БСП: Вотът на недоверие - вял, но това било служебна победа

ГЕРБ отказаха да се защитят, обясни Александър Симов
Обновена: 27 юни 2018 21:52 | 27 юни 2018 21:52, Петя Славова
13

Народните представители дебатираха вота на недоверие към правителството за рекордно кратките 90 минути. Бяха ли аргументирани мотивите на БСП за вота и защо не се стигна до истински дебат?
Още по темата

"Призовахме ГЕРБ да станат и да защитят своето правителство, те отказаха да го направят. Това е служебна победа 3:0. Те избягаха и не защитиха своето правителство. Тук беше направен опит дискусията да бъде провалена", обясни депутатът от БСП Александър Симов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му от БСП са се опитали максимално да вкарат фактология в обвиненията си към управляващите за провал в сектор "Сигурност". Все пак Симов изрази мнение, че може би е трябвало вотът да бъде свързан със социалната политика на управляващата коалиция.

"Вотът на недоверие е инструмент за поставяне на важна тема в дневния ред, не е само парламентарна аритметика. Вотът за сигурността постави важна тема", подчерта Симов.

Социалистът бе категоричен в предаването "Денят ON AIR", че между БСП и ГЕРБ няма как да има договорка. По думите му двете партии са декларирали, че няма как да работят заедно.

Междувременно днес "червените" отново засегнаха темата за свободата на словото у нас. Поводът е свалено предаване на национална телевизия, в което е трябвало да бъде дискутиран въпросът дали премиерът Борисов си е купил остров в Гърция. Той напълно отрече някога да е оказвал цензура върху медия, но според БСП случаят е показателен, че цензура в България има. Борисов категорично отрече и да си е купувал остров.

"Поставихме като проблем факта, че една телевизия може да си позволи да свали цяло предаване заради един сегмент за фалшива или не новина. Винаги автоцензурата е по-страшна, защото има десетки начини цензурата да бъде заобиколена", посочи Симов.

Парламентарната комсия по култура и медии няма почти никакви правомощия да се бори за свободата на словото, стана ясно още от думите му.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
0
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
То пък като ги дадоха по новините, в народното събрание - уж вот на недоверие, а те повече от половината дупедати ги нямаше. Цирка е тотален. И ББ и Курнелина и всички останали бивши БКП кадри си играят цирка и грам не им дреме. Ако това е парламент, то народа сме всичките ***. И опозицията подходи като на пародия, и Гроб като си знаят опозицията го писаха почивен ден. А журналята защо не питат водачите на партиите защо все още няма дисциплинарно уволнен дупедат заради самоотлъчка?
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП вместо да има креативни социални предложения яхна вълната на кухия национализъм и тотално се подчини на Москва.
10
0
 
2
 
! Отговори
Itsob0001 преди 5 години
Като всяка друга победа.....все служебна 😁Как да им дадеш да управляват?Идеи....нулеви😁
9
0
 
6
 
! Отговори
Венко преди 5 години
Оставка за Нинова и разпускане на червената *** заедно с Радев марионетката!!!
8
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
мухобоико си купил остров брее веднага трябва да се измете тоя крадец
7
11
 
5
 
! Отговори
Майтапчия преди 5 години
Много съм къхърен за на Баце острова!С тия гръцки наводнения да не е потънал?Иначе идеята за негов собствен остров ми харесва.Ако наистина не е купил-да купи задължително!Ще има къде да се подслони човекът като го изгоним след 2 години.Може да прибере и Цецо-ще са като Робинзон и Петкан.А Баба Меркел ще им гостува,щото и тя скоро ще даде фира.
6
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А забравих македонско девоиче и за крадец не ставаш сине става сине става лови рибата в морето то с тия рибари ударил калкан
5
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аиде де бе без бела роза и дунавско хоро накъде а примес макарена и кокожамбо ужас
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сашко,сашко ...Напуснете парламента на сбирщината!
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми то партито е добро минава на лепс брена и другарице тука таме нежно с баладички за лека нощ driim party идвам
2
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Инъересно мие от витоша да нее в люлин че гледам колата е там
1
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо не поканихте хора от страната да се изкажат,а ГЕРБ да отговарят?Вие искате ли да управлявате или само правите театър за публиката?