Цветанов убеден: ЕС и САЩ могат да се справят със заплахите

Русия и Китай са потенциалните заплахи за мира, заяви той
30 юни 2018 13:15, Александър Попов
139
Цветанов убеден: ЕС и САЩ могат да се справят със заплахите
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

В панела с участието на представителите на Европейския парламент и на Конгреса на САЩ се обсъждаха политическата ситуация и диалогът между ЕС и САЩ, каза председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов.

Той участва в съвместни изявления в рамките на 82-то Междупарламентарно заседание Европейски парламент - Конгрес на САЩ - трансатлантически диалог между законодателите, чиито домакин е Народното събрание.

Цветанов добави, че е впечатлен от приятелските отношения между двете страни. Има искреност, доверие, убеден съм, че това е подходът, с който трябва да дадем посланията за повече Америка в Европа и повече Европа в Америка, каза той.

Цветан Цветанов посочи, че част от темите, които са били обсъждани, са свързани с потенциалните заплахи от трети страни. Русия, Китай са едни от основните потенциални заплахи за мира и стабилността, фалшивите новини, свидетели сме всекидневно на провокативните действия от някои държави. Но ЕС и САЩ заедно могат да се противопоставят на всички тези заплахи, каза Цветанов.

Той посочи, че 82-та среща е в София във връзка с българското европредседателство. За първи път София е домакин на подобен формат, на този диалог, който се води между Европейския парламент и САЩ. Темите вчера и днес са свързани с един от основните акценти на българското председателство - Западните Балкани, обсъждана е била и киберсигурността. Трябва да бъдем подготвени за потенциалните заплахи и предизвикателствата, свързани с киберсигурността, отбеляза Цветанов. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тоя го водят на щат към посолството на сащ.
112
0
 
6
 
! Отговори
цвитаноф преди 5 години
Този главоч е просто един дюрекс
111
0
 
11
 
! Отговори
Дааааа преди 5 години
Цветанов убеден?? Той се убеждава много лесно..,например да му дадеш апартамент и е убеден във всичко. Колкото по необразован е човек по лесно се убеждава,защото му е къса базата с данни.А на този базата(RAM-a) под плешивата кратуна е като..дискета,няма и 1MB!!..разбира само от брокерство и наеми.А на Сащ и Ес им стана по спокойно вече.Даже щом и цвинокио е убеден. Боже..вземи ги по скоро при теб. За-пази България
110
2
 
14
 
! Отговори
Друг преди 5 години
Цв.Цв е научил 20 думи.( Интеграция ЕС партньори..стабилност..успехи..избори..)..и ги повтаря във всякаква последователност. Това са всичките му изказвания и речи. Лицето на ГРЪБ.толкова е кух..че дрънка. Какво ли може да работи въобще ако не е в парламента. Като гледам кои са на власт,те действат демотивиращо на младежите да учат. Една книга-стига да си на върха в БГ...симеоново-раб фак и помощно училище..Егати управлението
109
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ШМАТКАМного са си даже в час - всичко си редят по ноти, написани отвъд Океана и заверени от една улица в Лозенец. Апропо, защо така подаде оставка Желката Бойчев, какво му припари - от ясно небе - гръм, да става бизнесмен. Хаххахаха... тия съвсем ни взеха за мезе, хахахаха... след "консултациите" на Нинова, хахахаха, Корделке, пази се от даровете на данайците - пак те прекараха жестоко...
108
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква вътрешна сигурност и ред! Да се чудиш, защо е на такова "високо" ниво. Келешчета се гаврят - бягат и се връщат в затворите, кога и как си искат, да те е страх да се прибираш след залез слънце, улиците пълни с джебчии, наркомани и вилнеещи npocтаци, пълна липса на граждански и битов ред, а то кой бил председател на Комисията по вътрешен ред и сигурност... Какъв хубав късмет сме имали...
107
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕНИЯТ!
106
2
 
4
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 5 години
АПЕЛ КЪМ БЪЛГАРСКИЯ НАРОДМИЛИ СЪОТЕЧЕСТВЕНИЦИ,ДРАГИ БЪЛГАРИ,ИСТИНСКИ РОДОЛЮБЦИИ ХРИСТИЯНИ.НАБЛИЖАВАТ ИЗБОРИ,ТОВА Е ЕДИНСТВЕНАТА ВЪЗМОЖНОСТ ПО МИРЕН И ДЕМОКРАТИЧЕН ПЪТ ДА НАКАЖЕМ КОМУНИСТИЧЕСКАТА НОМЕНКЛАТУРА ПРЕВЗЕЛА ПАРЛАМЕНТА(ГЕРБ,БСП,ДПС,АТАКА,ВОЛЯ,ВМРО,НАЦИОНАЛИСТИ-РУСОФИЛИ)
105
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЦВЪКИ, И ТРЪМП ЛИ МИСЛИ КАТО ТЕБЕ.
104
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Уточни се кои заплахи-от Марс ли ?
103
0
 
8
 
! Отговори
ШМАТКА преди 5 години
Аааа,откачам вече и се питам, но и отговор искам що днеска трябва да видя суратите на всички дето не са в час за нищо в държавата като тоя ????
102
4
 
3
 
! Отговори
Отвратен преди 5 години
До Анонимен-100; ГРЕШКА.Имотите в Б--я не бяха национализирани т.е. одържавени. Те бяха ЕКСПРОПРИИРАНИ т.е. ОТКРАДНАТИ. Това и турците не го направиха. Руско-комунистическото робство беше по-страшно от турското владичество.
101
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Моето мнение-пълна порногрофия ! Тоя на снимката де !
100
1
 
7
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
А ти си потенциален айдук !!!
99
1
 
12
 
! Отговори
к преди 5 години
много странен е този "евро-атлантически" патос от бивш генерал от Държавна Сигурност ....май става ясно сега как "падна" "комунизма" в България
98
3
 
10
 
! Отговори
98364 преди 5 години
Опорките Цецо, опорките.Оранжевият перчем твърдо е решил да нарита бабата и автомобилостроенето там (да му мислят в Перник, как ще минеш по Винкел щтрасе примерно с Рено), иска макарона да излезе от eu, highly likely ще тегли една майна на СТО и НАТО, открито оплю оня *** в Канада. Любопитно е какво ще си лафят с ВВП и какво ще става след това.
97
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как гордо звучи да си "пригоден" клакьор на ЦвъчкоДо 102
96
1
 
20
 
! Отговори
Тинев преди 5 години
Цветан Цветанов е завършил училището за бавноразвиващи се във Вършец. Това съобщи зрителка на телевизия СКАТ от Варна.Според нея, дипломата на зам.-шефа на ГЕРБ е от помощното училище Никола Йонков Вацпаров в градчето.През 1987 година Цветанов постъпва на работа в тогавашната Народна милиция, като щатен служител на Седмо главно управление на Държавна сигурност. Завършва Национална спортна академия през 1992 година със специалност учител по физическо възпитание и треньор по лека атлетика.
95
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С парите от Тато се родиха Боко и Цвъко! Да ходят да му палят свещи и да се молят да не стане оттам и да разкаже кой какъв е бил?
94
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Основният проблем на българите сега е проведената през 1950-1955 година варварска национализация на земята от червените интернационалисти. България трябва да се изчисти от червените интернационалисти а зeмята да се върна в реални граници, само тогава можем да се оправим и да живеем като на Запад и да взимаме големи заплати.