Борисов: Доходи ли?! Няма да догоним другите, ако правим само избори!

Премиерът посочи алтернатива на управлението: БСП с ДПС
Обновена: 26 юни 2018 19:52 | 26 юни 2018 18:00, Веселина Йорданова
260
Борисов: Доходи ли?! Няма да догоним другите, ако правим само избори!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов видя положителен момент в искания от опозицията на вот на недоверие - че се очертала алтернатива - пак БСП с ДПС.

"Общо като държава вместо да се похвалим, защото всички ни хвалят за това, че България е пример как се пази границата, и да го приемем като общ успех, ние се атакуваме", коментира Борисов, цитиран от "Фокус".

Още по темата
Премиерът обвини социалистите, че от първия ден са искали да саботират европредседателството.

"За тях това беше жизнено важно. Затова и не участваха, не дадоха хора за него", заподозря той пред журналисти, след като взе участие в конференция за сближаване на заплатите в Европа.

"Иначе не мога да си обясня да ми се тълкуват думите по този начин от г-жа Нинова, че съм признал, че границата не се пази добре. Още от управлението на БСП, когато дойде след това и бежанската вълна, завари ни след това и нас, и тях неподготвени. Тогава те започнаха 30 км ограда, ние още 200 км направихме. Командировахме полиция, повече армия, сменихме законите. Англичаните ни даряваха джипове, че нямахме тогава. Впоследствие извоювах 150 млн. евро от ЕК за нашата граница“, допълни той и отбеляза, че е била купена много техника, автомобили и всичко необходимо.

Попитан с какви стъпки ще трябва да вървим, за да догоним средните доходи в Европа, Борисов отговори: "Ами ако правим всяка година избори, няма да ги догоним".

Според него по отношение на доходите "сме само 45 години назад заради тяхното управление, а и встрани", но правителството вдигнало с 12% заплатите от началото на мандата.  "Огромни пари се дадоха и то веднага се отразява и на доходите“, смята Борисов.

Премиерът обясни, че засега френският президент Еманюел Макрон не иска да подкрепи Македония за присъединяване към ЕС, защото иска тя да е в пакет с Албания. Те обаче по думите на Борисов са "много назад".

"За НАТО знам, че ще стане през юли месец. Но много ми се искаше да имат път и към ЕС. Пакетирани така с друга държава – ще се забавят", заяви още той.

Борисов коментира и темата за Шенген с думите, че непрекъснато се променят условията както за членство там, така и за чакалнята на еврозоната. Затова се надявал чрез "тихи преговори", каквито обичали банкерите, да се стигне до решение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


260
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
1
 
43
 
! Отговори
СОРИ,П.Ч, НЕВИНЕН СИ преди 5 години
ТАКА НАРИЧАЩИЯ СЕ СТРАНДЖА Е СЪБИРАТЕЛНИЯТ ОБРАЗ НА ГЛАСОПОДАВАТЕЛИТЕ НА БАЙ ВИ ХЕЙ. ТОВА Е ИЗПАДНАЛ В НЕСВЯСТ ЛУД ИЛИ В НАЙ-ДОБРИЯ СЛУЧАЙ ДРОГИРАН В СЪСТОЯНИЕ НА АБСТИНЕНЦИЯ, КОЙТО ЗА ДА СИ ПОЛУЧИ ДОЗАТА, ГОВОРИ В НЕСВЯСТ, КАКВОТО МУ НАРЕДЯТ. ИНАЧЕ НЯМА ОБЯСНЕНИЕ ДА ГЛАСУВАШ ЗА БАЙ БОЙКО ОТ БАНКЯ, ЗА ЦЕЦО С 6 АПАРТАМЕНТА И БУТОНЕЛИТЕ SIA/ЦРУ/, И ЦЯЛАТА КРАДЛИВА *** ГЕРБ И ПРИСЪДРУЖНИТЕ ИМ. ТРЯБВА ИЛИ ДА СИ ЛУД, ИЛИ ЗАВИСИМ ИЛИ ФЕНОМЕНАЛЕН ГЛУ ПАК
161
1
 
