са избрани по регламентиран начин. Редно е и БСП - лява България да ги третира като равноправни депутати, а не като крепостни селяни.
31
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Опитайте се да ги накарате да размислят и останат в БСП,иначе ще ви разбият партиите и БСП и на Земеделците! Не предавайте България!
30
4
 
6
 
! Отговори
мунчо преди 5 години
едно време 1946-1956 година комунистите тормозеха биеха и какво ли не още моя дядо баща чичо защото бяха николапетковисти а сега какво земеделското движение е кръгла нула никои не вярва в тях а те се разпаднаха както сдс на 20 формации
29
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От разроените сто БЗНС-та всяка партия си взема за" цвят" по някое от световнонеизвестните аватарчета.Но в един момент явно са си повярвали или са им платили и щели да се явяват самостоятелно..?!Че кой ви знае вас бе?
28
5
 
7
 
! Отговори
Корни??? преди 5 години
При този авторитарен начин на управление, фелдфебел Корни ще накара всички да напуснат любимата й партият БКП/БСП. Ще остане най-верният й антураж, който я слуша и й козирува. Ами тя се учи от вожда си Путин!!! Чудя се и на тези двамата, защо са се набутали в тази коалиция. Капаци ли са имали на очите си и не са ли знаели що за стока е леля Корни, че са й повярвали. Сами са си виновни, че са се набутали при нея!
27
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гербаджиите унищожиха България,сега ще се опитат да разбият и БСП,защото тя е единствения силен конкурент на тях,просто нямам думи,такава подлост и гадост!Оставка,БЪЛГАРОУБИЙЦИ!
26
3
 
8
 
! Отговори
До 4 преди 5 години
"Да напускат парламента..............те са влезнали заради БСП!!". Не вярно!!! Колко други напуснаха различни партии, но остават в парламента като независими. Щом не им харесва политиката на БКП/БСП, би трябвало напуснат коалицията. Не се случва за първи път, а многократно.
25
2
 
9
 
! Отговори
Го4о преди 5 години
Този на снимката беше Директор на "Техно-импекс", когато Нинова му го открадна "под носа" и го уволни от работа. Враждата м/у тях продължава и в коалицията, която е сбор от подобни червени приватизатори в БСП- за България!
24
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е,след няколко месеца на предсрочния вот ще имат възможност да се посветят на нещата,от които разбират най-добре(или поне би трябвало да разбират).А именно саденето на чушки и домати.
23
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БЗНС-то искало да напусне коалицията с БСП, която ги вкара в парламента. Явно ГЕРБ са платили за това. Не е лошо БЗНС да си спомни 9 юни 1923 година.
22
6
 
18
 
! Отговори
отвориха им се очите преди 5 години
който се е хванал с комунистите бял ден не е видял
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само Тато и Гошо Трайков бяха Д упе и га щи!
20
4
 
11
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Тия съзнават ли какво означава да напуснеш... - КГБ /ДС/...
19
8
 
9
 
! Отговори
Българин преди 5 години
БългаринДо Анонимен 14Сега са в нормалния си фашистки вариант от 1923 г. Мутро - герберюги заедно с македонските шпицкоманди!От тези думи личи, че си долно комунистичеко изчадие, родоотстъпник и национален предател като Георги Димитров.(забравих да допълня)
18
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доста пачка са взели, щото са наясно, че завинаги ще са вън от парламента от следващите избори.
17
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще станат независими до следващите избори
16
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предатели!Това е несъвместимо с комунистическия морал!