Ако някой има нужда от мигранти, да ги взима! Борисов е против!

Много съм европеец, но българите са ми на първо място, каза премиерът
Обновена: 30 юни 2018 19:13 | 30 юни 2018 17:28,
328
Ако някой има нужда от мигранти, да ги взима! Борисов е против!
Снимка: архив БТА

"Винаги съм бил за проевропейското. Ако някой има нужда от тези мигранти, ние сме ги регистрирали - да ги вземе. Ако не, защо ние трябва да бъдем наказани?"

Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти след заседанието на европейските лидери, посветено на миграцията, в Брюксел.

"Много съм европеец, но българите са ми на първо място", каза още той и допълни, че натискът няма да е честен.

Премиерът беше категоричен, че страната ни не иска да приема обратно мигранти, както предлага канцлерът на Германия Ангела Меркел. 

"Много ясно казах, че със стара дата не можем да приемаме мигранти, защото не сме виновни, че сме последни в ЕС. От 2015 г. до четвъртък срещу петък през нощта сме защитавали една и съща позиция, която е работеща за всички европейски държави", каза още министър-председателят.

Още по темата

Борисов обясни, че парите не са проблем, защото Европа е готова да даде милиарди за връщане на мигранти. Той обаче не можел да поеме риска за страната и хората в България.

Премиерът похвали Германия и канцлера Меркел за направеното за Европа.

"Винаги съм казвал, че Германия е моторът на Европа. Винаги съм казвал, че последното десетилетие канцлерът Меркел е допринесла за просперитета и то в пълния обем на цяла Европа, не само на Германия. Разговарях миналата седмица и с премиера на Бавария. Били сме винаги най-солидарни", каза той.

Но Борисов обясни, че разбира солидарността по друг начин - всяка държава по външната граница да си носи отговорността.

"Да, когато вълната дойде, всички бяхме неподготвени, но в България по най-бързия начин две правителства подред започнаха да изграждат съоръженията, изградиха ги, над 230-240 км. Инвестирахме в полиция, жандармерия, сменихме закона, пратихме армията. Получихме и финансова помощ от ЕК", каза Борисов, цитиран от "Фокус".

Той допълни, че миграционният поток сега е сведен до нула.

Премиерът напомни и че България е дала своя принос със срещата на Върха между ЕС и турския президент Ердоган. "Така че усилията на България плюс работещото споразумение между ЕС и Турция гарантираха външните граници на ЕС. Това е солидарност.", обясни той.

Борисов настоява за единна позиция на Европа.

"Трите мерки трябва да действат едновременно и да влязат едновременно. Първата – осигуряване категорично на външните граници на ЕС чрез финансова помощ, хора техника за Гърция, Италия, Испания и България. Едновременно с това да се преговаря с държави без да им се назовават имената извън Европа, където да се направят такива "хот спотове" или платформи, за да може хората, които си мислят, че могат да намерят работа и препитание в Европа, да отидат там. Категорично да се разделят двата вида мигранти – бягащите от войната с икономическите. Това не е едно и също", каза още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


328
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
274
14
 
10
 
! Отговори
Го4о преди 5 години
На България НЕ И ТРЯБВА финансова криза и за това НЕ ЖЕЛАЕ нито БСП, нито Нинова! ГЕРБ ни приобщи напълно към ЕС, ще влезем и в еврозоната и ще заживеем ОЩЕ ПО-ДОБРЕ напук на БСП!
273
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо Меркел не направи като Тръмп?Просто да се изправи и да каже публично - повече мигранти няма да приемаме в ЕС,дори ще връщаме и потока щеше да спре.Направо разсипа цяла Европа с недалновидната си политика,човек който няма деца,не може да мисли в бъдеще време.Все такива ги избират.А има умни немци,разбиращи ситуацията в Европа,но ги наричат популисти.
272
3
 
13
 
! Отговори
хаха преди 5 години
по 50 100 човека в малките градове в Странджа като Средец, Малко Търново Царево Ахтопол. Ще ги настаняват в общински апартаменти по силата на ПОСТАНОВЛЕНИЕ 144 ОТ 19 ЮЛИ 2017 Г. на Министерски съвет, според което кметовете са задължени да предоставят жилища на мигрантите, безплатна храна, безплатни медицински грижиКлети българи, прероденият Василий *** ви поздравява!ПОСТАНОВЛЕНИЕ 144 ОТ 19 ЮЛИ 2017 Г.за приемане на Наредба за условията и реда за сключване, изпълнение и прекратяване на споразумението за интеграция на чужденците с предоставено убежище или междунаро
271
2
 
16
 
! Отговори
хаха преди 5 години
Патологичен лъжец,немци и французи ни връщат бежанци,затова и искаха да повишат данъците на празните апартаменти -От една седмица стотици мигранти нахлуват в Харманли в закрити камиони, в микробуси със затъмнени стъкла. Новите бежанци обясняват, че са ги извадили от лагерите в Германия и са ги натоварили на самолети за България. Хората в Ямболско казват, че на Безмер нощем кацат по няколко самолета с мигранти. Мигрантите ще бъдат настанени в Харманли, Царево и в други села и градове на Странджа. Правителството предвижда да пръсне мигрантите на малки групи по 50 100 човека в малки
270
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Меркел ако не спре месечните Социални пари на Гастарбайтари и Бежанци няма да спре Бежанския поток , каза си думата скандала в Бундесамта и по Миграция в Германия , жалко че няма Статия на българки по българските Медии
269
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако питат мен дали са икономически или бягат от война е едно и също. И в двата случая не са успяли да си подредят държавите и сега европа трябва да плаща...
268
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия бежанци да се изнасят в лагери в Африка, които да плаща ЕС. Няма друго решение. Така ще се даде сигнал и на желаещите да новопристигат да си стоят там, където са. Ние няма да се превръщаме в гетото на света.
267
5
 
10
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Браво е една хубава дума да каже
266
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Solar Powerти си нормален ли изобщо?
265
2
 
10
 
! Отговори
12 милиона мигранти преди 5 години
Германските СМИ съобщиха за плановете на баба Ангела по отношение на мигрантите. До 2060 година във ФРГ трябва да дойдат 12 милиона мигранти. Целта е, те да стабилизират намаляващия брой на коренното население. Според баба Ангела, без мигранти, ФРГ от 82 милиона население, ще стане на 67 милиона. Според баба Ангела, при положение, че всяка година във ФРГ идват по 300 000 мигранти, страната ще получи 13 милиона импортиран прираст, нейните бъдещи избиратели.
264
6
 
15
 
! Отговори
Х преди 5 години
Както изглежда, никой не те пита Борисов за мигрантите. Какеито си ги нсдробил, това сега ще сърбаме..
263
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България - на последно място в ЕС , а Българите - на първо място в България . И едното и другото не е вярно .
262
3
 
6
 
! Отговори
До268 преди 5 години
Обаждаш се на полицията да им съставят акт, има забрана за носене на бурки, не си изпълнил своят граждански дълг
261
1
 
31
 
! Отговори
Идея преди 5 години
Предлагам да разменим нашите 1милион чукчи за 1 милион сирийци. Ще спечелим защото сред сирийците поне половината са с някакво обрвзование. Ще почнат да работят и няма да имат право да гласуват. Европа не може да ни откаже. Вземаме бежанци а им даваме европейски граждани. След 3 месеца ще викат..дайте си ни сирийците на ви чукчите.
260
4
 
17
 
! Отговори
Гражданиин-а преди 5 години
Бойко казал. А сега както винаги става някой да ни каже какво е искал да каже. След като наплива на влизане е нулев,откъде се вземат заловените на сръбската граница? Че през този тел си минават..даже на неуки хора като ЦЦ е ясно. Че много се увеличиха бентлитата и ферарита и апартаменти покрай тях също е видно. Че центъра на софия е брадясал..е видно.( Е има и бегълци наши с бради,но това е друга тема). Меркел е off,това е ясно. ТОЙ знае ли това?? ТОЙ направи така,че даже и пакист.не щат тук
259
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
франсетата ще ги вземат и затова ще имат африкански отбор по футбол и ще бъдат световни шампиони. Боко също ще вземе един отбор за бистришките тигри
258
6
 
18
 
! Отговори
Долунемското робство преди 5 години
Няма ли някой от Харманли, който да каже какво става там. В другите сайтове пише, че дегенepaтите от герб вече заселват града с ислямски нашественци, върнати ни от любимата баба на тиквата.
257
7
 
24
 
! Отговори
555 преди 5 години
До АнонименНе, този банкянски *** е вторият *** след Василий. Не четеш ли какво става в Харманли?
256
11
 
22
 
! Отговори
Жена от Северозапада преди 5 години
Румъния е богоизбраната европейска страна, няма емигранти, няма и да има. За разлика от забравената от Бога България. Историята така е отредила - България загива. Дано Румъния да ни приеме, така както преди 330 години е приела бягащите българи след разгрома на Чипровското въстание. Не виждам бъдеще за България. Тиквата и ГЕРБ са вечни, един милион държавни търтеи и *** ще гласуват за тях. И нашествениците с български паспорти също. Загубих вяра, България умира, явно това е Божията воля.
255
19
 
8
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
До АнонименЗащо по селата в БГ няма канализация а в Германия има. Отговора е много ***. Защото ние имахме 9-ти септември а там нямаше :) Тъжно, но това се случи с бг губернията на русия след като загубихме войната. Просто бяхме преден пост при евентуална война да измрем и да задържим врага 1 седмица а Русия да има време да се окопити. Простичко е :)