Депутатите с ваканция – гаранция и... БСП изригна: Бездушие, бягство!

Биков към Нинова: Столетницата да не подскача, за да не получи инфаркт
Обновена: 29 юни 2018 14:52 | 29 юни 2018 13:30, Камелия Цветанова
68
Депутатите с ваканция – гаранция и... БСП изригна: Бездушие, бягство!
Снимка: Bulfoto

Взаимни обвинения в бездушност, популизъм, бягство от отговорност и злоупотреба с мъките на българите си размениха управляващи и опозиция по време на дебата по искането на левицата парламентът да работи и през август, за да приеме закона за хората с увреждания.

Още по темата
В крайна сметка депутатите от мнозинството отказаха да се лишат от лятната си ваканция, която според правилника за работата на Народното събрание продължава цял месец и така поправките в закона, който готви социалният министър Бисер Петков, остават за септември на фона на палатковия лагер, опънат от майките на децата с увреждания пред парламента.

Само депутатите от БСП гласуваха единодушно "За" предложението си. От ГЕРБ, Обединени патриоти и "Воля" масово гласуваха с "Въздържал се", а ДПС не участва във вота.

Червената шефка Корнелия Нинова обвини управляващите, че само натискат копчетата за гласуване по разпоредба отвън.

"Кой както ви нареди, без грам мисъл и резултат от това гласуване, пример са и лекарствата за онкоболните, които първо забранихте, след това разрешихте", скочи тя.

Според нея народните избраници от мнозинството са си взели поука от дебата за намаляване на заплатите, поискан от БСП, и сега се опитват с процедурни хватки да избягат от отговорност и да не работят през автуст, за да приемат промените в закона.

За Тома Биков от ГЕРБ пък левицата за породен път организира "панаир".

"Не чупете парламента, някой ден може да ви потрябва, рейтингът на парламента е нисък, защото непрекъснато излъчвате послания, че тук работят едни корумпирани хора. Аз съм бил част от старата десница, а вие се държите точно като нея, тя "почина" и заради политическа недалновидност и неадекватност се разпадна на частите си", обърна се той към социалистите.

"Г- жо Нинова, Вие сте лидер на Столетница, а една столетна партия не трябва да подскача, защото може да получи инфаркт, една столетница може да се окаже, че е болна, дементно болна", продължи с упреците той.

"Стига с тази една палатка", призова пък Вежди Рашидов от ГЕРБ. Той предупреди, че не е преимущество на нито една партия да си играе с болките и проблемите на хората и обвини левицата в "див популизъм".

Рашидов настоя, че проблемите на протестиращите хора с увреждания се решават с властови ресурси и не в средата на годината.

"Къде бяхте, когато се приемаше бюджетът, как си позволявате с болките на хората да правите политика, стига с тая политика на много ниско ниво, сядайте с нас да решаваме проблемите, а не да използвате всяко кихване на правителството за повод да искате оставката му", призова той депутатите от ляво.

След него и Александър Ненков от ГЕРБ нападна червените, че се опитват да яхнат протеста на майките.

"Правите си пиар с мъките и страданията на хората, не издевателствайте с тази тема, а и всичко, което е плод на емоцията ще е грешно", коментира той.

Това провокира Нинова да му отговори, че явно управляващите са бездушни, след като депутат от ГЕРБ е казал на човек с един крак, че ако спре да пуши цигари, ще може да живее със 138 лева.

А на изказването на Рашидов заяви: "Палатката не е една, а са много и са в цялата страна!"

Червеният Антон Кутев също опита да убеди мнозинството, че е важно да работят през август, защото Бисер Петков е поел ангажимент, законът - дълго чакан от майките, да е готов до края на юли, което според него е основание парламентът да работи и през август, за да го приеме.

Според лидера на "Атака" Волен Сидеров проекторешението на БСП няма как да промени правилника за работата на Народното събрание, защото той е със силата на закон.

"Трябваше да предложите промяна в правилника, както и по седмица какво да се обсъжда", коментира той.

Сидеров припомни, че социалистите са наясно с правилата от комунизма - план за действие, срок, отговорник. Иначе той декларира, че е готов да работи през август и дори би предложил и други теми за пленарните заседания - да се признае референдумът в Крим, да паднат новините на турски език по БНТ, да се прекрати договора със САЩ за ползване на четири военни бази в България, който продължава вече 12 години без да се плаща нито стотинка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
4
 
1
 
! Отговори
месара преди 5 години
а по време на бсп_то нямаше бездушие, българите нямаха проблеми, и хора с увреждания нямаше, е, имаше там едни замеряния със зеленчуци, ама това беше от лоши хора! :) :) :)
61
1
 
4
 
! Отговори
А преди 5 години
И едните и другите са едни и същи 28 години едни и същи хора- в парламента ще се избият,но всички се възползват еднакво от законите които приемат. Сменяха цветовете и имената на партиите, но си остана същите хиени. Как пък не свърши това крадене... като свърши земния път на човек с едни дрехи го изпращат но оня свят,не с цялото им имане.Нови партии,по малко депутати, по малко хора на държавна хранилка. Ню Йорк 8 милиона а имат 51 члена на градската управа ние една шепа 240 депутати само.
60
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То и 45 години имаше бездушиее ама ...
59
4
 
