На фона на протести и вот: Чао, европредседателство...

Ще падне ли правителството или всичко е опозиционен PR ход?
29 юни 2018 09:45, Александър Попов
6

Слагаме край на първото ротационно европредседателство за България, на фона на втория вот на недоверие към кабинета "Борисов 3", който ще бъде днес.

В Брюксел премиерът запозна евролидерите с постигнатото от страната ни за последните 6 месеца и даде заявка за влизане в еврозоната.

"Трябва да се питаме дали европредседателството е било полезно за България, а не за правителството. Има някакъв безспорен успех и това е темата за Западните Балкани. Ако Западът гледаше на тези общества като доста проблемни, то сега Европа видя, че Балканите са важна част от нея", обясни политологът Цветанка Андреева.

Още по темата
В студиото на "България сутрин" социологът Кольо Колев отбеляза, че сме се справили с техническото изпълнение на Европредседателството. Що се касае до важните теми, като "Шенген", еврозоната, Западните Балкани... според него нищо конкретно не е постигнато.

"Имахме редица протести, които бяха съотнесени с европейски норми и промени. Повиши се качеството. Едни стабилни Западни Балкани са изцяло в полза на България", поясни Андреева.

Темата премина към втория вот на недоверие, който БСП внесе срещу кабинета "Борисов 3". Двамата анализатори се обединиха около това, че реални и смислени дебати за проблемите в сектор "Сигурност" не е имало.

"Темата е много сериозна, но не се получи, защото когато говориш за сигурност, трябва да говориш за служби и контрола върху тях. БСП не може да говори за контрол, тъй като с техни гласове Делян Пеевски бе избран за шеф на ДАНС. И БСП, и ГЕРБ носят еднаква вина за съсипването на системата", подчерта политологът.

"Провалът на дебата говори за качествата на народните представители. Световното по футбол също разсейва общественото внимание. Слабо представяне на опозицията. Този вот не преследва свалянето на правителството. Той не е съдбовен", изтъкна Колев пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** ти позьорката!Калинки!
4
3
 
3
 
! Отговори
уникум преди 5 години
До КонстантинНяма партия нито свещенник без внедрени БКП-ДС .агентура!
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мили Боже................КОЙ е излъгал и "назначил" тази Цветанка (хи-хи-хи......пак от вида на цветенцата!!) за някакъв "политолог"?????Първо тя е невъзпитана, постоянно прекъсва и после дърдори такива щуротии, че вече и децата ще се смеят на клишетата и елементарната и мисъл! За "разумни доводи" въобще да не говорим!!
2
8
 
21
 
! Отговори
Константин преди 5 години
герб са отално компрометирани, в който и сектор да бръкнеш, излизат мизерни работи. патрЕотите и те са непочтеници.
1
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да не стане отново - комунистите ще лаят, лаят, накрая ББ ще подаде оставка. И? След служебното правителство .. пак той. Гледали сме го тоя филм. 2 пъти.Щото да сваляш правителство, трябва да предложиш алтернатива. А БСП не са такава.Таа в тоя ред на мисли - внимавай какво си пожелаваш, че може и да се случи.