Борисов хвали Турция за мигрантите пред руски вестник

Заради политиката на Ердоган няма преминал незаконно границата
27 юни 2018 09:00, Елка Василева
43
Борисов хвали Турция за мигрантите пред руски вестник
Бойко Борисов. Снимка: Reuters

България успя да реши проблема с незаконните мигранти, прииждали в ЕС по т. нар. балкански маршрут. Това заяви, запитан от "Известия", премиерът на страната Бойко Борисов, пише руският всекидневник.

Според "Известия" Борисов изтъква специалната роля на Турция за уреждане на въпроса, защото благодарение на политиката на турския президент Реджеп Тайип Ердоган нито един мигрант не е минал незаконно границата през последните година и половина.

Още по темата

Руският вестник пише, че българският премиер е подчертал, че за решаване на проблема с незаконната миграция е спомогнало споразумението за бежанците между Брюксел и Анкара от 2015 г. и цитира думите му: "Споразумението с Турция трябва да действа независимо от твърдата риторика на наши колеги, на първо място в Западна Европа, спрямо президента Ердоган. За момента той вече почти две години изпълнява всички ангажименти и задължения, поети от Анкара".

България, която се намира в периферията на ЕС, доста добре изпълнява функцията си като защитник на Европа от мигрантите, коментира пред "Известия" Оксана Петровская, ръководител на Центъра за европейски изследвания от системата на президентската администрация в Русия.

Миграционната криза ще е главна тема от европейската среща на върха на 28 и 29 юни.

Изданието посочва, че премиерът Борисов е изброил пред него някои български предложения за решаване на европейския проблем с миграцията, включващи по-специално засилване на охраната по външните граници на ЕС и създаване на бежански центрове извън общността. Освен това международната общност трябва да реши проблемите с бедността и постоянно увеличаващата се раждаемост в Африка. Миграционният въпрос е пряко свързан с тези аспекти, е подчертал Бойко Борисов.

"Африка е била експлоатирана десетилетия наред, сега е необходимо да се полагат грижи за нея на глобално равнище", цитира "Известия" българския премиер. По думите му това ще бъде скъпоструващ и труден процес, за който в момента се водят много спорове в Европа, добавя вестникът, цитиран от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дали е остров или нещо друго няма значение.Ясно е, че участват подставени лица.Пътят на парите обаче ВИНАГИ е проследим.И ако българската псевдо прокуратура и специализираните псевдо служби упорито бездействат, има други, които работят. И не прощават, защото допустимите граници отдавна са пресечени.Нервният МУ изблик не е за острова.Той отдавна не се интересува от мнението на българите. Имал семейство и то четяло. Кого заблуждава семейството МУ знае. И нашите семейства слушат лъжите МУ
31
0
 
3
 
! Отговори
Альо...идъ чекъйтье преди 5 години
загорял като употреблявъл Загорка на грцки остров където попинът му е придобил загар на Тиква пред вкарване във Фърна номер 2. за допичне. Народо във възторг. Радва се и ич нема и да пита дал е загорел на остров без сенкя употреблявъйки биръ Загоркъ докът праи Альоо, Мише. Ваньо и други подобни отдаавна надминали Еверсто
30
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей, голямо кланяне във всички посоки...
29
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както вече е известно, снощи предаването на Милен Цветков по Нова телевизия НЕ БЕ ИЗЛЪЧЕНО, а на негово място бе завъртян стар запис.В анонса за предаването бе казано, че ще бъде коментиран скандала със закупения гръцки остров от Бойко Борисов и защо някой се е уплашил от фалшивата новина.Предаване обаче нямаше и очевадно то бе спряно, а бе спряно, защото предаването на Милен Цветков се записва предварително, предвид късния час в който се излъчва в ефир.В предаването на Милен Цветков е БИЛ ПОКАЗАН СКАНДАЛЕН ИЗОБЛИЧАВАЩ ДОКУМЕНТ, РАЗКРИВАЩ ФИНАНСОВИ ТРАНЗАКЦИИ КЪМ ЕДНА ПАРТИЯ!
28
0
 
18
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Баце май е кандидат за нов Робинзон Крузо(на гръцкия остров)!Меркел може да го играе Петкан,то много женско няма в нея.Ако трябва-ще им съберем пари за козички.
27
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баце кога си купи острова в Гърция
26
0
 
13
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
Ще го хвали, къде ще иде, нали сега ще трябва на Ердоган да се кланя, за да мине тръбата през България.
25
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предател на интересите на държавата .Южен ,после Турски поток.С това ще те запомним.
24
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В момента в Днес.бг има две статии за Боко и пет за Перата-нито една статия за култура.Направете си сам извода--Да живее културата на Перата и Боко Тиквата.
23
2
 
21
 
! Отговори
чичо Гошо преди 5 години
Боко каза в едно интервю,че хич не му било приятно да разговаря с Ердоган.Сега ще се наложи да се обяснява в любов.
22
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да точно на Путин човек е :)Те затова го изгониха като мръсно псе !
21
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези едни 60 000 нелегални от къде минаха тогава. Или г-н Путин ги пусна от въздуха и отизоха при г-жа Меркел.
20
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали разБойко подари на ерджулан цял газопровод. Те там си имат заигравка от едно време
19
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Амчъказлията още се на тягата
18
4
 
26
 
! Отговори
дъра дъра 2 чадъра преди 5 години
Празни приказки без грам мисъл и разсъждение.Ердоган му го каза-благодарение на грешката МУ/демек-глупостта му/ се сдобихме с турски поток.
17
2
 
25
 
! Отговори
джак спароу преди 5 години
Бойко създава имерия, вече купи първия остров. С това се започва след Брексит ще пробва да купи и по-големи острови. Скоро ще станем Велико България на Балканите, на западните Балкани. Не му пречете Европа му взема докторите пък му връща ромите, стига вече, ако не му дадете Велико България и той да е падишах, ще счупите Европа.
16
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 11Споко, че си се превъзбудил.А ще дойде видовден за Боко и Цоко, бъди сигурен.И не остров а килия в панделата за Баце ще има.Конфискация на милиардите откраднати от него.Пандиз иза *** като теб за съучастничество.
15
5
 
29
 
! Отговори
Любопитен преди 5 години
Защо ли пък му е на Баце гръцки остров????А,сетих се!Като изгонят патронката му Меркел от Германия,да я приюти при себе си!Щото и той ще си артиса,ама чак след 2 години.
14
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** е мноого верващ.То не беха 800 дни, то не беха чипове, то не беха "звезди" от Банкя.Такова теле като *** нема друго на земята.
13
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ЦЕНИТЕ НА ПЕТРОЛА НА СВЕТОВНИТЕ БОРСИ РАСТАТ ЛИ, РАСТАТ.ФЮЧЪРСИТЕ ЗА СЕПТЕМВРИ ТАЗИ СУТРИН БЯХА 76,5 ДОЛАРА ЗА БАРЕЛ БРЕНТ.ВЧЕРА БЯХА 75,3