След успешно еврошефство, Борисов дава заявката ни за еврозоната

Премиерът представя позицията ни по мигрантската криза пред евролидерите
Обновена: 28 юни 2018 19:06 | 28 юни 2018 17:15, Веселина Йорданова
227
След успешно еврошефство, Борисов дава заявката ни за еврозоната
Снимка: БТА, архив

Премиерът Бойко Борисов обяви в Брюксел, че утре ще запознае лидерите на страните от еврозоната с кандидатурата на България за "чакалнята" на еврозоната и критериите, които страната ни изпълнява.

Ще ги запозная с направеното досега, уточни премиерът. Той отбеляза, че нашата страна вече изпълнява всички пет изисквания за преминаване към механизма ERM II.

Още по темата
Борисов добави, че финансовият министър Владислав Горанов е поканен на 14 юли на среща на своите колеги от Еврогрупата. Той уточни, че най-вероятно Горанов ще внесе тогава писмото с българската заявка, подписано от министъра и управителя на БНБ Димитър Радев.

Премиерът добави, че утре ще постави въпроса за предявените нови допълнителни изисквания за влизане в чакалнята на еврозоната.

Борисов ще представи пред европейските лидери и позицията на страната ни по въпроса с решаването на мигрантската криза. Това съобщи той пред журналисти преди редовното заседание на Европейския съвет в Брюксел. 

Премиерът припомни, че България ще настоява за незабавно затваряне на външните граници на ЕС и задължителното преминаване през граничните пунктове, релокацията на вече влезли в територията на ЕС мигранти и активна работа на споразуменията с трети страни.

Той ще апелира споразумението с Турция за мигрантския поток да продължи да работи и ЕС да изплати останалата част от договорените средства, съобщиха от правителствената пресслужба.

"Всички лидери са категорични, че българското председателство на Съвета на ЕС беше успешно. Положихме огромни усилия да бъдат решени проблемите с миграцията. Всички дават за пример добре охраняваната българска граница с Турция и казват, че се справяме прекрасно", каза още Борисов.

По повод исканата от БСП оставка на председателя на КЕВР Иван Иванов, премиерът заяви, че не се меси в работата на независими организации: "Нямаме отношение към КЕВР. Ако не харесват Иван Иванов, да търсим друго решение тогава“.

Социалистите се разгневиха на Иванов днес в парламента при приемането на доклада за работата на КЕВР през миналата година. Според БСП той е отказал да извърши задълженията на КЕВР, зададени чрез промени в Закона за енергетиката, с които се настоява за особен надзор за сделката за продажбата на ЧЕЗ на "Инерком". От опозицията обявиха и че ще внесат сигнал до главния прокурор.