6
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Проблемите на хората с увреждания трябва да се решават, и ако управляващите не се ослушваха толкова време, нямаше да има нито протести, нито предложения за извънредни заседания на парламента. Така че не им е Нинова виновна, и не знам на какво отгоре Рашидов заявява от трибуната "сядайте с нас да решаваме проблемите". Сядайте, но ние сме във ваканция, така излиза.
58
1
 
10
 
! Отговори
няма време... преди 5 години
Ако до няколко месеца не се вдигнат поне 2 пъти всички доходи в България(включително и пенсиите), разбира се и с финансовата помощ на Европейският съюз, ще има тежки народни брожения и много българи ще напуснат страната с непредвидими последствия за България. Какъв е смисълът да нямаме практически външен дълг (и да се хвалим неуместно с това), а народът да се гърчи в недоимък, а гърците да имат повече от 500 милиарда евро външен дълг и 5 пъти по-големи доходи и пенсии от нас ?
57
12
 
20
 
! Отговори
end преди 5 години
И престъпната гербова шайка пак ще ваканцува,а народът беден ще гладува...
56
11
 
18
 
! Отговори
ч преди 5 години
Нинова на работа не ходи, сега щяла лятото да работи, долна гадна лицемерка.
55
10
 
14
 
! Отговори
Петкан преди 5 години
"А кой нон-стоп само за острови говори, за ББ и т.н. Вие го оставете него на мира - той прави нещо, освен да лае."От интелектуалци ГЕРБ пак разсмивате публиката. Освен да лае Бате Бойко Балкански прави и други неща, например да препикава храстите.
54
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Волен се претрепа да Му го крепи! Да проследим как ще прекара ваканцийката - кога, къде, с кого, с какви автонобили.!
53
3
 
9
 
! Отговори
мак преди 5 години
До АнонименЩе ви отговорят, че не народът е този, който може да каже, колко да почиват избраниците и колко пари да получават. Както с прословутите самолетни билети, не ние решаваме, къде да пътуват.
52
2
 
14
 
! Отговори
мак преди 5 години
Прескъпите депутати биха могли да отложат отпуските си, докато не се реши проблема, те нали затова са там, да решават, а не само да вземат заплати, при положение, че залата по време на дебатите често е празна. Тунеядци.
51
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Работодателят да определя отпуските на депутатите. А работодател е българският народ. Трябва да има референдум за размера на заплатите и отпуските на избраните.
50
1
 
12
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 5 години
Депутатите са Работници на България .И те са Хора , трябва да почиват . Но те си правят Т.а.ш.а.к . Не може постоянно да си Платен Отпуск .Трябва да се направи Народно Събрание като по времето на СОЦА - Депутатите без Заплата , Три пъти в Месеца за Приемане на Закони .Какви са тези Д.ри.шльо.вци та да им плащаме по 50 000 месечно на човек за да гласуват закони в Интерес на Гражданите ?Също трябва Заплатите на Общинските Съветници трябва да се ревизира - Град с 40 съветници и 2 000 лева .
49
7
 
7
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Бързането да се излезе в отпуска и нежеланието за извънреден труд, което е демократично, когато служиш на народа си;))) е процедура за оцеляване на "Борисов 3". Защо? Защото ще се види, един път, че не искат да решат проблемите и втори път, че не могат да решат проблемите! А последното води до оставката на целият кабинет!
48
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гладен комунист ББ сънува.
47
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Г-жа Лъжа първо да върне парите от Техноимпексимпорт и после да говори срещу ГЕРБ!
46
2
 
6
 
! Отговори
До 36 преди 5 години
Какво да ти се обяснява на теб повече? Очевидно си на държавна хранилка и някой от братчедите те е набутал някъде да взимаш парици. Скрий се в някой ъгъл и не си споделяй политическите възгледи открито, че ще те плюят по улицата..
45
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
да си вземат каквото са окрали и да не се връщат!
44
8
 
10
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
Ако до края на годината не ги изкараме всичките (не, че има случай когато всичките са на работа) и не ги избесим на червата им (всичките, без значение от партията), ще сме все зле! Това не са народни представители, а г*вна и то от най смрадливите! А, че ББ като трябва да отговаря на сложни въпроси и веднага получава я аритмия, я инфаркт и тн. си е факт. Ако трябва да избираме кое е по мъжествено и има по здрав гръбнак между ББ и амеба, то амебата би спечелила без грам проблеми!
43
4
 
11
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
Комунисти обвиняват комунисти,че не искат да работят.Цирк и половина.Докато не вкараме закон в Конституцията,че член на БКП или някои които има роднини които са били членове на БКП или е работил на държавна работа-такива хора да нямат право дори да се кандидатира за позиция в държавата никога няма да се оправим.Дали ще са Герб или БСП все БКП си е на власт!И едните и другите са се целували на партийните събрания. ББ и Курналина са си интимни дружки още от когато са си взимали червените книжките