Йотова отрече: Не е преустановено даването на гражданство

Подписват се укази за тези, които отговарят на условията
28 юни 2018 18:37, Красимир Ангелов
17
Йотова отрече: Не е преустановено даването на гражданство
Снимка: Булфото

Не отговарят на истината твърденията, че е преустановено даването на гражданство, се заявява в позиция на вицепрезидента Илияна Йотова, разпространена от прессекретариата на държавния глава.

Още по темата
Изнесените по-рано днес от Движението за права и свободи факти по отношение на даването на българско гражданство, се отнасят за периоди преди настоящия президентски мандат, отбелязва Йотова.

Тя подчертава, че не отговарят на истината твърденията, че е преустановено даването на гражданство. Подписват се укази за българско гражданство на кандидатите, които отговорят на всички условия в българското законодателство и са представили необходимите документи, посочва вицепрезидентът.

Както Dnes.bg съобщи, по-рано днес ДПС поиска парламентът да създаде временна анкетна комисия, която да проучи "всички данни, факти и обстоятелства по повод изнесените в европейски и български медии твърдения за скандална подкупна схема при придобиването на българско гражданство от чужди граждани".

Йордан Цонев от движението се позова на медийни информации, че 114 издирвани от Интерпол лица са получили българско гражданство. Той цитира и Йотова, която по думите му била казала, че спира указите за издаване на българско гражданство до изясняване на случая.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
От Министерството на преди 5 години
правосъдието трябва да махнат цялата Пасмина имаща връзка с даването на Българско гражданств или с признаването на такова. Вуйчо ми живеше в Чехия. Не се бе отказал от Българското си гражданство(умря преди 20 години) и въпреки опитите ни - години наред бе в списъците на гласоподавателите. Не можехме да го отпишем от тях. Накрая сестра ми, на висок глас(по време на избори) казала, че той от години е мъртъв и няма как да дойде да гласува - пълен шок за Изборната Комисия.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И на кои точно условия отговарят,че получават гражданство? Никой, който не говори български, не трябва да става български гражданин!
6
3
 
6
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Дълги години бе давано българско гражданство на разни шиптъри и др. ***(срещу пари),а бесарабски и прочее българи чакаха с години!Дали тая практика е преустановена сега-не знам,обаче да се дава гражданство на мюсулмани е пълна лу.д.ост и национално предателство!
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е преустановено а ТРЯБВА.Вице президненти раздават на *** и пульо българско гражданство като че ли им е бащиния държавата.
4
2
 
6
 
! Отговори
Божил преди 5 години
Корумпираните комунисти имат нареждане от Москва да спъват Българското гражданство на всички "македонци",които не искат Македония да бъде сръбска колония и желаят да се върнат към Българщината.
3
2
 
4
 
! Отговори
Знаещ преди 5 години
Дрън-брън - лично знам за случай на сърбин /женен за българка от 15 години/, който подаде молба за гражданство и вече чака 4 години. Е, накрая му писна де и /заедно с жена си/ реши да напусне милото ни отечество. ПП - Целта му да иска гражданство не беше възможността да получи виза и тогава да вазира. Той вазира и преди милостта на това недоразумение - а Вие сами се досещате какво /т.е коя/ имам пред вид !
2
2
 
12
 
! Отговори
м преди 5 години
Тази е шефката на троловете на БСП, нали бяха намерени списъци с *** в нейната поща
1
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази не беше ли шпикерката лансирана в БКП от Гоце?