Борисов: Доходи ли?! Няма да догоним другите, ако правим само избори!

Премиерът посочи алтернатива на управлението: БСП с ДПС
Обновена: 26 юни 2018 19:52 | 26 юни 2018 18:00, Веселина Йорданова
260
Борисов: Доходи ли?! Няма да догоним другите, ако правим само избори!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов видя положителен момент в искания от опозицията на вот на недоверие - че се очертала алтернатива - пак БСП с ДПС.

"Общо като държава вместо да се похвалим, защото всички ни хвалят за това, че България е пример как се пази границата, и да го приемем като общ успех, ние се атакуваме", коментира Борисов, цитиран от "Фокус".

Още по темата
Премиерът обвини социалистите, че от първия ден са искали да саботират европредседателството.

"За тях това беше жизнено важно. Затова и не участваха, не дадоха хора за него", заподозря той пред журналисти, след като взе участие в конференция за сближаване на заплатите в Европа.

"Иначе не мога да си обясня да ми се тълкуват думите по този начин от г-жа Нинова, че съм признал, че границата не се пази добре. Още от управлението на БСП, когато дойде след това и бежанската вълна, завари ни след това и нас, и тях неподготвени. Тогава те започнаха 30 км ограда, ние още 200 км направихме. Командировахме полиция, повече армия, сменихме законите. Англичаните ни даряваха джипове, че нямахме тогава. Впоследствие извоювах 150 млн. евро от ЕК за нашата граница“, допълни той и отбеляза, че е била купена много техника, автомобили и всичко необходимо.

Попитан с какви стъпки ще трябва да вървим, за да догоним средните доходи в Европа, Борисов отговори: "Ами ако правим всяка година избори, няма да ги догоним".

Според него по отношение на доходите "сме само 45 години назад заради тяхното управление, а и встрани", но правителството вдигнало с 12% заплатите от началото на мандата.  "Огромни пари се дадоха и то веднага се отразява и на доходите“, смята Борисов.

Премиерът обясни, че засега френският президент Еманюел Макрон не иска да подкрепи Македония за присъединяване към ЕС, защото иска тя да е в пакет с Албания. Те обаче по думите на Борисов са "много назад".

"За НАТО знам, че ще стане през юли месец. Но много ми се искаше да имат път и към ЕС. Пакетирани така с друга държава – ще се забавят", заяви още той.

Борисов коментира и темата за Шенген с думите, че непрекъснато се променят условията както за членство там, така и за чакалнята на еврозоната. Затова се надявал чрез "тихи преговори", каквито обичали банкерите, да се стигне до решение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


260
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари