Борисов: Доходи ли?! Няма да догоним другите, ако правим само избори!

Премиерът посочи алтернатива на управлението: БСП с ДПС
Обновена: 26 юни 2018 19:52 | 26 юни 2018 18:00, Веселина Йорданова
260
Борисов: Доходи ли?! Няма да догоним другите, ако правим само избори!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов видя положителен момент в искания от опозицията на вот на недоверие - че се очертала алтернатива - пак БСП с ДПС.

"Общо като държава вместо да се похвалим, защото всички ни хвалят за това, че България е пример как се пази границата, и да го приемем като общ успех, ние се атакуваме", коментира Борисов, цитиран от "Фокус".

Още по темата
Премиерът обвини социалистите, че от първия ден са искали да саботират европредседателството.

"За тях това беше жизнено важно. Затова и не участваха, не дадоха хора за него", заподозря той пред журналисти, след като взе участие в конференция за сближаване на заплатите в Европа.

"Иначе не мога да си обясня да ми се тълкуват думите по този начин от г-жа Нинова, че съм признал, че границата не се пази добре. Още от управлението на БСП, когато дойде след това и бежанската вълна, завари ни след това и нас, и тях неподготвени. Тогава те започнаха 30 км ограда, ние още 200 км направихме. Командировахме полиция, повече армия, сменихме законите. Англичаните ни даряваха джипове, че нямахме тогава. Впоследствие извоювах 150 млн. евро от ЕК за нашата граница“, допълни той и отбеляза, че е била купена много техника, автомобили и всичко необходимо.

Попитан с какви стъпки ще трябва да вървим, за да догоним средните доходи в Европа, Борисов отговори: "Ами ако правим всяка година избори, няма да ги догоним".

Според него по отношение на доходите "сме само 45 години назад заради тяхното управление, а и встрани", но правителството вдигнало с 12% заплатите от началото на мандата.  "Огромни пари се дадоха и то веднага се отразява и на доходите“, смята Борисов.

Премиерът обясни, че засега френският президент Еманюел Макрон не иска да подкрепи Македония за присъединяване към ЕС, защото иска тя да е в пакет с Албания. Те обаче по думите на Борисов са "много назад".

"За НАТО знам, че ще стане през юли месец. Но много ми се искаше да имат път и към ЕС. Пакетирани така с друга държава – ще се забавят", заяви още той.

Борисов коментира и темата за Шенген с думите, че непрекъснато се променят условията както за членство там, така и за чакалнята на еврозоната. Затова се надявал чрез "тихи преговори", каквито обичали банкерите, да се стигне до решение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


260
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като престанете да си купувате острови с нашите пари, тогава може и да ги стигнем.
181
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Ами ако правим всяка година избори, няма да ги догоним"А ако престанете да крадете милиарди всяка година направо ще ги задминем.
180
1
 
35
 
! Отговори
Стари лафове... преди 5 години
Животът ни премина в обещания и циркове.
179
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аууууу, вижте желанието за диктатура! то изборите дали ще са всяка година зависи само от теб бе, гал-фон ти си този който хвърля оставки!
178
1
 
29
 
! Отговори
няма време... преди 5 години
Ако до няколко месеца не се вдигнат поне 2 пъти всички доходи в България(включително и пенсиите), разбира се и с финансовата помощ на Европейският съюз, ще има тежки народни брожения и много българи ще напуснат страната с непредвидими последствия за България. Какъв е смисълът да нямаме практически външен дълг (и да се хвалим неуместно с това), а народът да се гърчи в недоимък, а гърците да имат повече от 500 милиарда евро външен дълг и 5 пъти по-големи доходи и пенсии от нас ?
177
0
 
35
 
! Отговори
а ако... преди 5 години
а ако не правим избори - никога няма да ги догоним
176
2
 
40
 
! Отговори
extremist преди 5 години
Борисов: Доходи ли - ДОХОДИТЕ ЩЕ СЕ ОПРАВЯТ, КОГАТО ОСЪДИМ ТАКИВА КАТО ТИКВАТА И ЦВЪКО
175
1
 