19
 
! Отговори
бааа го преди 5 години
До СТРАНДЖАТАНощна смяна ли захвана?
160
4
 
36
 
! Отговори
96233 преди 5 години
Македония била много назад. Само че заплатите им са доста по-високи от нашите. Нека първо се израним със заплатите в Македония или в Румъния. Наистина вяска изборна кампания струва доста пари, но повече срества се разхищават. Още повече отиват в лица, които са направо вредни за държавата с невежеството си и неуместното им назначение на постове, за които нямат никаква подготовка и пречат на професионалистите. Като добавим грабежа по боществени поръчки, става ясно - никога с европейски заплати.
159
0
 
4
 
! Отговори
Давид преди 5 години
Само правите задачата ми по лесна :) Вие , службите и дребните марионетки :) Дето ми се бутате :) Това е моя народ , който го обичам :)
158
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква евтина манипулация.Наистина той смята, че като е *** и другите са такива.Може ида е прав...
157
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вие разбрахте ли защо снощи повториха на Милен Цветков предаването от петък, а не пуснаха новото?
156
1
 
40
 
! Отговори
???? преди 5 години
Е,че КАК да ги ДОГОНИМ другарю Борисов,с Вас НАЧЕЛО???????????????????
155
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От 2009 когато дойде на власт тоя клефук външният дълга на България се удвои!!!ФАКТ!!!А вие продължавайте да блеете, оФцИ такива.
154
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако не вкарате Борисв в затвора и не му конфискувате МИЛИАРДИТЕ които откраднаникога няма да се оправи държавата.
153
43
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
ВЕЛИК ДЪРЖАВНИК ПАТРИОТ!
152
3
 
41
 
! Отговори
Баджанака. преди 5 години
При управлението на партия ГЕРБ която мачка дребния и средния бизнес не доходи,работа няма да има.Много е сладък суджука
151
2
 
31
 
! Отговори
Да бе преди 5 години
До АнонименК'во стана с гръцкия осров?Ясно че не е на Борисов,ама може да е на Цветелина(Бориславова).То май всичко е нейно.ха-ха!
150
0
 
42
 
! Отговори
А тека преди 5 години
Давай Бойче, още 20 мандата и до 100 години да управляваш, пак няма да взимаме високи заплати, а ти ще продължиш да лъжеш тия овци.
149
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези обещават и раздават пари като за последно и след тех потоп, а те на некой остров.
148
0
 
28
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Вчерашната му мъдрост за изкуствения интелект и американските сериали дето гледа много ме потресе и вкара в размисъл(абе тоя колко му е голяма плазмата?)
147
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дъртият пор все по-силно мирише! Да си огради острова и да се маха!
146
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Все повече се убеждавам, че този човек не е сложен на това място случайно!Сложен, защото вече е ясно, че изборите в БГ не са истинска, отдавна, важи за всички.Но е сложен с цел една, единствена - колкото по-*** началник, толкова по-разсипана фирма/ държава/ ЕС/ семейство, каквото се сетите.Умен човек няма да попадне там. Целта е ясна, питам се само какво е IQ-то на всички, които гласуват за него с искрена вяра - познавам доста млади и напористи.
145
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Краят на Тато ще му се види рай непостижим! От все по-високо се опитва да падне, но не се досеща, че много ще боли! А България пак ще я има!
144
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко Борисов за държавата и народа ли работи, или се изживява като раздаващ правосъдие лош господар?Всеки ден трябва да си при народа, да се молиш за прошка за грешките ви, които съсипаха родината ни!А не да ми размахваш пръст като сърдита учителка в менопауза, на която всички са й виновни, че е проста!
143
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко, не ми плащат ТИ, а ти плащам аз! Всеки месец ми струва над 800 лева осигуровки, данъци и какво ли не по фиша, за да работя в тази страна.Така, че не ми се обяснявай, а пали свещи всеки ден, че си попаднал на толкова добър, смотан и примирен народ, че в някои други географски ширини щяха да те сварят и изядат направо от казана, мойто момче...