Нинова на висок глас от НС: Народът да си каже иска ли ГЕРБ и ОП!

В парламента текат дебатите по вота на недоверие
187
Нинова на висок глас от НС: Народът да си каже иска ли ГЕРБ и ОП!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Крайно време е народът да се произнесе на нови избори дали иска ГЕРБ и Обединени патриоти да продължат да управляват, смята червената шефка Корнелия Нинова.

"Правителство не гарантира сигурността в домовете на хората от кражби, на улицата от убийци, на митниците от контрабандисти, на границите от мигранти", обвини тя по време на дебата за внесения от социалистите вот на недоверие срещу кабинета заради провал в сферата на сигурността.

Според нея правителството на Бойко Борисов не изпълнява конституционното си задължение да пази живота и собствеността на българите.

Още по темата

Тя посочи като пример поредното бягство на арестуван. Този път от РПУ в Пловдив, където по-рано днес арестант, задържан заради дрога, избяга от втория етаж.

"Хората не само са незащитени, но и престъпниците остават неразкрити", продължи с критиките соцлидерката и се мотивира с факта, че 75 на сто от най-масовите престъпления – кражбите, остават неразкрити, както и 85% от ало измамите.

Нинова обвини управляващите, че са излъгали като са обещали, че ще има полицай във всяко село, защото такива няма, а хората са пропищели от крадците.

Освен това според нея е цинизъм това, че МВР шефът Валентин Радев определи като малшанс убийството на избягалия от затвора Владимир Пелов от друг престъпник.

"Над 900 такива осъдени се разхождат по свобода, а това е престъпна некадърност на МВР и на правителството", скочи тя.

Червената шефка припомни протестите на надзирателите и на полицаите, които месеци наред настояваха за скок на заплатите и подобряване на условията им на труд, които в крайна сметка се стигало дотам, че напускали системата, защото са демотивирани.

Корнелия Нинова смята, че заради това се стигна и дотам роми от махалата в Ботевград да нападат с камъни полицаите и жандармеристите, които са се отзовали на сигнал за шумна музика.

"Човек с 16 присъди бие с камъни полицаи, вместо да е в затвора", коментира тя.

Според Нинова проблеми има и по митниците заради контрабандата, както и с мигрантите, които не са спрени на границата по вина на управляващите.

"Дали е вярно, че Бойко Борисов е напуснал тази най-важна среща за миграцията в неделя, за да гледа мач от световното първенство, както твърди Financial Times?", попита още соцлидерката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Народа вече на три пъти го каза на г-жа Техноимпекс 48%, че не иска путиноруссиянщината на Бкп!!!Колкото пъти бяха на власт толкова пъти сриваха банковата система!Дори когато беше служебното правителство на Бкп с техни кадри пак паднаха Бкп!!Е може бу путин я напряга да взема вече властта та чак изфабрикуваха, че ГЕРБ са купили гръцки остров!Наглостта на Бкп винаги е минавала всякакви видове граници!!!
167
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДО КОГА ТЕЖКИ КЛИМАКТЕРИЧНИ ТЕТКИ ЩЕ ПРАВЯТ СКАНДАЛИ. НАРОДЪТ ВИДЯ, ЧЕ КОЛКОТО ПЪТИ ГЛАСУВА ЗА БСП ТОЛКОВА ПЪТИ Е КАТАСТРОФА, СЛЕД ТЯХ ПОТОП.
166
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
докато Корни и Йончева са лицата на БСП ...спокойно
165
3
 
6
 
! Отговори
Корни-иии, преди 5 години
Народът вече го каза на изборите- това не ти е детска градина да правим избори през ден до тогава,докато не ни харесат резултатите а после така да се окопаем във властта,че 45 години да не дадем на народа да каже ни дума ни глума!
164
5
 
6
 
! Отговори
Съвет преди 5 години
Корнелке , народа си каза на изборите кого иска и кого не.Колко пъти ще питаш .Отговора е ясен. Четвърти мандат е в кърпа вързан.Примирете се и си седнете на черв...я задн..ик.
163
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко е голям футболист. Как да не гледа световното? И без това от него нищо не зависи...
162
11
 