26
 
! Отговори
Име преди 5 години
Приказка за стълбата....
174
7
 
37
 
! Отговори
Орешарски преди 5 години
Лошият Орешарски за 6 месеца свали тока с 10%, индексира пенсии, помощ за първолаци.С какво сте по-добри от Орешарски - освен, че твоите хора го свалиха - това е превра. В името на какво - лошо управление. Добре, че Орешарски прехвърли част от държавните активи от КТБ, че разрухата щеше да е пълна. Сигурност - няма. Енергийна независимост - няма, хвалеше се, че си спрял три проекта - чудовищно престъпление за икономиката на БГ. Вкара бежанци.Увеличаваш драстично бензин, акцизи, ток, вода, парно
173
4
 
34
 
! Отговори
Убаво! преди 5 години
Каква стратегия имате за Здравеопазване, Сигурност - кражби, 16 милиарда несъбрано ДДС, Енергийна сигурност - подари на Ердо половин милиард транзит годишно, от износител ни превърна във вносител. Сега ще вкарваме газ от 3 д-ви Азер. Грузия, Турция - като сложим и посредниците ко праим.АЕЦ Белене няма, Нефтопровод,ЮП - ЙОК. Разчитате на увеличаване на данъци и акцизи.А повишаването на ток, парно, вода, газ.Отказът ви да премахнете сградна инсталация.Цените са УЖАСЯВАЩИ. С 30% за два месеца!
172
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
казаха ви го направо . 200 години сме назад.
171
21
 
7
 
! Отговори
Отговор преди 5 години
До СТАРА ЗАГОРА 187 Ще ти обесня.Половината от членовете и привържениците на БСП уж не харесват Борисов , ама гласуват за него. И не казвай на никого , да не разбере Корделка.Така де !
170
25
 
5
 
! Отговори
Я па ти... преди 5 години
До 178 Борисов не е за затвора защото е любимец на народа и няма никакви милиарди. Тази мантра се истърка.Сега е на мода някакъв гръцки остров , ама още не се знае точно кой е. БСП работи по въпроса. Ха , ха..!
169
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От БНБ казват, че има голям онлив на инвестиции.Има голям отлив (емиграция) и на квалифицирана работна ръка.И как този икономически гений Баце ще вдига доходите.
168
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едни избори струват 25 милиона.За яловото председателство дадохме 300 милиона.Дори не поканиха европредседателя на подписването на договора за името на Македония. Там отидоха господарите от Брюксел.Т.Е. ГОСПОДАРИТЕ МУ ПОКАЗАХА МЯСТОТО - В ЪГЪЛА И В ПОЗА "СЛУШ"
167
1
 
29
 
! Отговори
Шменти капели преди 5 години
До ????Да ги догоним...ама те бегат...
166
2
 
53
 
! Отговори
Някой си преди 5 години
ОК, Тиква, даваш си оставката, заминаваш за затвора и всичко се успокоява. Щото нови избори са най-малкият ти проблем, ще ги откраднеш пак и тогава ще играят сопите и друго. Откраднахте 30 години от живота ни, превърнахте страната в ***. Време е за сметката.
165
1
 
40
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
Добре, Баце, съгласен съм, няма да правим само избори.Я сега да чуем и плана ти за вдигане на доходите в целокупната ни родина? Какво правим оттук нататък, като вече не сме Европредседатели, как вдигаме доходите? Инвеститорите панически напускат страната, младите емигрират, старите вече не могат да работят , а трябва пенсия.От къде ще дойдат парите? Каквото дойде-отива за асфалт и стирпор, и се облагодетелстват от това максимум 2-3 хиляди работниците, а до 7 милиона?От къде идват парите, кажи???
164
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е какво се чудиш-печелят с тежки изборни нарушения, манипулации, контролиран вот, заплахи и подмяна на протоколи.Цвък знае точната рецепта.
163
4
 
56
 
! Отговори
СТАРА ЗАГОРА преди 5 години
ЧУДЯ СЕ СЛЕД КАТО 80 % НЕ ХАРЕСВАТ БОРИСОВ ЗА ПРЕМИЕР КАТО НА ВСЯКА КРАЧКА РЪСИ БЕЗОБРАЗНИ БИСЕРИ КАТО СЕЛСКИ *** ПЕЧЕЛИ ИЗБОРИ ? ЯВНО ИМА НЕЩО ГНИЛО С ПОМОЩТА НА ЗАПАДА, НА ТЯХ ИМ Е НУЖНО ПОДОБНО *** ЗАЕДНО С НЕГОВИЯ ЦЕЦКО