Какъв бе пътят на България към еврозоната, четете в Investor.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И кое му е успешното? Какво собствено вие получихте от това еврошество? Стотици милиони изхарчени на вятър, командировъчни пари за еврочиновници и наши другари. постоянни протести, никакви мерки срещу наводненията и забележете - тръгнал да оправя Западните балкани, които са преди нас по доходи. Тези хора явно живеят в някаква мъгла, която само те си разбират.
156
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Бойко Борисов лъже самодоволно, очевидно няма да му омръзне да вкарва България в проблем след проблем както във външната политика, така и във вътрешната политика. ББ просто мрази България и българите! Граждани, дайте отпор на човеконенавистническата политика на ГЕРБ, накарайте тези алчни престъпници и бандити да си отидат от властта! Време е да бъдат изгонени !
155
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
8 държави от ЕС сключиха система за отбрана. Сред тях са Германия, Франция и великобритания, също и люксембург. съществува възможност да се присъедини и Италия. Вишеградската четворак бе поканена, но отказа. защо България не е поканена? Светът ни няма доверие, знае че отбрата ни е толкова пробита, че дори не си дава труд да ни кани!
154
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората протестирайте - новината е, оптпреди минути че Имигрантите вече сами ще избират къде ще се разселят и че това ще бъдат най-вероятно пристигащите държави - за да се облекчи товара на Италия и за да не падне главата на Меркел са предложили няколко милиона на Бойко и възможност да кандидаства за Чакланята, с един куп условия.
153
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първо - тази заявка е само това - заявка. наложени са ни много сериозни условия, които няма как да спазим тази година. Борисов се е оставил да го преметнат налагайки му допълнителните критерии. Второ - Сега са се разбрали да нахеднратя имигрантите. Те вече няма да имат правоот да избират в коя страна да бъдат, а ще отиват в която страна ги разпредели ЕС, като се създават центрове от затворен тип срещу пари. Познайте какво значи това - ще ги разселят у нас.
152
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Знаем, че и Русия и Израел вече ви казаха довиждане, знаем че Тръмп отдавна ви каза, че тъмни субекти от балкански страни няма как да приеме в кабинета си, остана ви само един Ердоган, но в последната си реч, за Южен Поток, който ти Бойко направи така че да не се случи и той се отрече от тебе, така че шанса ти е само един да си подадеш Оставката и да забравиш вече за политиката, все пак тя в България не започва и не свършва с тебе и твоите тъмни субекти в министерски съвет и покрай тебе в партията ти. Източник: Хак нюз
151
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
хайде сега Бойко Борисов прочетете това и си подайте Оставката до няколко дена, защото вашето семейство наистина ще прочете неща на немски в които сте толкова забъркан, че свят ще ви се завие.Вие знаете, че и те знаят и от няколко дена ви съветват да си отидете както всеки друг път с Оставка, но също така знаете, че ви казват, че и повече няма да управлявате България, защото никой вече не вярва на лъжите ви.
150
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
е само част от управлението му, но преди Милен, бяха Анна, Васко и още много други не много известни журналисти, но естествено Бойко Борисов няма вина за тези неща, той не цензурира, той не участва в автоцензурите в медиите, не той е човека, който направи министри и зам. министри не един и двама собственици на електронни медии през годините.Не той е човека, който крие, че телевизия Европа е закупена от Герб и е тяхна собственост, за да могат да правят пропаганда на крадливите си политики.Вчера чухме, как Бойко Борисов, ни обяснява, че и той имал семейство и те четяли и гледали медии, хайде с
149
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Знаем, че новината за исканата му оставка, ще стигне до него, знаем и че и той знае, защо избухна в неделя вечер заради Острова в Гърция, засега няма да казваме къде и как му задодоха въпроса, кога си е купил острова и защо не е почерпил за придобивката това в рамките на шегата естествено, но пък за сметка на това, знаем че на Борисов му е ясно, че или си подава Оставката и си взема завинаги довиждане с всички или нещата ще започнат да се случват всеки ден с нови разкрития за управлението на Бойко Борисов но в телевизия в Германия.Спряното предаване на Милен Цветков, е само част от управлени
148
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
че новината е фалшива и че няма никъде в Гръцките сайтове, забележете сайтове, не вестници в Атина, че такава новина няма.Сега искаме да призовем Бойко Борисов, да си подаде оставката незабавно, защото следващата новина ще е с документи и тя няма да излезе в никому неизвестен атински вестник, а директно в телевизия ARD в Германия.
147
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От четири дни държавата се тресе, от новината за Острова на Бойко Борисов в Гърция, премиерът избухна заради този факт, че някакъв гръцки вестник в Атина писал за това.Подчертаваме гръцки вестник в Атина, защото за няколко дена се нагледахме на експерти, които ни обясняват, че новината не е качена в нито един гръцки сайт, пропускайки ясно написаното, къде е публикувана новината за острова на Борисов Фидониси.Но както знаем в България няма независими журналисти ( с едно две изключения) и поданиците на властелина Бойко Борисов, побързаха да ни обясняват в телевизиите, че новината е фалшива и
146
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АКО ИМА НЕЩО ПО-ТЪЖНО ОТ ТОВА, ЧЕ ПРЕД ОЧИТЕ НИ УМИРА ЧОВЕК, ПРОТЕСТИРАЩ СРЕЩУ МАФИЯТА, ТОВА Е, ЧЕ НЯМА НАРОД! ИМА РАЯ, КОЯТО НЕ СМЕЕ ДА ГЪКНЕ!Кольо Босия умира,никой не си мърда пръста!Кольо Босия е *** и няма да се откаже.На мафията, която управлява държавата не и пука.И ако има нещо по-тъжно, че пред очите ни умира човек, протестиращ срещу Мафията, която ни управлява, това е, че НЯМА НАРОД!Има стадо раяКоято не смее да гъкне.от Афера
145
3
 
