Очаквано кабинетът "Борисов 3" оцеля! 131 са "За" това

Единодушно от БСП и ДПС гласуваха против правителството
Обновена: 29 юни 2018 11:07 | 29 юни 2018 09:17, Камелия Цветанова
217

Снимка: Dnes.bg

Очаквано кабинетът "Борисов 3" оцеля след гласуването на внесения вот на доверие от БСП за провал на политиката му в сферата на сигурността.

Зад премиера и министрите му застанаха 131 депутати от ГЕРБ, Обединени патриоти и "Воля".

Още по темата
Единодушно от БСП и ДПС гласува против правителството.

Това е вторият вот на недоверие, с който опозицията се опита да събори кабинета. Първият беше в края на януари, когато левицата го обвини, че държавата е на ръба заради ширещата се корупция. Тогава само левицата гласува в подкрепа на вота.

Дебатите по втория вот, които се проведоха на извънредно заседание във вторник, продължиха безпрецедентно кратко време.

След като никой от ГЕРБ не взе думата, а на трибуната не излезе и нито един министър, изказванията отнеха едва 90 минути.

"Воля" пък бойкотира вота и бе изпратила по същото време двама депутати да занесат кокошки, пуйки и каракачанска овчарка на Цветан Миланов от монтанското село Якимово, който спи с петлите си, за да не му ги откраднат. А лидерът Веселин Марешки по същото време пълнеше дупки във Варна.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обаче откри дебата с 20-минутна реч. Тя напомни, че три врачански села се самоорганизират да си оправят дупките по улиците, за да не се пребиват. Каза за стотиците неразкрити кражби и грабежи (60%), 85-те процента неразкрити телефонни измами, които са изтеглили 5 млн. лева.

"3 милиарда и половина си плащат данъкоплатците, за да ги бият и ограбват", заключи Нинова.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ също се изказа.

"Да дадем мощен отпор на омразата и радикализма. Всички граждани на държавата трябва да живеят в заедност, както е завещал Васил Левски и по модела на нашия почетен председател д-р Ахмед Доган", заяви той, след като още преди време даде заявка, че депутатите от движението ще подкрепят вота.

Макар че не взе думата по време на дебата, шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов направи просторно изказване в кулоарите на парламента.

"Колегите от БСП винаги когато правят един вот, да ни питат за консултация къде са слабите политики. Не видях никакъв аргумент. Съжалявам, че нямаше смислен дебат", коментира той.

Според вътрешния министър Валентин Радев вотът бил несъстоятелен, а това била и причината той да не е мотивиран да отговаря на опозицията.

Другият министър, чийто ресор бе атакуван от БСП, Красимир Каракачанов отсече, че по-безсмислен и жалък вот не билвиждал.

"Бях се подготвил за всяка от 9-те им тези от мотивите, но когато никой нищо не те пита, как да им отговоря?", обясни той защо не е излязъл на трибуната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
1
 
1
 
! Отговори
МММММММММ преди 5 години
КАТО ЧЕТА КОМЕНТАРИИТЕ И ЗАГЛАВИЕТО МИ СЕ СТРУВА ЧЕ НИКОЙ НЕ РАЗБРА ЗА КАКВО Е ТОЗИ ВОТ -ЗНАЕХА БСП ЧЕ ВОТА НЯМА ДА МИНЕ НО ЦЕЛТА БЕШЕ ДА СЕ РАЗБЕРЕ КЪДЕ СЕ ГРЕШИ И КАКВО ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВИ ЗА БЪЛГАРИНА - А ЖУРНАЛИСТИ И РАЗНИ КОИТО ХОДЯТ ПО ТЕЛЕВИЗИИТЕ НЕ ГОВОРЯТ ЗА ТОВА А КОЛКО СА ГЛАСУВАЛИ ЗА И КОЛКО ПРОТИВ АМА НИЕ ТОВА ГО ЗНАЕМ - ИМА ЕДИН УПРАВНИК ВИЕ ЗНАЕТЕ КОЙ КАЗВА ЛОШ МАТРИАЛ
180
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво значи" села се самоорганизират"за някаква стопанска дейност? Навремето Нинова и партията й ни пращаха на бригада даже без да ни питат.Ег нали има общинско самоуправление.В градовете общините извършват дейности с пари от данъцитеАко хората правят някакви общи услия , за да живеят по- добре, това лошо ли е.Против са ромите.Те са сигурни, че другите са им длъжни за всичко.Сигурността обаче в селата е нулева и то не от днес.Вотът може да не е минал, ама проблемът остава. И той е голям
179
5
 
11
 
! Отговори
Aman преди 5 години
A Цецо-ченгето, защо не излезе на улицата, за да види какви аргументи ще му стовари обществото ? Не може и носа да си покаже без охрана, която го пази от "народната любов".
178
2
 
