Депутатите с ваканция – гаранция и... БСП изригна: Бездушие, бягство!

Биков към Нинова: Столетницата да не подскача, за да не получи инфаркт
Обновена: 29 юни 2018 14:52 | 29 юни 2018 13:30, Камелия Цветанова
68
Депутатите с ваканция – гаранция и... БСП изригна: Бездушие, бягство!
Снимка: Bulfoto

Взаимни обвинения в бездушност, популизъм, бягство от отговорност и злоупотреба с мъките на българите си размениха управляващи и опозиция по време на дебата по искането на левицата парламентът да работи и през август, за да приеме закона за хората с увреждания.

Още по темата
В крайна сметка депутатите от мнозинството отказаха да се лишат от лятната си ваканция, която според правилника за работата на Народното събрание продължава цял месец и така поправките в закона, който готви социалният министър Бисер Петков, остават за септември на фона на палатковия лагер, опънат от майките на децата с увреждания пред парламента.

Само депутатите от БСП гласуваха единодушно "За" предложението си. От ГЕРБ, Обединени патриоти и "Воля" масово гласуваха с "Въздържал се", а ДПС не участва във вота.

Червената шефка Корнелия Нинова обвини управляващите, че само натискат копчетата за гласуване по разпоредба отвън.

"Кой както ви нареди, без грам мисъл и резултат от това гласуване, пример са и лекарствата за онкоболните, които първо забранихте, след това разрешихте", скочи тя.

Според нея народните избраници от мнозинството са си взели поука от дебата за намаляване на заплатите, поискан от БСП, и сега се опитват с процедурни хватки да избягат от отговорност и да не работят през автуст, за да приемат промените в закона.

За Тома Биков от ГЕРБ пък левицата за породен път организира "панаир".

"Не чупете парламента, някой ден може да ви потрябва, рейтингът на парламента е нисък, защото непрекъснато излъчвате послания, че тук работят едни корумпирани хора. Аз съм бил част от старата десница, а вие се държите точно като нея, тя "почина" и заради политическа недалновидност и неадекватност се разпадна на частите си", обърна се той към социалистите.

"Г- жо Нинова, Вие сте лидер на Столетница, а една столетна партия не трябва да подскача, защото може да получи инфаркт, една столетница може да се окаже, че е болна, дементно болна", продължи с упреците той.

"Стига с тази една палатка", призова пък Вежди Рашидов от ГЕРБ. Той предупреди, че не е преимущество на нито една партия да си играе с болките и проблемите на хората и обвини левицата в "див популизъм".

Рашидов настоя, че проблемите на протестиращите хора с увреждания се решават с властови ресурси и не в средата на годината.

"Къде бяхте, когато се приемаше бюджетът, как си позволявате с болките на хората да правите политика, стига с тая политика на много ниско ниво, сядайте с нас да решаваме проблемите, а не да използвате всяко кихване на правителството за повод да искате оставката му", призова той депутатите от ляво.

След него и Александър Ненков от ГЕРБ нападна червените, че се опитват да яхнат протеста на майките.

"Правите си пиар с мъките и страданията на хората, не издевателствайте с тази тема, а и всичко, което е плод на емоцията ще е грешно", коментира той.

Това провокира Нинова да му отговори, че явно управляващите са бездушни, след като депутат от ГЕРБ е казал на човек с един крак, че ако спре да пуши цигари, ще може да живее със 138 лева.

А на изказването на Рашидов заяви: "Палатката не е една, а са много и са в цялата страна!"

Червеният Антон Кутев също опита да убеди мнозинството, че е важно да работят през август, защото Бисер Петков е поел ангажимент, законът - дълго чакан от майките, да е готов до края на юли, което според него е основание парламентът да работи и през август, за да го приеме.

Според лидера на "Атака" Волен Сидеров проекторешението на БСП няма как да промени правилника за работата на Народното събрание, защото той е със силата на закон.

