Борисов хвали Турция за мигрантите пред руски вестник

Заради политиката на Ердоган няма преминал незаконно границата
27 юни 2018 09:00, Елка Василева
43
Борисов хвали Турция за мигрантите пред руски вестник
Бойко Борисов. Снимка: Reuters

България успя да реши проблема с незаконните мигранти, прииждали в ЕС по т. нар. балкански маршрут. Това заяви, запитан от "Известия", премиерът на страната Бойко Борисов, пише руският всекидневник.

Според "Известия" Борисов изтъква специалната роля на Турция за уреждане на въпроса, защото благодарение на политиката на турския президент Реджеп Тайип Ердоган нито един мигрант не е минал незаконно границата през последните година и половина.

Още по темата

Руският вестник пише, че българският премиер е подчертал, че за решаване на проблема с незаконната миграция е спомогнало споразумението за бежанците между Брюксел и Анкара от 2015 г. и цитира думите му: "Споразумението с Турция трябва да действа независимо от твърдата риторика на наши колеги, на първо място в Западна Европа, спрямо президента Ердоган. За момента той вече почти две години изпълнява всички ангажименти и задължения, поети от Анкара".

България, която се намира в периферията на ЕС, доста добре изпълнява функцията си като защитник на Европа от мигрантите, коментира пред "Известия" Оксана Петровская, ръководител на Центъра за европейски изследвания от системата на президентската администрация в Русия.

Миграционната криза ще е главна тема от европейската среща на върха на 28 и 29 юни.

Изданието посочва, че премиерът Борисов е изброил пред него някои български предложения за решаване на европейския проблем с миграцията, включващи по-специално засилване на охраната по външните граници на ЕС и създаване на бежански центрове извън общността. Освен това международната общност трябва да реши проблемите с бедността и постоянно увеличаващата се раждаемост в Африка. Миграционният въпрос е пряко свързан с тези аспекти, е подчертал Бойко Борисов.

"Африка е била експлоатирана десетилетия наред, сега е необходимо да се полагат грижи за нея на глобално равнище", цитира "Известия" българския премиер. По думите му това ще бъде скъпоструващ и труден процес, за който в момента се водят много спорове в Европа, добавя вестникът, цитиран от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
34
 
! Отговори
БАЙ ХОЙ преди 5 години
Въпрос с повишена трудност ! Щом БоБо каза хем ,че нито един мигрант не е минал НЕЗАКОННО , хем че е пратил в Германия 60 000 мигранти , тогава премиерът ни ПАК ЛИ ЛЪЖЕ или мигрантите са минали ЗАКОННО ?!?!?!
11
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДА БЛАГОДАРИМ НА ЕРДОГАН, ЧЕ СПРЯ БЕЖАНЦИТЕ.ЩОТО АКО ОСТАВАШЕ ДО БОРИСОВ, НИЩО НЯМАЩЕ ДА СТАНЕ.
10
33
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хахаха пуснаха им партенка и острови ще ходят да търсят сега. Вземете да намерите някой да излезе срещу Бойко, ама май не можете и само си плямпате едно и също 10 години а ГЕРБ печели всички избори.
9
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи онези 60000 мигранти, които Гепмания иска да ни връща, са минали законно?
8
3
 
16
 
! Отговори
Аха преди 5 години
Така е незаконни няма, само законни мухахахахаха.
7
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде сваляйте го вече и да идва алтернативата на ГЕРБ да управлява че ми писна от мизерия и корупция вече
6
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баце, защо гръцките медии пишат, че си купил гръцки остров? Защо свали от ефир предаването на Милен Цветков, след като уж всички лъжели, а ти не?
5
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те и суджуците бяха за Бориславова :D
4
4
 
25
 
! Отговори
Майтапчия преди 5 години
До Бирено мечеИ стига с тия лъжи за гръцкия остров!Борисов НИЩО и НИКЪДЕ не е купувал!Тия неща(банки,курорти и евентуално острови) си ги купува Цветелина Бориславова!А тя няма нищо,ама нищо общо с Б.Борисов!(Ха-ха)
3
2
 
21
 
! Отговори
хвалипръцко преди 5 години
Големият въпросът е с какво може да се похвали г-н Борисов пред руски вестник!?Със специалната роля на Турция!?
2
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"нито един мигрант не е минал незаконно границата през последните година и половина."Надали има някой, който да вярва на това.
1
3
 
28
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Съвсем се самозабрави нашичкият....