5
 
! Отговори
иван преди 5 години
192 регистрирани; небходими 96 ;104 за ;125против- как така
177
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
народа ще трябва да се заеме с всички, няма партии, няма роднини, който краде и лъже под ножа, ще дойде и тоя момент, все някога ще ни кипне от бедност, беззаконие и корупция, дано е скоро!
176
4
 
5
 
! Отговори
Niko преди 5 години
това го е измислила общината под натиск на съкооператорите които реват че не било добре че не живее никой защото сметката за ток и др общи чистачка се разпределяла между останалите и им била така по-висока, ако живеел някой ще делят на повече хора, абе глъмак викам като сме там 3-*** души ще харчим за стълбищно осветление и сметката ще е по-висока и нищо няма да ти се намали бе, боже хората са оскотели а пък герберастките глъмаци какво друго да правят като не могат да мислят.
175
11
 
6
 
! Отговори
дядо ставри преди 5 години
хаха, етническите партии се опитват да свалят избраното от българския народ мнозинство
174
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ИмеИма филм в Тубата,не си спомням името,но около 2015 г. сниман в Гърция,там се вижда,че труповете с шевове в корема за органи пристигат(доплуват) откъм Турция,кой го е направил не се знае.И никой не разследва.
173
4
 
3
 
! Отговори
Име преди 5 години
искам да видя разследване, че милионите поканени не беха разпарчетосани за органи! особено децата, заа евреите в израел!
172
1
 
6
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До СъветДруга промяна - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО - кандидата да не е работил на държавна работа или да е бил член на БКП или да има близки роднини които да са били членове. (99% от сегашните депутати автоматично отпадат). Неможе хора които през живота си не са виждали лопата да казват как трябва да се копае градина!Трета промяна - След края на мандата финансова ревизия на всеки депутат! Ако има и 1 ст. за която да неможе да докаже произход конфискуване на имуществото на целия му род!
171
1
 
14
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До СъветАко Герб бяха с реални 32% от 7 милиона гласове - това са 2 милиона и нещо хора. По 1 лев на месец - ето ти пари за издръжка на партията. И останалите партии са така. Обаче понеже знаят, че гласовете им не са реални затова стискат субсидията от 11 лева на депутатско кресло!Искате избор - промяна в конституцията - Римския закон - Право на кандидатиране 1 път на 10 години. Общо право на кандидатури 2 пъти в живота. Без значение дали си избран или не. Стига вече с професия безполезник!
170
5
 
12
 
! Отговори
Име преди 5 години
борисов, не знам как оцеляхте? с тиквенишката си цеднзура по медиите? или без това асоцялно създание, за коезо ние се грижим, като та вас, асоцялните търговци на хора, като еврейската мутра, която ще приеме исляма под мое покровителство. чехкинята олбрайт е много продажна, откъм органи за израел!
169
5
 
14
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До СъветДраги гербер.1. На последните избори резултатите бяха повече от ясни - по малко от 50% избирателна активност, а това означава невалидни избори.2. Да се биеш в гърдите, че са те избрали с 16% от гласовете (Герб) или да се мислиш за алтернатива с 14% (БСП) е меко казано идиотщина. Да вашия вожд вика 32% ама 32% от 1/2 са си точно 16%. Това означава, че за Герб са гласували само роднини. Като са толкова ербапи всички партии защо не се издържат от членски внос? Защото никои не им е член!
168
3
 
2
 
! Отговори
ОщеЕднаИдиотщина преди 5 години
До АнонименЩе пиша както си искам!Ако искам и със *** си.А текста го прекопирах от Афера,ходи на тях да правиш забележки.
167
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ОщеЕднаИдиотщинаконпира -999999999Още една нова дума в българския речник - ограмотявате ни, а??? НАУЧИ СЕ ДА ПИШЕШ ПЪРВО БЕ
166
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До daaa най висока цена ще платят патериците на гербЯ не ги мисли тях, ами си пийни хапчетата, че толкова злоба ще те затрие теб. Типично за ч ерве нушките - зомбита нещастни сте
165
11
 
4
 
! Отговори
Смешен плач преди 5 години
*** бетонира Бойко за 6 месеца във властта.
164
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Закривай държавата!Това не е държава, а ***! по лошо от *** е
163
4
 
6
 
! Отговори
Име преди 5 години
оцелели от вота на събратята си крадци от бцп. хахахааа. за нищо не ставате, лузъри! още по-малко със смешната си цензураторка, на която ще и скъсам ушите!!! и това каква победа е, а боре? победа на педерастите над нас, които ви плащаме зулумите, а? за да ни триете мненята с цветанов дупката на всички дупки, а? а? а?
162
3
 
12
 
! Отговори
ОщеЕднаИдиотщина преди 5 години
И сега като ви обадим, че за нов главен прокурор след евентуалното акостиране на Цацаров в Конституционния съд през есента, се готви другият корифей по битката с престъпността конпира Пламен Георгиев, отивайте да повръщате.Закривай държавата!Това не е държава, а ***!