"Трябваше да предложите промяна в правилника, както и по седмица какво да се обсъжда", коментира той.

Сидеров припомни, че социалистите са наясно с правилата от комунизма - план за действие, срок, отговорник. Иначе той декларира, че е готов да работи през август и дори би предложил и други теми за пленарните заседания - да се признае референдумът в Крим, да паднат новините на турски език по БНТ, да се прекрати договора със САЩ за ползване на четири военни бази в България, който продължава вече 12 години без да се плаща нито стотинка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Партия, която е поддържала концлагери, партия, която изби 250000 българи по времето на своето управление, партия, която открадна на българите земя, ***, имоти, да казва, че мисли за българите е цинизъм.
21
1
 
9
 
! Отговори
До 15 преди 5 години
А ти от кои си?От онези честните в сараите ли?И вие сте цъфнали и вързали,като ви гледам.Рано или късно ще си оправим къщичката.Даже мисля,че ще е скоро.
20
1
 
4
 
! Отговори
Ердууууган преди 5 години
Как така ви изтървахми бе....по нащо време бяхте по добре..
19
2
 
7
 
! Отговори
марс турс преди 5 години
Да си стягат чамданите и да отлитат н марс.първа клааПовмаме им пътя. Ще избием разхода ..,от липса на кражби
18
1
 
5
 
! Отговори
Ранът преди 5 години
Мисията изпълнена...
17
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма такава гадмизерна, като г-жа Лъжа и всичките и Жужета с червени дуп-ета!
16
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези всичките като ги видя и искренно се надявам Бог да съществува.
15
8
 
20
 
! Отговори
Баи х.и преди 5 години
Всички българи се бият в гърдите,велик народ,велики хора....кое ви е великотооо бееее....като *** чакате за мизерните ви заплатички,дето стигат само да преживеете....гърците били такива,турците били онакива,абе я се погледнете бе палячовци,само дето дишате...бият ви ***,и живеят за ваша сметка.децата ви умират и чакате на SMS-и да съберете пари за лечението им...изнасилват ви бабите и ги трепят за по 5,10лв...А управниците ви ги карат с лимузини,и чак охрана им плащате...още???
14
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Воленча,а ти плащаш ли за охраната или тя ти плаща?Хайде в Крим !
13
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама моля ви се! Лошата Нинова иска да лиши търтеите от лятна ваканция?!Ми, безобразие. Те нали за това са депутати - за парички и ваканции.Хайде холан.
12
21
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Столетницата да не подскача, за да не получи инфаркт"хахаххаахааха яко
11
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сред тях има ли изобщо човешки същества с разум?!
10
0
 
33
 
! Отговори
Anonimen преди 5 години
И с тях и без тях файда никаква. Тяхната ваканция си е перманентна
9
0
 
25
 
! Отговори
БАЙ ХОЙ преди 5 години
Журналисти питат кандидат за деуптат: - Защо решихте да се кандидатирате? - Не виждате ли какво става?! Управляващите са затънали в лукс, корупция и безделие! - И Вие искате да промените всичко това? -Не ! Искам да участвам във всичко това
8
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те за всичките са вечна ваканция само че едните разиграват театър огладня нинова ми баце им е отрязъл някоя заплата
7
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не иска да работи с комунситите искат през лятото да си прекарат жендърската конвенция и пак да им гледаме гей-парадите.
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кои ли ще иде на море та ревнали няма ние да иден я да се махат с еднопосочен билет и герб и бсп и да се не връщат аз и тая година пропускам морето те няма да идат дето вали и като бедните тия номера сме ги гледали
5
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За тях е вечна ваканция и с хиляди всеки месец, които плаща изнемогналия вече български народ.
4
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според Герб може да се живее с 138 лв. месечно..... Който или която го е казала - да остане с такава заплата....Хайде те да живеят с толкова пари!
3
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Закривай държавата!Това не е държава, а ***!