Ако някой има нужда от мигранти, да ги взима! Борисов е против!

Много съм европеец, но българите са ми на първо място, каза премиерът
Обновена: 30 юни 2018 19:13 | 30 юни 2018 17:28,
328
Ако някой има нужда от мигранти, да ги взима! Борисов е против!
Снимка: архив БТА

"Винаги съм бил за проевропейското. Ако някой има нужда от тези мигранти, ние сме ги регистрирали - да ги вземе. Ако не, защо ние трябва да бъдем наказани?"

Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти след заседанието на европейските лидери, посветено на миграцията, в Брюксел.

"Много съм европеец, но българите са ми на първо място", каза още той и допълни, че натискът няма да е честен.

Премиерът беше категоричен, че страната ни не иска да приема обратно мигранти, както предлага канцлерът на Германия Ангела Меркел. 

"Много ясно казах, че със стара дата не можем да приемаме мигранти, защото не сме виновни, че сме последни в ЕС. От 2015 г. до четвъртък срещу петък през нощта сме защитавали една и съща позиция, която е работеща за всички европейски държави", каза още министър-председателят.

Още по темата

Борисов обясни, че парите не са проблем, защото Европа е готова да даде милиарди за връщане на мигранти. Той обаче не можел да поеме риска за страната и хората в България.

Премиерът похвали Германия и канцлера Меркел за направеното за Европа.

"Винаги съм казвал, че Германия е моторът на Европа. Винаги съм казвал, че последното десетилетие канцлерът Меркел е допринесла за просперитета и то в пълния обем на цяла Европа, не само на Германия. Разговарях миналата седмица и с премиера на Бавария. Били сме винаги най-солидарни", каза той.

Но Борисов обясни, че разбира солидарността по друг начин - всяка държава по външната граница да си носи отговорността.

"Да, когато вълната дойде, всички бяхме неподготвени, но в България по най-бързия начин две правителства подред започнаха да изграждат съоръженията, изградиха ги, над 230-240 км. Инвестирахме в полиция, жандармерия, сменихме закона, пратихме армията. Получихме и финансова помощ от ЕК", каза Борисов, цитиран от "Фокус".

Той допълни, че миграционният поток сега е сведен до нула.

Премиерът напомни и че България е дала своя принос със срещата на Върха между ЕС и турския президент Ердоган. "Така че усилията на България плюс работещото споразумение между ЕС и Турция гарантираха външните граници на ЕС. Това е солидарност.", обясни той.

Борисов настоява за единна позиция на Европа.

"Трите мерки трябва да действат едновременно и да влязат едновременно. Първата – осигуряване категорично на външните граници на ЕС чрез финансова помощ, хора техника за Гърция, Италия, Испания и България. Едновременно с това да се преговаря с държави без да им се назовават имената извън Европа, където да се направят такива "хот спотове" или платформи, за да може хората, които си мислят, че могат да намерят работа и препитание в Европа, да отидат там. Категорично да се разделят двата вида мигранти – бягащите от войната с икономическите. Това не е едно и също", каза още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


328
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
294
0
 
0
 
! Отговори
Dimision преди 5 години
Tova e antichoveshko. ami utre moje i shengenskiat blok taka da kaje na borisov i negovite ministari i zamministari migranti ot ms, debutatite ot ns, migrantite kmetove, migrantite askeri v afganiostan, usa, po otdole...
293
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голямата миграция , големия проблем..... Аз кьорав мигрант не съм видел.... не знам къде ги сънуват тия мигранти
292
3
 
2
 
! Отговори
Варианти преди 5 години
3 са вариантите:- приема 60000 талибана и го измитат българите. Това е най-опасния вариант за бай Тиква. Народът като тръгне... боли много. - не приема талибаните и му правят едно Майданче. Пак е опасно, но ще намери къде да избяга. Милиардите ще си ги харчи в чужбина. Голяма работа. - прави се на обиден, подава оставка и си отива на острова. Това е най-вероятно да се случи. Така няма да рискува да яде тупалки в България, няма и началниците да разсърди.
291
2
 
8
 
! Отговори
борис бойков преди 5 години
Тикво , нали с меркел ги докарахте у европата, бре, аланколу. Колко години ги търпим вече, криехте случаи на изнасилвания, обири и вандалщини, сега някой да ги вземе. Прибери си ги в банкя,
290
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СЛАВА НА БОЙКО!
289
0
 
17
 
! Отговори
Б.Ц. преди 5 години
Имаме си достатъчно в махалите,които след десетина години ще ни управлават и нямаме право да ги назовем с истинското им име.И си затваряме очите над безобразията,които творят.Държавицата ни погива безвъзвратно асимилирана от питомците на фондации,хелзинкчани и пр. Общества......
288
2
 
9
 
! Отговори
Yan преди 5 години
А, би трябвало да се срамуват политиците ни от това, че ни заобикалят ни мигрантите, като кална локва.
287
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пуснал брадата за да е в крак с модата- трети пол ! Да попита онова "момченце " "канцлерчето" на Австрия от псевдо християнсоциалистическа партия защо приеха този пълен бълвоч ТРЕТИ ПОЛ? Скоро и у нас ще ги признаят,баце се тръшка и тупа че няма НО ШЕФОВЕТЕ МУ ГО НАТИСКАТ !.За това ли се борихме ? Децата ви в градините ЩЕ ГИ УЧАТ тра/вестити какво е трети пол, колко е полезно еднополовият акт с по възрастен и тн ..... Този е за клада ,да се пърже ....
286
2
 
18
 
! Отговори
Опала преди 5 години
"Против" е другарката Бодрисов ама само на думи,в действителност е клекнал на Меркел и обира *** от квотите на сума ти страни отказали да приемат "брадатите майки с дечица" от Афганистан,Пакистан и Африка,незнайно защо наричани "сирииски бежанци" срещу "скромна" сума.
285
20
 
6
 
! Отговори
BULAVA преди 5 години
ЕЕ най- накрая тоя нашия да каже една мъжка приказка пред ЕС .Евала ти правя.Ще гласувам за герб
284
1
 
9
 
! Отговори
До 294 преди 5 години
"Всякакви. Но те идват и си отиват. Не съм забелязъл да стоят тук посточнно." Напротив, строят си затворени селища.
283
5
 
2
 
! Отговори
Мазохисти преди 5 години
До Да попитамВсякакви. Но те идват и си отиват. Не съм забелязъл да стоят тук посточнно.
282
17
 
4
 
! Отговори
Да попитам преди 5 години
Корни, защо казваш, че в България е много лошо и опасно да се живее? Питам тогава, защо в България непрекъснато се преселват хиляди бежанци - руснаци. които станаха вече 400 000??? Особено по морето... Явно Путин е решил да ни превземе и претопи без много шум. Но ние забелязваме този процес!
281
2
 
10
 
! Отговори
Горгона преди 5 години
Бойко се върна темата да плашим нещастния народ. То мигрантите гледат да избягат от България и трябва с оръжие да ги държиш тука. Но нали Бойко реално не може, не знае и не иска наистина да реши някой от проблемите в България и трябва да създаде някой измислен враг, та след това да е победител. Досега врагът бяха Западните Балкани и добре, че беше той да омиротвори. Сега ги няма и следва да намерим нещо друго.Но да бори с корупцията,кражбите,убийствата,мизерията,не му е по сърце.Да се му махат о
280
1
 
23
 
! Отговори
Павката преди 5 години
Сведена миграция до 0?!? Елате да видите какво става в с.странджа, общ Болярово
279
4
 
23
 
! Отговори
Andreshko преди 5 години
До 282ха ха. Тази мутра е много нагла и лъже безобразно. Аз предчуствах,че си е свалил гащите пред Меркел за пари и сме в списъка на 14-те държави,които ще приемат мигранти...Тази гнида на снимката дето се прави на мъж ще разсипе България и тогава ще го окачиме някъде,но ще е късно. Съжалявам само за нашите деца...
278
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз искам същото ,със същото изражение да го каже и пред Меркел.Тогава ще повярвам иначе...циркаджилък.
277
17
 
11
 
! Отговори
Кико преди 5 години
Не ви е виновен Бойко. Вие сте смотани, признайте си го.
276
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Го4оНа България НЕ И ТРЯБВА финансова криза и за това НЕ ЖЕЛАЕ нито БСП, нито Нинова! ГЕРБ ни приобщи напълно към ЕС, ще влезем и в еврозоната и ще заживеем ОЩЕ ПО-ДОБРЕ напук на БСП!То пък сега щото сега много добре живеем под тази диктатура,страх и геноцид,всичко живо е пропищяло от ГЕРБ.
275
3
 
23
 
! Отговори
extremist преди 5 години
ТИКВА ТИ СИ СМЕШЕН ПАТОЛОГИЧЕН ЛЪЖЕЦ, НА КОЙТО КОГАТО МУ СЪБЕРЕШ РЕЧИТЕ НЯМА ДВА ПЪТИ ДА СИ КАЗАЛ ЕДНАКВИ НЕЩА....ВЪВ ВСЯКА НОРМАЛНА ДЪРЖАВА ОТДАВНА ДА СИ В ЗАТВОРА