14
 
! Отговори
Б.работиСрещуХората преди 5 години
Заедно със загубените от АЕЦ Белене са загубени 70 000 РАБОТНИ МЕСТА по официална БГ статистика.
144
1
 
15
 
! Отговори
Б.работиСрещуХората преди 5 години
17 000 лв / апртамент. По такъв начин се стопира прадажжбата им, а се дава предимство на новото строителство. Собствениците ще имат избор: или плащат на Банката исканата сума като такса + данък, или губят апартамента. Ако БГ собственици успеят да се изпъзнат от коварната хватка на Свет банка те ще бъдат първите успели на този фронт.Б.работиСрещуХората и държавата
143
1
 
14
 
! Отговори
Б.работиСрещуХората преди 5 години
За тази цел в закона за частната собственост под натиск на чужди агенти терминът собствено жилище беше заменен със самостоятелен обект. Демек като ти вземат жилището за една неплатена вноска да не се нарушава Конституцията и да няма протести.. Както винаги БГ спи сладък сън и ще бъде обръснат на сухо от Чуждите банки. Виси и още един сатър: Държавата е дала неправомерно помощ на частен субект и ако той реши да продаде саниран апартамент след 2020 агентите ще се сетят, че собственикът ще спечели неправомерно и ще искат да върне парите за безплатното саниране 17 000 лв / апртамент. По такъв на
142
1
 
8
 
! Отговори
Б.работиСрещуХората преди 5 години
срещу някаква в началото скрита такса попадаща в неговия джоб. Който не плаща таксата му вземат балтона. Първото отрезвяване ще настъпи когато се заговори за концесия на земята под блоковете, която е общинска. Това е предвидено да стане 2020 със спиране на европарите и завършване на програмата, но цобствениците нямат право да напускат съдружието до 2025. Тогава ще бъде леко промемнено законодателството.На собственици неплатили задълженията към концесионера им дават 1 час да напуснат жилището си, след което силова Банко-съдебна група го изхвърля като мръсно куче. За тази цел в закона за частн
141
1
 
6
 
! Отговори
Б.работиСрещуХората преди 5 години
аедно със загубените от АЕЦ Белене са 70 000 по официална БГ статистика. Аз нищо не си измислям. Сега БГ ще внася газ през ТР, вместо да продава ток , ще внася от ТР, Белене ако беше построена ТР нямаше да строи Акую. и всички БГ атомни инж и персонал ще изтекат в ТР////. А ето и една лично моя прогноза. БГ се хвана на въдицата на Световната банка и с глупостта си и позволи да диктува статута на всички санирани апартаменти. Каква е кратката формула: Един чичко ти шие безплатно копче на балтона,срещу правото Той да определя кога и как да го носиш и то срещу някаква в началото скрита такса попад
140
1
 
13
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Другарят БорисOFF....OFF..........................................
139
0
 
0
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
Ай честито! :-D
138
2
 
15
 
! Отговори
Идеалист преди 5 години
ДО 136. Много е просто да вземат спестяванията на обикновения българин. Като напряват курса 1 Е към 4 лв и ще стане като през 1997. Тогава го направиха червените велможи, сега ще го направят техните слуги - охранители и шофьори.