24
 
! Отговори
Корнелийооооо, преди 5 години
Теб най-много НЕ ТЕ ИСКАМЕ !!!
161
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
DA drugarko TEHNOIMEX pisna no ot tvoita zlobna I istreshtiala fizionomia semi se skrii be made,a nai dobre da te osadiat I v zatvora do jivot kradliva zgan komunisticheska.
160
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От тая Ти писна ти коя искаш може би Сашка,Цецка
159
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Писна ми от тая. Вече имам чувството, че съм в училище. Жалка картина. Хората решават въпроси за войни , смяна на имена на държави , мигранти.....тая само с некви плоски манипулации тип основно образование. Подавайте оставки ...3к заплата затоваа ли ? Вие сериозно ли .
158
6
 
17
 
! Отговори
До 115 преди 5 години
"...И да върнат парите, които откраднаха от КТБ..." Тази лъжа и 100 пъти да я повтаряте, пак няма да стане истина!!! БКП/БСП, заедно с протежето си Цветан Василев, фалираха КТБ и откраднаха парите през 2014 г.!!! Питайте ги тях за подробностите!!! Ха-ха-ха!
157
6
 
18
 
! Отговори
Едно е ясно, Корне преди 5 години
Теб НЕ ТЕ ИСКАМЕ, нито разбойническата ти партия!
156
1
 
20
 
! Отговори
Ника преди 5 години
Нинова,проблемът Е,че не чувате хората.А те искат МИСЪЛ,ДЕЙСТВИЯ на всички политици ЗА и В името на БЪЛГАРИЯ.А това не става с разговори в партийни централи или с "непринудени" срещи с народонаселението.Една умна жена беше призовала преди мн. год. политиците да слязат от луксозните си коли и да тръгнат сред хората.Ако ви е страх от "народната любов"-дегизирайте се.Да ама не-както се казва.
155
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко този път с оставка и вотове няма да си отиде! Но морковите свършиха и идва тоягата!
154
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добар ден на всички читатели .Имам чувството че всичко това е виждано и ЕЛЕМЕНТАРНО от нашата ЛЮБИМА БСП!!!Вот преди поемането на Европойското лидерство и началото на новата година-отчет пред своите избиратели ли правят???!!Сега преди летните отпоска -искат отново да покажат НИЕ СМЕ ТУК !!!Следващтия вот щте бъде ,след летните отпоска или преди края на новата година!!!Другарите и от ДСП ,ги подкрепят без значение -важно е да се доберем на власт??!!
153
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ZA MESEZ MAI V ZYALA BALGARIA SA IZVARSHENI SAMO TRI DREBNI KRAGBI,DVE NAPADENIA NA LICNOSTTA,NE SA IZVARSHVANI NIKAKVI MAFIOTSKI DEISTVIYA,PONEGE V BALGARIA MAFIA NE SASHTESTVUA,VAOBSHTE NARODA SI GIVEE MIRNO I TIHO.SAMO OT BSP-GOVORITEL NA KOMPARTIATA V MOSKVA OBIGADA GERB I NARODNITE PATRIOTI.DRUGARI ZASRAMETE SE,NISHTO NEREDNO NE SE SLUCVA.
152
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не че многи искаме Герб, но най-много не искаме Бсп! Когато са дошли на власт става страшно по всички направления!
151
6
 
20
 
! Отговори
1 дол дренки преди 5 години
Нинова не се ли пита защо толкова много българи не гласуват???
150
13
 
16
 
! Отговори
Константин преди 5 години
Аз не искам герб и оп. На 35 години съм и нямам някакви преференцции от БСП/БКП. Но просто герб и оп, където и да бръкнеш, излизат ***.
149
8
 
23
 
! Отговори
1234 преди 5 години
Бяс я гони,да изтърва тя милиони,партийката и крадлива да не е на власт!Е народа ***,80% е ***,та затова не я припознал.