Жельо Бойчев сдава зам.-шефското място в БСП... Но остава депутат

На по-късен етап ще се откаже и от НС, ще развива бизнес
30
Жельо Бойчев сдава зам.-шефското място в БСП... Но остава депутат
Снимка: архив Булфото

Червеното острие Жельо Бойчев се отказа от зам.-шефското място в парламентарната група на БСП, но засега остава депутат и член на Софийската градска организация на червените, а на на по-късен етап ще се откаже и от Народното събрание, и от политиката и ще се развива на ново поприще – бизнеса.

Решението му не било изненада за групата на левицата, той не бил обиден, нито засегнат и нямало никаква драма, увериха лично Бойчев и червената шефка Корнелия Нинова.

"Той остава член на БСП, на градската организация, с желание активно да работи и да ни помага, скоро време има намерение да напусне парламента и политиката изобщо по лични причини, решил е да си развива живота в друга посока", обясни Нинова.

Тя призна, че социалистите са се опитали да го разубедят, защото според тях той е много ценен и качествен колега.

"Ще ни липсва, но остава до нас и ще ни помага с каквото може", увери соцлидерката.

А самият Бойчев обясни, че няма търкания нито с ръководството на ПГ на БСП, нито с колегите си депутати, а решението му да се откаже от поста на зам.-шеф на групата било лично решение.

"То е свързано с бъдещите ми занимания и разбирането ми, че човек, когато е ангажиран с нещо трябва да го прави наистина на 100% мотивирано и заради това поисках да ме освободят като зам.-председател на ПГ, после ще видим, засега съм депутат от БСП и смятам да си изпълнявам задълженията, докога не знам, срокове не могат да се поставят, никой не знае какво ще се случи утре", коментира той.

Според Нинова пък Бойчев бил скромен като не разкривал бъдещите си планове, които били свързани с развитието на бизнес.

"Той постъпва много почтено, за което го поздравявам, да не се изпада в конфликт на интереси и постъпката му е изключено коректна и заслужава голяма уважение", похвали го тя.

Бойчев увери, че неговото решение няма нищо с това на Спас Панчев, лидер на Земеделския съюз, един от малките коалиционни партньори на левицата, който стана независим депутат, защото не бил доволен от отношението на червените.

Сега ПГ на БСП ще трябва да си избере нов заместник на мястото на Бойчев, а кой ще бъде той, все още не било обсъдено.

Когато пък той напусне и НС, ще има и нов депутат – следващият, който е бил в избирателната листа в неговия район ще се закълне като народен представител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бе, за кмет се стяга! Или някакъв нездравословен проблем! Поне не е тиква!
26
0
 
36
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Тоя ще ми липсва. Имаше обаятелното излъчване на неизползван *** за зеле
25
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С какъв бизнес ще се занимава, та той от студентските си години е в политиката! Целият му бизнес е свързан с БСП още от началото на века като член на БСМ.
24
1
 
34
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 5 години
До АнонименСоциални дейности може да провежда само богатата държава, а богата държава се прави от богати граждани, а не от тези разчитащи на социалните мероприятия. При тоталитарните държави подходът е по-друг. Независимо дали тази държава се титулува социалистическа..., народно-демократична..., народна република... гражданите се обират от властта, като им се дават средства колкото да преживеят и контролирано възпроизвеждат. С окрадените пари тоталитарната държава финансира своята социална политика.
23
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 21Ще се жени за Гинка за да купят чез.
22
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
***.Виж какво правят герберите.Крадат откъдето могат.Сега искат да вземат дома на българите в Прага,завещана от собственика на българската диаспора.Ще гепят некви 2 милиона.Във Виена вече го направиха.Апетит голям,направо свински.Сега е летището,обект на национална сигурност го дават на концесия...Безобразие след безобразие.Всичко друго е за отклоняване вниманието.
21
1
 
38
 
! Отговори
изнервен преди 5 години
Този беше най-тъппият депутат, който съм виждал. Разгеле.
20
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С продажба на ток ли ще се занимава?
19
0
 
38
 
! Отговори
мунчо преди 5 години
прав е другаря вместо да лекува магарета и коне ще се занимава сполитика и ще си хаби нервите с ***
18
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Такава е съдбата на седесарите-да се разпадат.*** беше седесарка и разкапа бесепето.Виж,комунистът Бойко здраво държи фронта."Не човек,а желязо,казал агентът фашист.Тихо мъртвият казал-не,комунист!"
17
4
 
41
 
! Отговори
продължение преди 5 години
До *** лицемеркаИ като изчисти милионерите-да почне милиардерите.Знае се кои са и къде са- на острована съкровищата.
16
1
 
46
 
! Отговори
Курнелия лицемерка преди 5 години
*** Нинова започна да чисти БСП от крадци и мафиоти като Георги Гергов, Дъбов,Гуцанов, Мерджанов, М.Миков,Георги Божинов,Янаки Стоилов,В.Лечева, Кр.Янков и др. браво на нея, ама има още много работа, но трябва накрая да изчисти и себе си, защото е милионерка, но не от бизнес...
15
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жельо, не вярва вече на Марксиско - Ленинската Теория.Жельо от много време, вярва в силата на Парите и Власта.
14
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 1Разпада се партията !..разпада се - дръжки!поредната трансмутация ще правят , както го правят вече 30 годинилошото е, че хората и тук, и в европа се връзват на думата "социализъм", а къде ги итя "социалисти", като в основата на социализма лежи равенството на хората!? е къде им е равенството на бсп, не пес и на другите "социалистически" партии по света, като всички държави практически са ... "частни" и политиките им се диктуват от лични, частни, корпоративни интереси!
13
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи е излъгал хората, които са гласували за него, че ще работи за тях, иска да работи само за себе си.
12
0
 
54
 
! Отговори
miko преди 5 години
Поредния червен милионер!
11
19
 
35
 
! Отговори
ЧЕЧО преди 5 години
До Анонимен: ВИЕ , СЕДЕСАРО-ГЕРБЕРСКИТЕ ЛИКВИДАТОРИ НА БЪЛГАРИЯ СЛЕД 1989 ГОД. , РАЗПАДАТЕ БСП ОТ СТО ГОДИНИ НАСАМ. ТЯ ЩЕ ВИ РАЗПАДНЕ ПАК СЪС СТРАХОТЕН ШУТ В *** И ПАК ОТИВАТЕ НА СМЕТИЩЕТО, КЪДЕТО ВИ Е НАЙ ДОБРЕ.
10
14
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП е нужна на мутрокомунистите, маскирали се като Греб! Ей сега ако БСП официално се самозакрие, до 2-3 месеца ще има нова силна политическа формация, която няма как тиквите да обявят, че е взривила църквата и изяла кашкавала, и до 1 година ще ги свали от власт!
9
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако и в бизнеса си се държи както се държи в политиката - винаги контра - скоро сигурно пак ще започне да обикаля политическите централи!
8
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко Борисов да каже дали заравя сандъци със злато от БНБ на острова си и защо хората дето ги заравят не се връщат вече.Ъ, кви сандъци???Той Луната с далавера изкупи, ти за някъви си сандъци! Сега пак с крадени пари щял да строи аквапарк пак там на Луната!