Ако някой има нужда от мигранти, да ги взима! Борисов е против!

Много съм европеец, но българите са ми на първо място, каза премиерът
Обновена: 30 юни 2018 19:13 | 30 юни 2018 17:28,
328
Ако някой има нужда от мигранти, да ги взима! Борисов е против!
Снимка: архив БТА

"Винаги съм бил за проевропейското. Ако някой има нужда от тези мигранти, ние сме ги регистрирали - да ги вземе. Ако не, защо ние трябва да бъдем наказани?"

Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти след заседанието на европейските лидери, посветено на миграцията, в Брюксел.

"Много съм европеец, но българите са ми на първо място", каза още той и допълни, че натискът няма да е честен.

Премиерът беше категоричен, че страната ни не иска да приема обратно мигранти, както предлага канцлерът на Германия Ангела Меркел. 

"Много ясно казах, че със стара дата не можем да приемаме мигранти, защото не сме виновни, че сме последни в ЕС. От 2015 г. до четвъртък срещу петък през нощта сме защитавали една и съща позиция, която е работеща за всички европейски държави", каза още министър-председателят.

Още по темата

Борисов обясни, че парите не са проблем, защото Европа е готова да даде милиарди за връщане на мигранти. Той обаче не можел да поеме риска за страната и хората в България.

Премиерът похвали Германия и канцлера Меркел за направеното за Европа.

"Винаги съм казвал, че Германия е моторът на Европа. Винаги съм казвал, че последното десетилетие канцлерът Меркел е допринесла за просперитета и то в пълния обем на цяла Европа, не само на Германия. Разговарях миналата седмица и с премиера на Бавария. Били сме винаги най-солидарни", каза той.

Но Борисов обясни, че разбира солидарността по друг начин - всяка държава по външната граница да си носи отговорността.

"Да, когато вълната дойде, всички бяхме неподготвени, но в България по най-бързия начин две правителства подред започнаха да изграждат съоръженията, изградиха ги, над 230-240 км. Инвестирахме в полиция, жандармерия, сменихме закона, пратихме армията. Получихме и финансова помощ от ЕК", каза Борисов, цитиран от "Фокус".

Той допълни, че миграционният поток сега е сведен до нула.

Премиерът напомни и че България е дала своя принос със срещата на Върха между ЕС и турския президент Ердоган. "Така че усилията на България плюс работещото споразумение между ЕС и Турция гарантираха външните граници на ЕС. Това е солидарност.", обясни той.

Борисов настоява за единна позиция на Европа.

"Трите мерки трябва да действат едновременно и да влязат едновременно. Първата – осигуряване категорично на външните граници на ЕС чрез финансова помощ, хора техника за Гърция, Италия, Испания и България. Едновременно с това да се преговаря с държави без да им се назовават имената извън Европа, където да се направят такива "хот спотове" или платформи, за да може хората, които си мислят, че могат да намерят работа и препитание в Европа, да отидат там. Категорично да се разделят двата вида мигранти – бягащите от войната с икономическите. Това не е едно и също", каза още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


328
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
234
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако Орешарски беше фалирал КТБ, НЯМАШЕ ЦЯЛОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА герб на се възпротивят да се изнесат стенограмите от разпитите за фалита. Като разбраха, че има предложение за публикуване на стенограмите целете герберска *** като един ревнаха, че не трябва.Ако беше Ореха много щяха да се зарадват и да го разнасят 100 години.
233
0
 
5
 
! Отговори
Име преди 5 години
да, в този сайт в момента цезурата се е очовечила и не прилича на лондонски кмет, паки!
232
3
 
19
 
! Отговори
ШАЙКАТА ГЕРБ преди 5 години
Мафията ГЕРБ прилапа ЧЕЗ, сега ще прилапа и летището.Му,трите "усвояват" само печеливши неща.
231
1
 
5
 
! Отговори
Име преди 5 години
прародителите на меркел, нпо-тата вкараха ленин в русия, и тя е благодарна за това! гейополитиката винаги е основана на тотални грешки, време е да си признаете, мафията на банкерите ротшилд
230
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Един от СеверозападаАми нещо доказано има ли смисъл постоянно да се доказва - Орешарски фалира КТБ, но вие от БСП продължавате да разпъвате над него политически чадър.
229
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БОКО ЗАПОЧНАЛ ДА ЧЕТЕ ВТОРАТА СИ КНИГА "РОБИНЗОН КРУЗО"Това е нещо като ръководство за живота му като островитянин.
228
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Коя цензура, тази в този сайт ли?
227
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Орешарски беше единственият, който по средата на великите герберски `успехи` свали цената на тока с 5% и увеличи помощите за майките. ----------Така е, свали тока с 5 % и после фалира КТБ за 3, 5 млрд, Белене 2 млрд, Цанков камък за 1 млрд и затова сега тока ще се увеличава!
226
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко не ни мачка, нещо бъркаш.
225
0
 
0
 
! Отговори
Име преди 5 години
аз ще ви науча, че как малкото е много! мили деца, захвърлени на Съдбата...тази кyчка...
224
0
 
9
 
! Отговори
Име преди 5 години
абсолютна забрана на дейността на бхк, азб, аденауер, и всички нпо-та, които не плащат данъци, осигуровки и мътят главите на и без това празноглавите медиятори на това общество! пълна забрана за дейността на нпо, които си спестяват парите за детски градини, но като сорос не ги щадят за целите на ротшилд и неговата световна мафия!
223
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма да връщаме Ореха. Така ни е кеф Боко да ви мачка. Хем ви мачка, хем се кефите.Това в медицината си има термин.
222
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако в час по български за 7-ми клас някой каже `много съм европеец` учителят веднага ще му пише двойка.Но понеже го казва Борисов никой дума не обелва. СИГУРНО ПОНЕЖЕ ВСИЧКИ РАЗБРАХМЕ, ЧЕ БЪЛГАРСКИЯТ ЕЗИК МУ Е ТРУДЕН. Не, че с друг език борави по-успешно.
221
0
 
1
 
! Отговори
Име преди 5 години
ми върнете си го на власт, госпожо! орешарски, та орешарски, меркел, та меркел, борисов, та борисов станишев та станишев? хонекер та хитлер е и????
220
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има си съд и органи, това е все едно Борисов да вкара Нинова в затвора защото е ограбила десетки български предприятия, което е факт, но тогава си гласуваха закони за да грабят безнаказано, и затова тая не е в затвора даже е в парламента депутат.
219
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Орешарски беше единственият, който по средата на великите герберски `успехи` свали цената на тока с 5% и увеличи помощите за майките. За една година управление.Затова пък Борисов като се върна се реваншира от първия ден и дигна цената на тока с 10%.И в момента продължава да я дига за радост на герберите.
218
0
 
2
 
! Отговори
Име преди 5 години
няма хуманитарност, има нпо-които водени от алчността за печалби прехвърлят хора за пари и адвокатите, които са писали дупчестите евро-закони печелят! както се вика - който играй- пичели от цялата ваалаклама на меркел, борисов и пошещите законите на ес, от ек на юнкер! който е известен с това, че неговата лилипутя е офшорна зона за икеа и други истанбулци... зелени любители на деца!
217
1
 
6
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
"КТБ фалира при другаря Орешаро не сме забравили, банки фалират при БСП."----Да, прав си, за сметка на това, Борисов и Герб впрегнаха цялата държавна машина, да разкрият истината около КТБ, напълниха затворите с виновниците за това, и конфискуваха имуществото и бизнесите на цели фамилии, злоупотребили с КТБ! Браво!!!
216
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това да не ти е Нинова след срещата с Решетников.
215
0
 
1
 
! Отговори
Име преди 5 години
забраната на "хуманитарните" нпо трябва да е първа точка в едно такова споразумение, защото докато алчността на нпо, предрешена под "хуманността" не бъде разбита, до тогава никое споразумение не може да има силата на закон! ревливите "защитници" да ни представят сметката - колко спечелиха от цялата далавера! заедно с адвокатите си!!!