Очаквано кабинетът "Борисов 3" оцеля! 131 са "За" това

Единодушно от БСП и ДПС гласуваха против правителството
Обновена: 29 юни 2018 11:07 | 29 юни 2018 09:17, Камелия Цветанова
217

Снимка: Dnes.bg

Очаквано кабинетът "Борисов 3" оцеля след гласуването на внесения вот на доверие от БСП за провал на политиката му в сферата на сигурността.

Зад премиера и министрите му застанаха 131 депутати от ГЕРБ, Обединени патриоти и "Воля".

Още по темата
Единодушно от БСП и ДПС гласува против правителството.

Това е вторият вот на недоверие, с който опозицията се опита да събори кабинета. Първият беше в края на януари, когато левицата го обвини, че държавата е на ръба заради ширещата се корупция. Тогава само левицата гласува в подкрепа на вота.

Дебатите по втория вот, които се проведоха на извънредно заседание във вторник, продължиха безпрецедентно кратко време.

След като никой от ГЕРБ не взе думата, а на трибуната не излезе и нито един министър, изказванията отнеха едва 90 минути.

"Воля" пък бойкотира вота и бе изпратила по същото време двама депутати да занесат кокошки, пуйки и каракачанска овчарка на Цветан Миланов от монтанското село Якимово, който спи с петлите си, за да не му ги откраднат. А лидерът Веселин Марешки по същото време пълнеше дупки във Варна.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обаче откри дебата с 20-минутна реч. Тя напомни, че три врачански села се самоорганизират да си оправят дупките по улиците, за да не се пребиват. Каза за стотиците неразкрити кражби и грабежи (60%), 85-те процента неразкрити телефонни измами, които са изтеглили 5 млн. лева.

"3 милиарда и половина си плащат данъкоплатците, за да ги бият и ограбват", заключи Нинова.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ също се изказа.

"Да дадем мощен отпор на омразата и радикализма. Всички граждани на държавата трябва да живеят в заедност, както е завещал Васил Левски и по модела на нашия почетен председател д-р Ахмед Доган", заяви той, след като още преди време даде заявка, че депутатите от движението ще подкрепят вота.

Макар че не взе думата по време на дебата, шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов направи просторно изказване в кулоарите на парламента.

"Колегите от БСП винаги когато правят един вот, да ни питат за консултация къде са слабите политики. Не видях никакъв аргумент. Съжалявам, че нямаше смислен дебат", коментира той.

Според вътрешния министър Валентин Радев вотът бил несъстоятелен, а това била и причината той да не е мотивиран да отговаря на опозицията.

Другият министър, чийто ресор бе атакуван от БСП, Красимир Каракачанов отсече, че по-безсмислен и жалък вот не билвиждал.

"Бях се подготвил за всяка от 9-те им тези от мотивите, но когато никой нищо не те пита, как да им отговоря?", обясни той защо не е излязъл на трибуната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предлагам да се изготви списък с мерки за повишаване на покупателната способност на българина за да можеме ние българите да си купуваме яки неща и да се наслаждаваме на живота.
100
6
 
3
 
! Отговори
Бахти смешниците преди 5 години
Са се събрали у бисипетуКурНи власт няма да видиНе ги обесихме навремето , но пак кумунета на власт няма да има!
99
7
 
0
 
! Отговори
Капиталист преди 5 години
Предлагам да се въведе прогресивен данък и от тези с по-високи заплати да се взима повече както е на Запад при капитализма, а не да се товари бизнеса и капитала с такси. На Запад тези със средна заплата вече плащат 50% данък, в България трябва да тези с 1200 лева да плащат поне 40%, тези с над 2 хил лева вече да плащат 50% както на Запад . Плосък данък има само при комунизма.
98
1
 
6
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До 101Я ела в Северна България и ми говори за работата на държавата за икономиката - Път Русе-В. Търново - най важния път в цялата страна е като на свинетка задните части - нацепен от целулит! Магистрала Шумен-Варна - пародия и не е виждала ремонт от Бай Тошово време. Магистрала Шопия- Плевен - от 20 години стой на едно ниво и вечно се правят ремонти! Митница? Там какви ги надробиха ти е бедна фантазията! И при едните и при другите данъчната тежест за данъкоплатеца е 60% от заплатата!
97
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименТочно така,за мен също не е важно дали човека е комунист,демократ или някакъв друг по убежение,важното е да работят за хората и държавата,а не за себе си,да има морал,съвест и ред в държавата,да не насилват никой,без значение на неговите убеждения или мнениенасила хубост не става
96
2
 
1
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До 1011. Данъци - ха и каква точно е разликата? Аз намаляне на данъчната тежест не съм видял нито от БСП нито от Герб. И двата лагера искат да изцедят и малкото останали производства до последна капка кръв преди да си набият камшика!2. Отношението към Русия - грам не ми дреме какво им е отношението към някой на майната си, а какво им е отношението към народа-и в двата случая отвратително!3. Ролята на държавата в икономиката-да и при двете все още имаме оцеляваща икономика на ръба въпреки тях!
95
6
 
