Високо напрежение! Депутати аха да се разберат като мъже

Екшънът се разигра по време на обсъждането на отчета на КЕВР
Обновена: 28 юни 2018 12:24 | 28 юни 2018 12:07,
31
Високо напрежение! Депутати аха да се разберат като мъже
Снимка: БНР

Напрежението в парламента неочаквано ескалира и няколко депутати за малко да изчерпят словесните аргументи и да потърсят физически в спора помежду си. 

Краткият екшън се разигра по време на обсъждането на годишния отчет за работата на КЕВР. Няколко депутати се спречкаха в залата, други се втурнаха да ги разтървават. 

По-късно стана ясно, че основни герои в спречкването са били соцдепутатът Антон Кутев и патриота Юлиан Ангелов. Атакаджията професор Станислав Станилов пък се е опитал да ги възпре.

Всичко започна от опита на Корнелия Нинова да поиска лично обяснение по изказване на Веселин Марешки, а председателстващият Емил Христов така и не й даваше думата.

Тогава соцдепутатът Драгомир Стойнев обвини Христов, че не може да води заседанието, а Кутев обясни, че и той така може да каже всичко за Цветан Цветанов например, а той да не може да се защити, защото го няма. После последва реплика на Кутев към Ангелов, който веднага дойде при трибуната.

"От БСП са големи мъже, но явно не им стиска, когато канят някой да се разберат по мъжки", каза Ангелов пред журналистите. Той обясни, че е уважил искането на Кутев, защото му е омръзнало от лъжите му. 

Според него повод за сблъсъка станали думите на соцдепутата, че патриотите искали да бият социалистите, а според него такива изявления нямало.

"От тая гледна точка просто е нетърпимо, те непрекъснато нарушават правилника. Аз лично няма да ангажирам моята парламентарна група, мисля да внеса промени в правилника в дейността на Народното събрание, където да посоча, че Корнелия Нинова има право да говори от трибуната колкото иска, Корнелия Нинова не трябва да бъде наказвана, а ако бъде накзвана да бъде отменяно нейното наказание. Тя има право да прави лични обяснения по всички теми", изреди идеите си Ангелов. 

Той обясни, че депутати са хора като всички останали и че и те имат емоции, заради което се стига до подобни ситуации. Антон Кутев не бе открит за коментар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари