Борисов: Доходи ли?! Няма да догоним другите, ако правим само избори!

Премиерът посочи алтернатива на управлението: БСП с ДПС
Обновена: 26 юни 2018 19:52 | 26 юни 2018 18:00, Веселина Йорданова
260
Борисов: Доходи ли?! Няма да догоним другите, ако правим само избори!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов видя положителен момент в искания от опозицията на вот на недоверие - че се очертала алтернатива - пак БСП с ДПС.

"Общо като държава вместо да се похвалим, защото всички ни хвалят за това, че България е пример как се пази границата, и да го приемем като общ успех, ние се атакуваме", коментира Борисов, цитиран от "Фокус".

Още по темата
Премиерът обвини социалистите, че от първия ден са искали да саботират европредседателството.

"За тях това беше жизнено важно. Затова и не участваха, не дадоха хора за него", заподозря той пред журналисти, след като взе участие в конференция за сближаване на заплатите в Европа.

"Иначе не мога да си обясня да ми се тълкуват думите по този начин от г-жа Нинова, че съм признал, че границата не се пази добре. Още от управлението на БСП, когато дойде след това и бежанската вълна, завари ни след това и нас, и тях неподготвени. Тогава те започнаха 30 км ограда, ние още 200 км направихме. Командировахме полиция, повече армия, сменихме законите. Англичаните ни даряваха джипове, че нямахме тогава. Впоследствие извоювах 150 млн. евро от ЕК за нашата граница“, допълни той и отбеляза, че е била купена много техника, автомобили и всичко необходимо.

Попитан с какви стъпки ще трябва да вървим, за да догоним средните доходи в Европа, Борисов отговори: "Ами ако правим всяка година избори, няма да ги догоним".

Според него по отношение на доходите "сме само 45 години назад заради тяхното управление, а и встрани", но правителството вдигнало с 12% заплатите от началото на мандата.  "Огромни пари се дадоха и то веднага се отразява и на доходите“, смята Борисов.

Премиерът обясни, че засега френският президент Еманюел Макрон не иска да подкрепи Македония за присъединяване към ЕС, защото иска тя да е в пакет с Албания. Те обаче по думите на Борисов са "много назад".

"За НАТО знам, че ще стане през юли месец. Но много ми се искаше да имат път и към ЕС. Пакетирани така с друга държава – ще се забавят", заяви още той.

Борисов коментира и темата за Шенген с думите, че непрекъснато се променят условията както за членство там, така и за чакалнята на еврозоната. Затова се надявал чрез "тихи преговори", каквито обичали банкерите, да се стигне до решение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


260
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
222
0
 
4
 
! Отговори
дидко преди 5 години
какви доходи,като подаряваме 2.5 милиона на турция борисов ще свършиш като чаушеско
221
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
О ти отдавна си ги изпреварил всичките !!
220
0
 
4
 
! Отговори
мангизов преди 5 години
Като ви знам стъкмистиките,много ви вервам на статистиките...
219
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"81% от българите оценяват положително европредседателството"..........................................Значи прав е бил Иво Христов. Най-много да е сбъркал с един процент.
218
0
 
10
 
! Отговори
истината е преди 5 години
грубо сплашване на политически опоненти, купени журналисти, управление чрез насилие, цял набор от сервилни инструменти, робски покорни органи за насилие и принуда, чистки, конспирация за заграбване на законодателната изпълнителната и СЪДЕБНАТА независима власт по конституция, злоупотреба с властта, куха но креслива пропаганда, изкарване на показ на изкупителни жертви, които да бъдат публично осмивани, преследвани, очерняни, клеветени, пълен и неогроничен контрол над страната, народа и, изборите,
217
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дали е остров или нещо друго няма значение.Ясно е, че участват подставени лица.Пътят на парите обаче ВИНАГИ е проследим.И ако българската псевдо прокуратура и специализираните псевдо служби упорито бездействат, има други, които работят. И не прощават, защото допустимите граници отдавна са пресечени.Нервният МУ изблик не е за острова.Той отдавна не се интересува от мнението на българите. Имал семейство и то четяло. Кого заблуждава семейството МУ знае. И нашите семейства слушат лъжите МУ
216
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дали е остров или нещо друго няма значение.Ясно е, че участват подставени лица.Пътят на парите обаче ВИНАГИ е проследим.И ако българската псевдо прокуратура и специализираните псевдо служби упорито бездействат, има други, които работят. И не прощават, защото допустимите граници отдавна са пресечени.Нервният МУ изблик не е за острова. Той отдавна не се интересува от мнението на българите. Имал семейство и то четяло. Кого заблуждава семейството МУ знае. И нашите семейства четат и слушат, и живеят с ежедневните МУ лъжи
215
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вместо пари за безкрайно отглеждане и изхранване и наливанесредства в бездънна каца, пари за еднократен билет до мястото откъдето са тръгнали на пътешествие.
214
4
 
2
 
! Отговори
до 236 преди 5 години
До 236 .А ти какво искаш, да ги храниш тук в лагерите или у вас.Пфу тролска му работа.
213
1
 
8
 
! Отговори
Andteshko преди 5 години
На този остров трябва да построим затвор за Венету и компания,когато бъдат осъдени,..
212
2
 
10
 
! Отговори
новинар преди 5 години
Току що кабинетът отпусна 3 млн данък на Турция,българският дял за емигрантите.Парле ву франсе?
211
1
 
10
 
! Отговори
ex преди 5 години
Човека ял филии с мас,ял пестил и сега като купил остров всички му завиждат....тцтцтцтц..
210
0
 
8
 
! Отговори
Andreshko преди 5 години
Заплатите били вдигнати с 12%,но това са заплатите на депутатите,на Министреския съвет и на чиновниците в различни министерства и ведомства,а заплатите на обикновените работници и на пенсионерите с колко процента са вдигнати? А стоките на маркета с колко процента скочиха? А сега от юли ток,вода,парно,газ и бензин с колко ще скочат?
209
1
 
10
 
! Отговори
Позитивен преди 5 години
До АнонименНинова е Йончева са гаднярки,но не управляват, та да им се държи сметка.Освен ако не са извършили престъпление.10 г мумунът е на власт.Тва е положението.
208
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
той бил лъжец.а Нинова и Йончева казват самата истина...милионерките...хайде бе...
207
1
 
12
 
! Отговори
Бай Тош преди 5 години
Тази година полуостров,догодина-цял остров
206
0
 
11
 
! Отговори
Andreshko преди 5 години
Границите ни са толкова опазени,колкото затворите. Затворниците ни излизат спокойно през главния вход...Вчера един арестант пък избягал от пловдивското управление на МВР и този на снимката ще ми говори празни хвалби. Той не е само лъжец # 1,а и крадец # 1.
205
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А на острова дали има палми,по които да се катери?
204
2
 
8
 
! Отговори
ооо преди 5 години
Нова ТВ , колко пари взе да спре предаването?
203
1
 
8
 
! Отговори
нееее преди 5 години
Цял остров ли ба? Нее-е-е-е-е!!!!