Българските паспорти скараха ВМРО и ДПС

Даването на гражданство пак е ябълката на раздора
26
Българските паспорти скараха ВМРО и ДПС
Снимка: Pixabay

Депутатите от ВМРО се обидиха на ДПС заради твърдения на движението, че имало нередности около даването на българско гражданство, с които едва ли не те имали нещо общо.

За да излезе цялата истина наяве обаче те се подписаха под искането на ДПС парламентът да създаде временна анкетна комисия, която да проучи "всички данни, факти и обстоятелства по повод изнесените в европейски и български медии твърдения за скандална подкупна схема при придобиването на българско гражданство от чужди граждани".

"Искаме за последните 20 години да се провери колко души са получи българско гражданство, колко изселници в Турция са получили такова без да имат право, когато ДПС са управлявали, колко граждани на други страни с небългарски произход са го получили, за да се разбере цялата истина", отсече Юлиан Ангелов от ВМРО.

Още по темата

Според него обвиненията, които тиражират от движението и ги насочват към воеводите няма как да отговарят на истината, защото ВМРО никога не е имало позиции в институциите отговарящи на българското гражданство.

Йордан Цонев от ДПС вчера се позова на медийни информации и съобщи, че 114 издирвани от Интерпол лица са получили българско гражданство.

Заради това днес Ангелов обясни, че това са случаи от минали години, когато на власт са били БСП и ДПС.

"ДПС си служат непрекъснато с лъжи и манипулации по повод Обединени патриоти и в частност ВМРО, а ние искаме да сме прозрачни и заради това ще се подпишем", отсече Ангелов.

В крайна сметка обаче явно анкетна комисия в парламента по този въпрос няма да има. Причината – решение на Конституционния съд от 2012 г., че не може да се формира такава комисия, защото касае дейността на президентската институция, която парламентът не контролира.

"Те го знаят това, защото ако се създаде такава комисия ще излязат много истини, ще излезе как пътуваха с дипломатически куфарчета и носиха паспорти на изселници, а по времето на Пламен Орешерски те спряха даването на българско гражданство на сънародниците ни в Македония, Албания", упрекна воеводата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
5
 
23
 
! Отговори
Разград преди 5 години
Българско гражданство трябва да се дава само на хора, които могат да пишат на бг.Идват в паспортна служба да си взима бг паспорт а не разбира БЪЛГРСКИ ЕЗИК, не може да си попълни формуляра. За какъв бг гражданин става дума?
20
2
 
9
 
! Отговори
И аз преди 5 години
И аз казвам: "Смърт на мишките!"
19
5
 
12
 
! Отговори
Ханс преди 5 години
Смърт на поганците!!!
18
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"ДПС би трябвало да са доволни-сума ти мюс.лита получиха българско гражданство!А би трябвало на "правоверни" въобще да не се дават паспорти!Били те шиптъри,араби,турци или каквото и да е!"-----Каза човекът, чийто пра-пра-пра-пра-дядо е бил насила покръстен от Княз Борис 1.
17
4
 
10
 
! Отговори
А бе преди 5 години
ДПС би трябвало да са доволни-сума ти мюс.лита получиха българско гражданство!А би трябвало на "правоверни" въобще да не се дават паспорти!Били те шиптъри,араби,турци или каквото и да е!
16
2
 
13
 
! Отговори
... преди 5 години
До Анонимен Аз пък им се чудя на акъла на тези 180000 кандидати за БГ гражданство. То тук след 15-20 год. ще останат само политици, пенсионери, ромеи и мигранти. Кой ще ги храни, един бг знае.На тях не им трябват бг паспорт за да живеят в България, а за да могат свободно да шарят из Европа.
15
0
 
7
 
! Отговори
до 14 от 10 преди 5 години
Аз ще трябва да скачам през бюрократичните бариери, така или иначе. Моят въпрос е повече от любопитство. Каква е логиката зад тези закони разпоредби. Аз съм български гражданин, но България не може да ми издаде документи за самоличност защото нямам адресна регистрация в България. Ами ако не мога да се регистрирам, по отношение на РБ аз гражданин ли съм или не съм. Може би ще бъде по лесно да се откажа и да се свърши. Смотана държава, смотана.
14
4
 
8
 
! Отговори
РусенецЪ преди 5 години
Край на двойното гражданство! Какви са тия шизофрении ?! Ердин от Русе си е или българин от ромски или турски произход или не. Ама рома, че се изживява като турчин си е негов, собствен филм.
13
2
 
5
 
! Отговори
До 10 преди 5 години
Защо ние имаме по два адреса? Постоянен, настоящ по закон?! Това е толкова абсурдно! И сигурно някой ще ми каже, че е заради турците, за да е лесно обяснението. Не приемам този довод. С белите държави сме, ама не съвсем.
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз пък им се чудя на акъла на тези 180000 кандидати за БГ гражданство. То тук след 15-20 год. ще останат само политици, пенсионери, ромеи и мигранти. Кой ще ги храни, един бг знае.
11
1
 
5
 
! Отговори
До Каракачанов преди 5 години
Да се извади статистиката за всички по държави! Статистиката говори най-добре. И по години, разбира се.
10
3
 
5
 
! Отговори
До 7 преди 5 години
Като говорим за ВМРО, ще говорим за тая партия, без да изместваме темата. ДПС отделно - а кой ти е казал, че е незаконна партия?! Някой, който не знае законите!
9
1
 
10
 
! Отговори
Невероятно, но факт преди 5 години
Поради изключително неудобния, бих казал абсурден начин на записване на час в едно от консулствата на РБ, не съм правил опит да си вадя бълг. докименти. С голяма изненада разбрах, че РБ не може да ми издаде документи защото съм нямал адресна регистрация в РБ. С чужд паспорт, не мога да се регистрирам. По -лесно ли ще ми бъде да се пиша напраео чужденец, който иска да пребивава в РБ или какво?" Нашите хора "по консулствата ни сами не знаят бълг. закон.
8
0
 
4
 
! Отговори
1 преди 5 години
До Тюрк, яваш бе серт.
7
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви българи сте тези дето сте писали по-долу бе!Много ми е интересно защо плюете по ВМРО, а никой нищо не казва срещу ДПС !!! Да не би ДПС да е българска партия??? Ами пишете за това колко е "законна" партията ДПС, как са против смяната на турските имена с български на местностите в старозагорско, колко турци са получили двойно гражданство без да знаят дума български!! Ама че хора, "не народ а......."
6
8
 
17
 
! Отговори
Тюрк преди 5 години
За да няма двусмислици по-въпроса македонци, турци, албанци, молдовци и тем подобни кой взел кой НЕ, да отпадне двойното гражданство и който какъвто се смята да ходи там, не кеф ми е тук зимата, кеф ми е там лятото, аз имам само българско гражданство, нямам второ турски или американско ! Точка.
5
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВМРО Е ТОТАЛИТАРНА ПАРТИЯ КЪДЕТО САМО 2-3 ДУШИ ИМАТ ДУМАТА.
4
2
 
29
 
! Отговори
сара преди 5 години
Крайно време е да се спре политиката на даване на гражданство под път и над път. Особено това на децата на изселници, които даже те са родени тука и не знаят български език.
3
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВМРО е добре, но днес Валери Симеонов почина политически. Не е голяма загуба, отиде си от политиката още един продукт на тоталитарния режим, антибългарин и милиционер - носител на всичко старо и отречено.
2
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди комунизма ВМРО е забранено защото е терористична организация.