4
 
! Отговори
Изнервен преди 5 години
До 100. Абсолютни глупости си написал. Сигурно си и от тези 100, които повярваха, че Борисов си е купил остров. Ей, аман от олигоффрени в нета.
94
6
 
3
 
! Отговори
Предложение преди 5 години
Предлагам да ни дойдат нови политици капиталисти и да сменим с тях комунистите от БКП - БСП/ГЕРБ и да живеем щастливо в капитализма.
93
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А вие чухте ли кой бил заедно с партия ВОЛЯ - Цветелин Кънчев и Евророма
92
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предлагам да преминем към форма на управление конституционна монархия както Англия и да живеем богато като колониалисти!
91
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 93. Ето ти 3 - данъците, отношението към Русия, ролята на държавата в икономиката. Има и още, ама тези ти стигат.
90
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Крадците в затвора !Никой не е грабил както грабиха и тероризираха Гербаджиите.Ако се проведат ЧЕСТНИ избори и като изключим гербаджийските кадри на заплата,няма вземете и един глас,нито един глас,НУЛА - 0,ЗЕРОУ,това ще вземете.
89
2
 
2
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До ПредложениеДа смениш комунист с друг комунист е все едно да се застреляш в главата с пушка вместо с калашник защото ще те боли по малко. Трябва всеки кандидат за място в парламента да се проверява за членство в БКП или близки роднини които да са били членове и ако има едно от тия двете да се премахва от избирателните списъци. Само така бихме имали шанс да се оправим. Да скачаме от БКП 1 на БКП 2 и да ги менкаме на изборите е меко казано безсмислено
88
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората не се делят на комунисти и гербери, а на бандити и честни и морални хора. На мене ми е пределно ясно, че след 20години чалга думата "морал" звучи непознато. Но все още има хора с вътрешно чувство за справедливост, чест и достойнство - Власт трябва да се дава на такива, но за жалост в българия властта я държат нахалните и подлите. Нахалството и простащината е издигната в национален модел за подръжание. Бай *** винаги ще е беден
87
0
 
9
 
! Отговори
като желирани мечета преди 5 години
Всеки политик може да лъже колкото си иска, защото има имунитет за 4 години, между изборите. Истинска демокрация ще стане само тогава, когато, хванат ли някой политик в лъжа, или в неизпълнение на обещания, той да бъде веднага свален от власт, или отзован, и на негово място да бъде избран някой друг! А не да ни се кискат и клатят като желирани мечета и да продължават да лъжат!
86
5
 
1
 
! Отговори
Грийн-мен преди 5 години
Основният проблем на българите сега е, че не са енвайрънмент-ориентирани, а трябва да станат по-енвайрънмент ориентирани, да да мислят повече за белите мечки и да карат тротинетки за да борят замърсяването и глобалното затопляне. В Холандия където заплатите са по 4-5 хил. евро хората са енвайрънмент-ориентирани и карат тротинетки, затова заплатите им са по 4-хил. евро. И българите ако искат да взимат по 4-5 хил. евро заплати трябва да карат тротинетки и да станат по енвайрънмент-ориентирани.
85
2
 
1
 
! Отговори
до 80 преди 5 години
ДАЙ МИ ПОНЕ 3 ВАЖНИ ТОЧКИ, ПО КОИТО СЕ РАЗЛИЧАВАТ. ДАВСЙ, ЧЕ НЕМАМ ТЪРПЕНИЕ, А И СМЕХ МЕ НАПУШВА.
84
3
 
3
 
! Отговори
Крадците в затвора ! преди 5 години
естествено, че ще оцелее. ГЕРБ всички ги плюят и пак стоят на власт. Значи представете си "опозицията" колко е зле, щом слабия вече години наред няма кой да го измести. Гладните комунисти, турци, пишман патриоти - кой да избереш ?! Заради тая шайка бандити държавата още не може да се съвземе. Такова престъпно крадене на пари и съсипване на бизнеса както беше през 90те години в никоя друга европейска държава не е имало. Тия хора са за разтрел, а не да вземат заплати от данъкоплатеца
83
1
 
1
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До До 72При положение, че всички в Герб са с червени книжки няма как да докажеш, че не са комунисти. От 9 милиона души в България, членовете на БКП са 1 милион. Които не е бил комунист не е бил част от БКП! 8 милиона човека не са били членове на БКП. Така, че тия простотии, че нямало други партии и нямали избор ги говори на някой без грам мозък в главата (Герберче за предпочитане). Имали ли са червени книжки? Имали са! Значи са станали комунисти по собствен избор и воля! Аре стига с тоя цирк!
82
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До extremistМного хора,които симпатизираха в началото на ГЕРБ сега са против тях.Хората не са виновни,че бяха подведени.