МВР работи, полага усилия: Доверието е на ниво!

Има ли основания левицата за вота на недоверие?
26 юни 2018 22:22,
23


Как работи системата на МВР и имат ли резон аргументите на БСП за внесения вот на недоверие към "Борисов 3", породен от пропуските в сектор "Сигурност"?

"Всяка система има своите слабости. Когато действията са целенасочени – резултатите не закъсняват. За първи път от 10 години насам се увеличиха допълнителните възнаграждения за полицаите. Изхарчиха се 40 млн. лв. Средно заплатите скочиха с 15%, а на някои служители дори с 20%!", поясни зам.-вътрешният министър Красимир Ципов.

Още по темата

Днес депутатите дебатираха вота на недоверие цели час и 27 минути. Според госта от БСП не изложили мотивите си.

"Доверието в полицията винаги е променлива величина, зависеща от действията ѝ. В последните 10 години доверието е на средно ниво. Операциите по задържане на престъпници могат да повишат доверието на хората в МВР. Което и правителство да се опита, няма да премахне напълно битовата престъпност. С цел тя да се намали въведохме редица промени, като назначаване на повече полицаи и законови промени", подчерта заместник-министърът в "Денят ON AIR".

Пред Bulgaria ON AIR Ципов поясни, че един полицай на 18 години без трудов стаж и със средно образование може да започне на 800 лева начална заплата. Това той приложи като контрааргумент на твърдението, че възнагражденията в системата на МВР са твърде ниски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари