Ако някой има нужда от мигранти, да ги взима! Борисов е против!

Много съм европеец, но българите са ми на първо място, каза премиерът
Обновена: 30 юни 2018 19:13 | 30 юни 2018 17:28,
328
Ако някой има нужда от мигранти, да ги взима! Борисов е против!
Снимка: архив БТА

"Винаги съм бил за проевропейското. Ако някой има нужда от тези мигранти, ние сме ги регистрирали - да ги вземе. Ако не, защо ние трябва да бъдем наказани?"

Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти след заседанието на европейските лидери, посветено на миграцията, в Брюксел.

"Много съм европеец, но българите са ми на първо място", каза още той и допълни, че натискът няма да е честен.

Премиерът беше категоричен, че страната ни не иска да приема обратно мигранти, както предлага канцлерът на Германия Ангела Меркел. 

"Много ясно казах, че със стара дата не можем да приемаме мигранти, защото не сме виновни, че сме последни в ЕС. От 2015 г. до четвъртък срещу петък през нощта сме защитавали една и съща позиция, която е работеща за всички европейски държави", каза още министър-председателят.

Още по темата

Борисов обясни, че парите не са проблем, защото Европа е готова да даде милиарди за връщане на мигранти. Той обаче не можел да поеме риска за страната и хората в България.

Премиерът похвали Германия и канцлера Меркел за направеното за Европа.

"Винаги съм казвал, че Германия е моторът на Европа. Винаги съм казвал, че последното десетилетие канцлерът Меркел е допринесла за просперитета и то в пълния обем на цяла Европа, не само на Германия. Разговарях миналата седмица и с премиера на Бавария. Били сме винаги най-солидарни", каза той.

Но Борисов обясни, че разбира солидарността по друг начин - всяка държава по външната граница да си носи отговорността.

"Да, когато вълната дойде, всички бяхме неподготвени, но в България по най-бързия начин две правителства подред започнаха да изграждат съоръженията, изградиха ги, над 230-240 км. Инвестирахме в полиция, жандармерия, сменихме закона, пратихме армията. Получихме и финансова помощ от ЕК", каза Борисов, цитиран от "Фокус".

Той допълни, че миграционният поток сега е сведен до нула.

Премиерът напомни и че България е дала своя принос със срещата на Върха между ЕС и турския президент Ердоган. "Така че усилията на България плюс работещото споразумение между ЕС и Турция гарантираха външните граници на ЕС. Това е солидарност.", обясни той.

Борисов настоява за единна позиция на Европа.

"Трите мерки трябва да действат едновременно и да влязат едновременно. Първата – осигуряване категорично на външните граници на ЕС чрез финансова помощ, хора техника за Гърция, Италия, Испания и България. Едновременно с това да се преговаря с държави без да им се назовават имената извън Европа, където да се направят такива "хот спотове" или платформи, за да може хората, които си мислят, че могат да намерят работа и препитание в Европа, да отидат там. Категорично да се разделят двата вида мигранти – бягащите от войната с икономическите. Това не е едно и също", каза още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


328
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
254
0
 
23
 
! Отговори
до 268 преди 5 години
за който не е разбрал потиката на Меркел и придворните й клоуни от ЕНП: европейците да самофинансират и субсидират геноцида над себе си. за момента, всичко върви по план и е много успешно. в Париж и останалите големи градове да видиш бял е толкова рядко събитие като дъга след дъжд. Скоро бели ще има само в зоопарка за атракция на новоевропейците!!
253
13
 
8
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
До НАБЛЮДАТЕЛИ кого ще накажеш на изборите ? Кой да изберем Корнелия, Марешки, ДПС ?Докато не се появи алтернатива на Борко или Костов не се върне за съжаление ще гласувам пак за борко
252
1
 
8
 
! Отговори
НАЧАЛНИКА преди 5 години
Всички далавери се отчитат през мен,така ,че няма лошо!!!
251
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Даа ! Време е да се остърже зад.никът, омазан с печена Тиква .
250
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А КОЙ ги регистрира и пропусна през България ?Баба Трандафорка ли или Бабуйна от Банкя ?
249
14
 
6
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 5 години
АПЕЛ КЪМ БЪЛГАРСКИЯ НАРОДМИЛИ СЪОТЕЧЕСТВЕНИЦИ,ДРАГИ БЪЛГАРИ,ИСТИНСКИ РОДОЛЮБЦИИ ХРИСТИЯНИ.НАБЛИЖАВАТ ИЗБОРИ,ТОВА Е ЕДИНСТВЕНАТА ВЪЗМОЖНОСТ ПО МИРЕН И ДЕМОКРАТИЧЕН ПЪТ ДА НАКАЖЕМ КОМУНИСТИЧЕСКАТА НОМЕНКЛАТУРА ПРЕВЗЕЛА ПАРЛАМЕНТА(ГЕРБ,БСП,ДПС,АТАКА,ВОЛЯ,ВМРО,НАЦИОНАЛИСТИ-РУСОФИЛИ
248
5
 
19
 
! Отговори
от софия преди 5 години
пицария домино, 21:00h софия, 3 забрадени с един мъж, явно е съпрога им, поне 10 деца, дегаха шум, тъпкаха се с пица, а обслужващият персонал българи на минимална заплата им робуваше, а те си плащат с помощите от данъците на същите тези бели-роби в пицарията. Обаче, това само показва, че бежанците са тук и никога не са си тръгвали, само тоя с тия 3 жети и 10-15 деца са достатъчно за 100 години да затрият българите, те се множат като насекоми!!
247
8
 
12
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
"Ами нещо доказано има ли смисъл постоянно да се доказва - Орешарски фалира КТБ, но вие от БСП продължавате да разпъвате над него политически чадър"---Я пак, я пак? Кой е на власт след Орешарски, и кой държи сега чадъра над ограбилите КТБ? В държава, в която Баце има властта да диктува даже на председател и зам председател на НС, поради не знам какви тяхни зависимости от него, кой мислиш, държи чадъра?
246
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бъцко прави каквото му нареди кака Меркел.Тези изцепки от написаното по горе са за вътрешна консумация и втвърдяване на електоратеца нефелен.Друга тема е че *** гризкат всякакви пръчки които Бъцко и Цвъцко му подаде.Балка картинка ама 80%.......знаете си.
245
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
SPOLAI TI BASHTIZE
244
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 262, Не това тук го правят ромите, но за разлика от Германия тук може и присъда да не получат.
243
5
 
5
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
"Има си съд и органи, това е все едно Борисов да вкара Нинова в затвора защото е ограбила десетки български предприятия, което е факт, но тогава си гласуваха закони за да грабят безнаказано, и затова тая не е в затвора даже е в парламента депутат."---Да, така е.Но, законите , по които действа тоя съд, ги приема НС, нали, а кой имаше мнозинства в него последните години? Кой можеше да прокара каквито си поиска закони, и защо не го направи?
242
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а защо в Германия по селата има канализация за фекалиите?----------Но в България няма арабели, които ти режат главата директно на улицата или изнасилват жена ти във влака. А в Германия има.Защо ли?
241
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БРАВО!Борисов не е приел сделката на Германия,за разлика от палячовци като Ердоган и Ципрас!Които за пари от ЕС си продадоха достойнството и напълниха държавите с бежанци,като тази недалновидност ще е вечен проблем за поколения в тези държави!
240
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Червените милионери ограбиха България:Р.Овч.(дългият инкасатор)-милионер; *** Нинова(г-жа Лъжа)-милионер, предс.на БСП; Г.Гергов-Свинарят-милионер,предс.на Пловдивското БСП; Гуцанов-Медузата-милионер,предс.на Варненското БСП; Бриго Аспарухов-милионер пенсионер; Манджуковмилионер;Гущеров-милионер;Гоце агента-милионер;Вес.Лечева-милионер и още много червени милионери
239
2
 
1
 
! Отговори
Име преди 5 години
сорос няма външна тоалетна, но пак ще го съдим, и теб, цензурке на сашо дончев! и евреина серж. гответе се с фамилиите си! без ***!
238
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българите са ти на 1-во място ама по селата външните Толетни от времето на Византия , няма канализация за фекалиите , а защо в Германия по селата има канализация за фекалиите?Защо ли?
237
1
 
11
 
! Отговори
Име преди 5 години
сорос, време е да те съдим!
236
3
 
18
 
! Отговори
ОТ ГЕРБ МНОГО КРАДАТ преди 5 години
БОРИСОВ СЕ Е ВПИЛ КАТО КЪРЛЕЖ В УПРАВЛЕНИЕТО, НО АКО СПРАТ ПАРИТЕ ОТ ЕВРОПА ЩЕ СИ ТРЪГНЕ ВЕДНАГА, ЗАЩОТО НЯМА ДА ИМА КАКВО ДА КРАДЕ.
235
1
 
7
 
! Отговори
Име преди 5 години
ротшилд, време е да ви съдим!